Ghid privind crearea unui magazin online

Odată cu stilurile de viață moderne se schimbă și obiceiurile oamenilor, așadar cumpărăturile online iau locul mersului clasic la magazin. Aceasta este o oportunitate unică de a înființa un magazin online car e va funcționa nu doar pentru noi, ci în toată lumea!

crearea unui magazin online

Tendința cumpărăturilor online a ajuns și la noi, așa că ne orientăm tot mai mult spre internet atunci când suntem interesați de ceva. Chiar și atunci când intenționăm să mergem și să cumpărăm ceva, ne consultăm mai întâi prin intermediul Google, unde putem găsi produsul la cel mai bun preț. Pur și simplu, consumatorii și-au schimbat obiceiurile și nu mai doresc să-și petreacă timpul prețios la cumpărături.

Aici intră în scenă site-urile e-commerce, care sunt practic centre comerciale online, care oferă totul, „de la ac la locomotivă”. Cele mai de succes companii din acest business sunt „Amazon”, „Alibaba”, „eBay”, „Rakuten” etc. Pe de altă parte, există site-uri mai mici care se specializează într-un anumit domeniu. Dar acestea nu sunt singurele motive pentru care proiectarea unui magazin online ar trebui să fie prioritatea voastră.

Acest mod de afaceri aduce avantaje semnificative față de afacerile tradiționale:

  • Nu există costuri pentru închirierea și modificarea spațiilor;
  • Nu plătiți vânzătorii;
  • Magazinul online funcționează non-stop;
  • Este posibilă vânzarea de produse digitale;
  • Produsele voastre sunt disponibile la nivel global.

La toate acestea, trebuie să adăugăm schimbări în obiceiurile consumatorilor, care decis mai ușor să cumpere online decât atunci când se află în magazin. S-a dovedit că este mai ușor pentru oameni să cumpere atunci când trebuie pur și simplu să facă clic pe pictogramă decât atunci când trebuie să plătească ceva în numerar.

În mod clar, acestea sunt recomandări excelente pentru începerea unei afaceri online. Cu toate acestea, este nevoie de ceva pregătire pentru a lansa magazinul online. Ca în orice afacere, pentru început este nevoie de o idee bună.

Desigur, trebuie să ținem cont de cadrul legal al afacerii, care variază de la o țară la alta. Ceea ce este comun este, desigur, înregistrarea unei companii și respectarea prevederilor legale privind comerțul electronic. Cu siguranță veți avea grijă de aceste lucruri atunci când creați un plan de afaceri, găsiți un nume pentru firmă și decideți cu privire la produsele de vânzare online.

Alegeți ce o să vândă magazinul vostru online

O idee bună de afaceri este ceea ce atrage întregul proces de creare a unui magazin online. Înainte de orice muncă serioasă, trebuie să știți mai întâi care este ceea ce vă va aduce profit. Multe magazine au eșuat pentru că vindeau ceva care pur și simplu nu avea audiență.

Prin urmare, pentru început, trebuie să analizați piața pe care doriți să o „atacați” și să determinați ce nevoi puteți acoperi. Uneori, chiar și ceva care nu este la început este de fapt o afacere grozavă dacă o faceți altfel decât alții.

De asemenea, rețineți că de la bun început ar trebui să credeți că afacerea voastră ar trebui să fie profitabilă (după o anumită perioadă). De aceea, este important să știți de la început cine este grupul vostru țintă și câți bani vor cheltui pentru produsul vostru. Se întâmplă adesea ca doi să facă aceeași muncă, dar unul câștigă semnificativ mai mult, deoarece produsele pe care le vinde îi vor aduce un câștig mai mare.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă concentrați doar pe cei bogați, dar cu siguranță trebuie să faceți un plan de afaceri care să fie realist, ceea ce înseamnă că produsul vostru ar trebui să fie rentabil. Fiecare grup țintă are propriile așteptări de care trebuie să fiți conștienți de la început. Acesta este cu siguranță un element semnificativ, care trebuie luat în considerare la selectarea unei zone de vânzare online.

Nu neglijați concurența

Ce vindeți definește în ce teritoriu intrați. Dacă nu este vorba de o idee originală nemaivăzută, este posibil să aveți de-a face cu competiția. Există nișe unde este foarte dificil să „pătrundeți” deoarece există deja companii dominante. Rețineți că în acest caz luptați nu numai cu concurența, ci și pentru clienții lor fideli.

Dacă cumpărați în mod constant un produs de calitate de la o singură companie, de ce să riscați și să schimbați magazinul? Puteți oferi întotdeauna un preț mai mic, un serviciu mai bun, beneficii suplimentare etc. Cu toate acestea, uneori loialitatea față de marcă este un lucru irațional, deci prețul nu este decisiv. Cel mai bun exemplu este „Apple”, care câștigă sume uriașe de bani, având în vedere că clienții fideli vor cumpăra un nou iPhone în fiecare an, indiferent de preț.

Alegeți produsul care vă va aduce clienți fideli

Atunci când începeți o afacere, mulți neglijează faptul că există o piață limitată și că vechii clienți poate că sunt chiar mai importanți decât cei noi. Este dificil să căutați constant clienți noi, motiv pentru care este important să aveți posibilitatea de a conta pe clienții vechi care se vor întoarce la voi. Desigur, există domenii în care acest lucru este extrem de dificil sau imposibil (vânzarea de echipamente de nuntă sau de înmormântare).

Ideal ar fi să aveți clienți fideli care vor reveni și vă vor aduce noi clienți (clienții care laudă produsul vostru sunt reclame extrem de eficiente). În acest fel, veți avea întotdeauna posibilitatea de a conta pe un venit sigur, ceea ce vă va ușura activitatea în afaceri și vă va permite să vă concentrați pe extinderea cercului vostru de clienți.

Veți obține acest lucru astfel încât de la bun început vă veți ocupa de crearea încrederii în brandul vostru. Acest lucru se realizează prin efortul de a respecta întotdeauna înțelegerea, și chiar de a face mai mult pentru client. Asta duce la loialitatea care vă va proteja în cazul în care concurența dorește să vă amenințe „teritoriul”.

Alegeți numele pentru magazinul online și înregistrați domeniul 

După ce ați definit ce veți face, adică ce aveți de gând să vindeți în magazinul vostru online, este timpul să începeți cu crearea site-ului. Primul pas este alegerea unui nume și înregistrarea unui domeniu. Rețineți că poate cineva a venit deja cu o idee similară și poate avea deja un site similar. Prin urmare, alegerea unui nume de domeniu poate fi puțin mai complicată decât te-ai putea aștepta. S-ar putea să fiți obligați să adăugați alte cuvinte pentru a găsi un nume liber.

Atunci când alegeți un nume, asigurați-vă că adresa site-ului web este ușor de pronunțat. Acesta lucru va face ca posibilii clienți să rețină mai ușor. Evitați prescurtările fără sens, mai ales dacă nu au vocale. Rețineți că veți promova numele site-ului prin canale de marketing și nu trebuie să existe nicio îndoială cu privire la modul în care este pronunțat numele.

Acum sunteți foarte aproape de a crea pagina propriu-zisă. Următorul pas este să alegeți hostingul pentru site. Alegeți pachetul care se potrivește nevoilor voastre și ați făcut toate pregătirile pentru crearea propriului magazin online.

Faceți un site e-commerce de calitate

Când vine vorba de proiectarea unui magazin online, nu faceți economii pe micile lucruri. Deși WordPress este gratuit, este posibil să aveți nevoie de o temă WordPress specifică pentru magazinul vostru, pe care va trebui să o plătiți. Este vorba despre câteva zeci de dolari, care vor renta dacă este o temă de calitate ce acoperă toate nevoile voastre. 

Pentru a avea un site de e-commerce de succes, trebuie să instalați și anumite pluginuri WordPress. Acestea vă vor ușura munca, cu menționarea cu va trebui să plătiți câteva dintre ele. Aceste investiții sunt cu siguranță minore având în vedere cât veți economisi dacă aveți un magazin online eficient și atractiv.

Câteva dintre cele mai bune pluginuri e-commerce WordPress sunt:

  • WooCommerce - O soluție excelentă de magazin online și are reputația de a fi cea mai bună soluție e-commerce, în special pentru începători. Că aceasta este o soluție bună este indicată de faptul că acest plugin a fost instalat de peste un milion de ori în întreaga lume până acum.
  • Easy Digital Downloads - Dacă doriți să vindeți produse digitale (cărți electronice), acest plugin este o soluție excelentă,
  • WP eCommerce - O soluție foarte asemănătoare cu pluginul WooCommerce, prin faptul că oferă câteva soluții gratuit și mulți subliniază un suport tehnic mai bun, care nu este o categorie neglijabilă.
  • WP EasyCart - Aceasta este o altă soluție excelentă, care chiar și în versiunea gratuită are multă funcționalități. Un plus suplimentar este faptul că acest plugin funcționează excelent cu orice temă WordPress, ușor de integrat și funcționat fără probleme.

Este cu siguranță recomandat să încercați mai multe pluginuri până când îl găsiți pe cel care vă funcționează cel mai bine. Aproape toate au anumite avantaje și dezavantaje, deci alegerea finală poate fi o chestiune de gust. Este o circumstanță atenuantă că nu veți da greș cu cele mai populare pluginuri. 

Faceți un site e-commerce de calitate

Ocupați-vă de conținutul site-ului 

Când configurați un site și inserați produse, munca voastră de conținut nu este finalizată. Dimpotrivă, rămân multe de făcut pentru ca site-ul să fie reprezentativ. Pentru început, consultați paginile principale precum: Despre noi, Contact, Plată și livrare și FAQ. Aceste site-uri sunt importante deoarece dau legitimitate magazinului. Dacă cumpărătorul nu este în măsură să contacteze vânzătorul pentru a afla mai multe despre companie și condițiile de plată, acesta nu își va asuma riscul.

Pagina Despre noi este deosebit de importantă pentru că trebuie să povestiți mai multe despre voi și compania voastră, și este recomandabil să includeți câteva mărturii pozitive ale clienților și partenerilor de afaceri, cu un link către site-urile lor sau exemple despre ceea ce ați făcut.

Magazinul online trebuie să aibă un blog

După completarea paginilor principale, este timpul să vă dedicați conținutului care vă va ajuta să atrageți atenția asupra voastră. Este vorba despre texte care vor aborda subiecte legate de produsele pe care le vindeți. Sunt necesare pentru a aduce afacerea pe care o căutați într-un mod corect, cu sfaturi și soluții.

Textele servesc, de asemenea, pentru a ajuta la clasarea unui magazin web în căutările Google. Oamenii de obicei caută pe Google când au nevoie de un răspuns la o întrebare („cum să construiți un magazin online” etc.), iar răspunsul poate fi doar un text de pe un blog. Toate acestea fac parte din procesul de optimizare SEO,, care este esențial în combinație cu marketingul PPC.

Există multe alte modalități de promovare a unui site cum ar fi affiliate marketing, email marketing și alte metode care formează marketingul digital. Dacă nu vă interesează vânzările online și e-business, puteți să vă dedicați întotdeauna designului web. În acest fel v-ați ocupa în mod profesional de proiectarea magazinelor online și alte site-uri, ceea ce este, de asemenea, o afacere foarte profitabilă.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te