Proiectare baze de date. Modelul conceptual și relațional.

Cursul Database and SQL Administration

Cursul Database and SQL Administration este conceput astfel încât să pregătească cursanţii pentru implementarea tehnicilor de proiectare a schemelor pentru bazele de date la nivel conceptual şi de implementare. Din acest motiv, în cadrul cursului veţi avea posibilitatea să dobândiţi cunoştinţe despre crearea proiectelor sau aplicaţiilor asociate cu baza de date corespunzătoare.

Structured Query Language, adică SQL, este unul dintre cele mai folosite modele relaţionale pentru gestionarea bazelor de date. Modelul menţionat reprezintă, de fapt, informaţii organizate în seturi şi relaţii logice, mai exact se referă la legătura dintre ele. Este important să subliniem faptul că limbajul SQL, pe lângă aceste modele menţionate, utilizează şi modele de tip obiecte-conexiuni şi obiecte-model.

În plus, Structured Query Language este unul dintre cele mai simple limbaje de utilizat, ceea ce va facilita suplimentar frecventarea acestui curs, dar şi formarea completă pentru una dintre cele mai bine plătite profesii în domeniul tehnologiei informaţiei - administrarea sistemelor de reţea.

Pur şi simplu, cunoştinţele pe care le dobândiţi în cadrul acestui curs vă vor permite să deveniţi administrator de baze de date, adică să vă puteţi ocupa cu stocarea şi organizarea bazelor de date prin utilizarea unui software special.

Pentru îndeplinirea atribuţiilor pe care le are un administrator al bazelor de date, veţi avea nevoie de competenţe pentru crearea şi testarea datelor stocate, pentru definirea şi implementarea controlului de acces la date, pentru instalarea unui software nou, precum şi pentru multe altele pe care le veţi învăţa în cadrul cursurilor la LINKAcademy. Tehnicile pe care le dezvoltaţi în timpul acestui curs vă vor asigura să obţineţi rapid şi uşor un loc de muncă şi un salariu excelent.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Administration şi Network Administration.

Descrierea şi scopul cursului Database and SQL Administration

Acest curs vă oferă posibilitatea să dobândiţi cunoştinţe practice şi competenţe utile de care aveţi nevoie pentru planificarea, proiectarea şi dezvoltarea unei baze de date, cu accent pe Microsoft SQL Server şi pe limbajul de programare de interogare Transact-SQL (T-SQL). În plus, vă veţi familiariza şi cu modalităţile de mentenanţă şi de optimizare a funcţionării Serverului SQL.

Cursul Database and SQL Administration începe cu o introducere în tehnologia SQL, familiarizarea cu SQL Server şi cu limbajul T-SQL, iar mai târziu, prin concepte teoretice şi prin exemple practice, este prezentat modul de bază pentru implementarea bazelor de date şi operarea cu acestea. În cadrul cursului sunt abordate elementele de bază ale SQL Server-ului şi ale limbajului T-SQL şi este prezentat procesul de instalare a serverului SQL, crearea şi instalarea bazelor de date, tehnicile avansate de trimitere a interogărilor, precum şi controlul şi optimizarea funcţionării serverului SQL.

Pentru a participa efectiv la cursuri şi pentru a urma cursul integral, trebuie să cunoaşteţi elementele de bază ale sistemului de operare la nivelul utilizatorului şi la nivelul serverului. În plus, dezvoltarea competenţelor noi va contribui la facilitarea scrierii şi învăţării programării iniţiale, respectiv veţi înţelege mai uşor codurile de program.

Scopul principal al acestui curs este să ofere tuturor cursanţilor competenţe generale şi avansate, necesare pentru operarea cu bazele de date Microsoft SQL. Din acest motiv, în cadrul cursului este prezentat în detaliu modul de instalare a SQL Server-ului 2014, precum şi baza teoretică a bazelor de date. Pe lângă aceasta, veţi afla tot ce trebuie sa ştiţi despre modalităţile de instalare şi mentenanţă a bazelor de date, despre tehnicile de bază pentru stocarea datelor într-o bază de date, precum şi diverse soluţii posibile pentru obţinerea datelor necesare, deja stocate în bazele de date.

Întregul curs este conceput astfel încât să vă puteţi familiariza treptat cu Microsoft SQL Server şi cu limbajul de interogare T-SQL, pentru a face mult mai simplu întregul proces de învăţare. După finalizarea cu succes a cursului, veţi învăţa conceptele de bază ale bazelor de date şi ale operării cu SQL Server. Dar aceasta nu e totul. Veţi dobândi cunoştinţele necesare în domeniul instalării, creării, configurării şi administrării bazelor de date pentru SQL Server. 

Competenţele asimilate vă vor permite să creaţi propriile interogări de bază pentru obţinerea rezultatelor necesare şi pentru începerea unei cariere de succes ca administrator al bazelor de date.

Cursul Database and SQL Administration

Planul şi programa cursurilor

1.Introducere în SQL Server şi conceptele bazei de date

 • Instalarea SQL Server-ului
 • Designul bazei de date şi al tabelelor, integritatea datelor
 • Normalizarea datelor, arhitectura SQL Server, baze de date şi tipuri de date

2. Baze de date ale sistemului, operarea cu baze de date şi cu tabelele

 • Bazele de date ale sistemului şi instrucţiunile DDL, DCL şi DML
 • Crearea şi modificarea bazelor de date
 • Crearea şi administrarea tabelelor

3.Instrucţiunile T-SQL şi operarea cu datele existente în bazele de date

 • Instrucţiunea SELECT şi clauzele FROM şi WHERE, utilizarea funcţiilor în T-SQL
 • Interogări cu tabele multiple, folosind operatorii UNION, EXCEPT, INTERSECT şi JOIN, subinterogările şi CTE
 • Organizarea datelor şi funcţiile de ranking

4. Gestionarea datelor în tabele

 • Inserarea datelor în tabele
 • Ştergerea fişierelor şi joncţiunea tabelelor

5. Optimizarea performanţei bazelor de date

 • Constrângeri în T-SQL
 • SQL Server 2014 in- memory OLTP şi indexurile
 • Statistica de optimizare a interogărilor şi bazele tranzacţiilor

6. Administrarea SQL Server

 • Mecanismul SQL Server Database
 • Replicarea
 • Instrumentele pentru monitorizarea, depanarea problemelor în performanţele SQL Server-ului, procesul de backup şi restaurare (restore)

Cursul Database and SQL Administration

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2020/21 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.