Cursul Information System Security

Securitatea infrastructurii de rețea este esențială pentru fiecare companie. Protecția față de atacurile externe în sistemul informatic reprezintă un proces continuu, în care trebuie îmbunătățită în permanență infrastructura pentru a se răspunde cu succes la toate provocările. Deși este vorba în  mare de sistemul de calcul, factorul uman joacă rolul decisiv. De aceea, administratorul de rețea trebuie să fie bine pregătit pentru a observa probleme legate de securitate și pentru a reacționa la timp. 

Integritatea datelor este amenințată constant de pericolul atacurilor externe de rețea, motiv pentru care există numeroase forme de securitate eficientă. Infractorii cibernetici încearcă să acceseze rețelele prin serviciul de internet public, de unde provine cel mai mare pericol pentru sistem. Dacă atacul a reușit, pot fi accesate datele companiei, dar și urmărit sistemul complet de lucru al infrastructurii. În felul acesta se poate ajunge și la distrugerea completă a datelor, fapt care poate duce la daune irecuperabile. 

Pentru a se asigura o securitate maximă, fluxul de informații trebuie supravegheat în permanență, respectând procedura de securitate. Pentru a se asigura confidențialitatea datelor, acestea se criptează. Ideea de criptate a mesajului este ca doar expeditorul și destinatarul să aibă acces la conținut. Criptarea se face tocmai din cauza riscului de interceptare a mesajului. Chiar dacă se întâmplă aceasta, dacă nu este deținută cheia pentru decriptare, mesajul nu va putea fi acceptat.

Pentru parcurgerea eficientă a cursului Information System Security este nevoie de cunoașterea sistemelor de operare la nivel de utilizator. Este de preferat, dar nu și necesar, cunoașterea hardware-ului de calculator, în timp ce cunoașterea rețelelor de calculator este necesară. Este de preferat cunoașterea unui instrument de monitorizare (cursul Advanced Network Services). Nu este necesară, dar este de preferat experiența de lucru în mediu liniar și de comandă. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Network Administration şi Microsoft Administration.

Descrierea și scopul cursului Information System Security

Pe durata cursului Information System Security, pe care îl puteți frecventa online sau tradițional – în sală de clasă, care face parte din programele aferente, veți cunoaște toate detaliile necesare pentru activitatea unui administrator de sistem. Scopul cursului este să obțineți cunoștințele necesare din domeniul securității mediului de rețea și să știți să implementați singuri una dintre soluții pentru a asigura securitatea sistemului. Astfel veți putea estima ce instrument, ce setări și software de securitate și dispozitive corespund cel mai bine mediului curent.

Cursul Information System Security oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru planificarea, designul și dezvoltarea sistemului de securitate a mediului de rețea și a sistemelor informaționale corporative. Cursul începe cu introducerea în conceptele teoretice ale politicilor și ale procedurilor de securitate, pentru ca mai apoi, prin soluții practice, să fie prezentată implementarea conceptelor menționate.

În cadrul cursului se abordează și segmente de rețea și informaționale, prezentate în majoritatea mediilor corporative. Se pune un accent special pe recomandări concrete în vederea setărilor de securitate a anumitor părți ale sistemelor informaționale, ale dispozitivelor și rețelelor. 

Acest curs are drept scop să vă prezinte în detaliu bazele teoretice, dar și elementele mediului care se folosesc pentru implementarea sistemelor informaționale de securitate. După asimilarea cu succes a acestui curs veți înțelege și conceptele de bază privind securitatea rețelelor și principiile implementării, aplicând sisteme de autentificare și diverse tipuri de control de acces. Fiecare rețea trebuie să garanteze confidențialitatea datelor care se trimit și se primesc. 

În cadrul cursului Information System Security vor fi prezentate soluții concrete pentru activarea sistemului de securitate, începând cu elementele de bază, introductive, continuând cu configurarea instrumentelor și dispozitivelor individuale, până la concepte avansate. Se pune accent pe identificarea și evaluarea riscului, precum și pe tipurile de control și gestionarea riscului. 

Pentru a asigura securitatea, veți învăța totul despre elementele de securitate, dar și despre controale de acces ce presupun autentificarea și autorizarea. Se pune accent deosebit pe Malware, adică software malițios, dar și pe diverși viruși de calculator. După ce învățați să recunoașteți tipul de atac, veți putea apăra mai eficient sistemul. 

cursului Information System Security

Planul și programa cursului:

1. Concepte de gestionare a riscului

 • Identificarea și evaluarea riscului
 • Implementarea politicilor, standardelor și directivelor 
 • Tipuri de control, manipularea riscului și recuperarea după incident 

2. Monitorizarea și securitatea rețelei

 • Monitorizarea rețelei și a sistemului 
 • Securitatea rețelei, reguli de securitate și raportarea

3.Elemente de securitate a rețelei și infrastructurii

 • Elemente pentru securitatea rețelei 
 • Componente de rețea și de infrastructură
 • Utilizarea instrumentelor de securitate de rețea

4. Controlul accesului, autentificarea și autorizația

 • Bazele controlului de acces
 • Reguli de securitate a conturilor de utilizator 
 • Servicii de autentificare și tipurile controlului de acces 
 • Implementarea controlului de acces

5. Malware, slăbiciuni și amenințări

 • Software-ul malițios
 • Viruși de calculator 
 • Tipuri de atac

Cursul Information System Security

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te