Cursul Administrative Process Automation

Procesul de  administrare a rețelei este una dintre cele mai responsabile activități dintr-o companie. De funcționarea perfectă a sistemului depinde funcționarea companiei. Orice greșeală reprezintă o paralizare a activității și un mare risc pentru afacere. De aceea angajații pe aceste poziții cu responsabilitate sunt administratori de reţea de top, cu un simț remarcabil de a anticipa problema și a o preveni înainte de a apărea. 

Conținutul lecţiilor este adaptat nevoilor cotidiene ale administratorului de sistem și se bazează pe mulți ani de experiență a mai multor traineri ai LINK Academy în automatizarea administrării sistemelor de servere, pentru sistemele de operare Windows și Linux. Prin intermediul acestui curs veți învăța cum cu ajutorul lui Windows PowerShell puteţi gestiona Windows OS și puteţi automatiza procesele de zi cu zi prin metode de gestionare și administrare.

Cursul prezintă mai întâi conceptele de bază. Cursanţii vor învăța să utilizeze capacitățile de remoting ale WMI și PowerShell, adică PowerShell, care pot crea imediat rezultate tangibile în activitatea zilnică a administratorului: activități cu event logo, activități cu background și scheduled jobs și altele asemănătoare.

Indiferent dacă sunteți un administrator de sistem Windows sau un power user, care caută întotdeauna soluții pentru o muncă mai eficientă, probabil că sunteți familiarizaţi cu fișiere batch, cu scripturi și programe command-line.

Pentru cursul Administrative Process Automation sunt necesare anumite cunoștințe prealabile. Cursantul trebuie să aibă cunoștințe de bază despre administrarea sistemelor de operare Windows și Linux prin cursurile la care a participat până în prezent.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Network Administration.

Descrierea și scopul cursului Administrative Process Automation

Pe perioada cursului Administrative Process Automation, pe care îl puteți frecventa ca și curs online sau în mod tradițional – în sala de clasă, și care face parte din programele corelate, veți cunoaște toate detaliile necesare pentru activitatea administratorului de sistem. Scopul cursului este de a introduce participanții în procesele de automatizare a mediului de afaceri. 

Cunoștințele acumulate în curs pot fi folosite pentru a automatiza procesele din cadrul companiei și pentru a reduce timpul necesar pentru prelucrarea lor. Ideea este ca participanții să se familiarizeze cu conceptele de scripting PowerShell, dar și să realizeze că nu trebuie să fie programatori pentru a utiliza PowerShell.

Administratorul de sistem, adică administratorul de rețea și sisteme de operare, are astăzi o gamă foarte largă de sarcini de îndeplinit, iar aceasta necesită cunoașterea unei game largi de tehnologii hardware și software. Scopul fiecărei automatizări este de a ajuta, adică de a ușura anumite activități repetitive. În prezent, sunt solicitate soluții care permit ca într-un timp scurt să se desfășoare o activitate uriașă, fără prea multe probleme. În acest mod se reduce riscul erorii umane și se asigură o mai mare securitate a sistemului. Prin controlul corespunzător al procesului se asigură funcționarea fără întrerupere la capacitatea totală a sistemului.

La curs, se pune un accent deosebit pe elementele software care se ocupă de automatizarea procesului. Astfel, în cadrul cursului Administrative Process Automation, veți învăța mai multe despre procese precum: batch, programare BASH și PowerShell.

În cadrul cursului veți afla mai multe despre fișierele batch, mai precis crearea de scripturi  pentru automatizarea proceselor. Prin crearea de fișiere batch, veți atribui sarcini pe care sistemul le va procesa într-un moment bine precizat, fără a fi nevoie de controlul administratorului. Pentru a stăpâni crearea acestor fișiere, este necesar ca anterior să vă familiarizați cu elementele de bază ale sistemului DOS. După parcurgerea cursului și prin exemple de fișiere batch vă familiarizați cu modul lor de pornire, veți fi pregătiți să începeți să lucrați singuri.

Veți învăța mai multe despre scripturi de programare BASH, pe care trebuie să le stăpâniți, chiar dacă sunteți de părere că aceste scripturi nu vă vor trebui niciodată. Cunoașterea este necesară pentru a înțelege în totalitate procesul de funcționare a sistemelor Linux pe care scripturile le folosesc în funcționarea lor zilnică. Cunoașterea programării BASH vă va ajuta să știți în orice moment ce se întâmplă cu sistemul pe care îl monitorizați pentru a reacționa la timp la orice neregulă.

Prin intermediul cursului Administrative Process Automation, veți stăpâni modul de automatizare a proceselor prin utilizarea PowerShell framework creat de Microsoft și care se bazează pe platforma .NET Framework. PowerShell se aplică în sistemele Windows, CentOS, MacOS și Ubuntu.

Cursul Administrative Process Automation

Planul și programa cursului:

1. BATCH – învățați să creați fișiere batch pentru automatizarea procesului de funcționare a sistemelor 

 • Introducere în DOS 
 • Comenzi MS-DOS 
 • Editori BATCH
 • Fișiere Batch – exemple și pornire 

2. Programare BASH – dobândiți cunoștințele necesare despre crearea scriptului pentru controlul sistemului Linux 

 • Introducere în BASH scripting
 • Comenzi OS 
 • Bazele BASH Shell
 • Pornirea scriptului Shell, comanda echo 
 • Reguli
 • Variabile
 • Condiții și bucle
 • Programarea și executarea periodică a comenzilor

3. Instrumentul PowerShell pentru managementul automatizării și configurării care se bazează pe platforma .NET Framework 

 • Introducere în PowerShell 
 • Începerea activității
 • Piping and Routing 
 • Comenzi externe 
 • Cmdlets – URG 
 • Exemple din practică
 • Administrarea serviciilor și strângerea de informații despre calculatoare

Cursul Administrative Process Automation

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te