Curs PPC

Publicitatea digitală a adus diferite tipuri și modele de publicitate. Când vorbim despre PPC, trebuie în primul rând să-l distingem de SEM, căruia îi aparțin PPC și SEO, deoarece acești doi termeni sunt folosiți de multe ori ca sinonime. SEM sau Search Engine Marketing se referă la rezultatele căutării sponsorizate pe motoarele de căutare. Pe de alta parte, SEO sau Search Engine Optimization presupune diferite tehnici de optimizare a site-ului, pe baza cărora site-ul va fi poziționat sus în rezultatele motoarelor de căutare.

PPC este prescurtarea de la pay-per-click și reprezintă unul dintre cele mai populare modele de publicitate pe motoarele de căutare, dar și pe alte platforme, precum Facebook, Twitter etc. Agenții de publicitate plătesc pentru fiecare clic pe anunț. Acest sistem funcționează prin introducerea de către utilizator a cuvintelor-cheie la interogarea motorului de căutare, pentru care apoi apar rezultate de căutare organice și sponsorizate. Utilizarea modelului de publicitate PPC vă permite să creați anunțuri pentru diferite cuvinte-cheie și mai mult trafic către pagina de destinație sau site-ul vostru într-un timp extrem de scurt. Cu toate acestea, se întâmplă foarte des ca mai multe mărci să folosească același cuvânt-cheie pentru care creează un anunț, iar pentru ca anunțul vostru să apară chiar în partea de sus a rezultatelor, acesta trebuie să aibă un rating ridicat. Dacă vorbim de motorul de căutare Google, acea evaluare se numește Ad Rank și constă din mai multe elemente.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: PPC & Digital Channels ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerContent & SEO ManagerE-commerce Manager & EntrepreneurDigital Marketing Planner & Account Manager.

Curs PPC – descrierea și scopul cursului

Chiar la începutul cursului, sunt explicate următoarele elemente: conceptul modelului de publicitate PPC, cum funcționează întregul sistem Google Ads, care sunt avantajele utilizării acestui model de publicitate și cum funcționează licitația publicitară. Apoi, cursul ne prezintă elementele de bază ale publicității pe Facebook, unde sunt prezentate procesul de creare a paginilor Facebook și Instagram și tipurile de campanii, după care sunt explicate obiectivele care pot fi selectate și tipurile, structura și poziția reclamelor. În plus, cursul abordează interfața și valorile Ad Manager, precum și setările avansate de analiză și monitorizare. A doua parte a cursului este dedicată unei explicații detaliate și prezentării structurii conturilor Google Ads, formatului și tipului reclamelor, creării de campanii, precum și prezentării diferitelor modalități de a alege strategiile adecvate și de a defini obiectivele.

Scopul cursului PPC este ca participanții să poată genera trafic către site și să crească vânzările, învățând să folosească acest model de publicitate pentru a atrage atenția potențialilor clienți și a-i determina să întreprindă o anumită acțiune. Cursul va pregăti participanții să înțeleagă cum funcționează PPC, cum să definească obiectivele relevante, să aleagă strategia și cuvintele-cheie potrivite, să creeze anunțuri eficiente, să stabilească un buget pentru campaniile PPC și să urmărească și să analizeze rezultatele.

Cursul va acoperi, de asemenea, diverse platforme PPC, inclusiv Google Ads și Facebook Ads, arătând pas cu pas cum să creați mai întâi conturi și apoi să configurați campanii. În plus, participanții vor învăța cum să folosească diferite instrumente pentru a monitoriza și optimiza campaniile PPC pentru a-și maximiza ROI (return on investment, respectiv recuperarea investiției). De asemenea, cursul va permite participanților să aleagă și să implementeze o strategie adecvată bazată pe obiectivele stabilite și să folosească remarketingul. În cele din urmă, vor fi prezentate diverse strategii și tactici PPC, împreună cu sfaturi despre cum să vă adaptați la o piață în schimbare și să dezvoltați campanii PPC pe termen lung.

Cursul PPC vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este PPC?

PPC este prescurtarea de la „pay-per-click” sau „plată per clic”. Este o formă de publicitate online în care agentul de publicitate plătește o platformă de publicitate, cum ar fi Google Ads, pentru fiecare clic pe un anunț care este publicat. PPC, ca model de publicitate, poate fi o modalitate foarte eficientă de a atrage vizitatori pe site, adică de a crește traficul către site și vânzările, deoarece agenții de publicitate pot folosi anumite cuvinte-cheie și își pot distribui reclamele doar atunci când oamenii introduc anumite interogări în motoarele de căutare. Reclamele PPC apar de obicei pe motoarele de căutare (cum ar fi Google, Bing, Yandex etc.) sau pe alte site-uri care folosesc o rețea de publicitate pentru a afișa reclame. Agenții de publicitate trebuie să plătească pentru fiecare clic pe anunț, chiar dacă clicurile nu au ca rezultat o vânzare sau altă acțiune dorită pe site.

2. PPC funcționează și pe Facebook?

Da, PPC funcționează și pe Facebook. Facebook are propria sa platformă de publicitate, Facebook Ad, care, la fel ca Google, permite agenților de publicitate să plătească pentru clicurile pe anunțurile lor și să vizeze anumiți utilizatori pe Facebook. Ca în cazul altor platforme care acceptă modelul de publicitate PPC, agenții de publicitate pot alege cuvinte-cheie adecvate, pot crea anunțuri și pot stabili un buget pentru campaniile lor. Facebook Ad permite agenților de publicitate să vizeze anumiți utilizatori în funcție de interesele, demografia și comportamentul lor pe Facebook.

De asemenea, agenții de publicitate își pot direcționa anunțurile către utilizatorii care au vizitat deja site-ul sau s-au înscris pentru un newsletter sau altă formă de comunicare. Facebook Ad oferă, de asemenea, o opțiune pentru retargeting, care permite agenților de publicitate să redirecționeze utilizatorii care au vizitat deja site-ul, dar nu au finalizat o achiziție sau altă acțiune dorită. Pe scurt, Facebook Ad este una dintre numeroasele platforme PPC care permit agenților de publicitate să capteze atenția potențialilor clienți și să îi determine să întreprindă o anumită acțiune.

3. Cum se pot folosi Google Ads?

Google Ads este o platformă de publicitate care permite agenților de publicitate să plătească pentru fiecare clic pe anunțul lor și să vizeze utilizatorii în funcție de interogările lor, adică de cuvintele-cheie pe care le introduc atunci când caută în motorul de căutare. Pentru a utiliza Google Ads, este necesar în primul rând să aveți un site web, apoi să vă creați un cont și să introduceți informații de plată. După aceea, se creează un buget de campanie și se aleg cuvintele-cheie pentru a fi utilizate în anunțuri. Puteți crea mai multe anunțuri în cadrul unei singure campanii, adică puteți utiliza diferite tipuri de anunțuri, inclusiv anunțuri text, bannere și anunțuri video.

Google Ads vă permite direcționarea în funcție de locație, adică vă permite să afișați anunțuri într-o anumită locație pe baza diferitelor caracteristici demografice și psihografice, interese ale utilizatorilor etc. După ce anunțurile voastre s-au difuzat, puteți urmări rezultatele campaniei voastre utilizând diferite instrumente de monitorizare și analiză pe care le oferă Google Ads. Veți avea o perspectivă asupra rezultatelor obținute de reclame, pe baza cărora veți putea să vă optimizați reclamele și să vă îmbunătățiți strategia de publicitate pentru a vă maximiza rentabilitatea investiției (ROI).

Curs PPC

Planul și programa:

  • Introduction to PPC
  • Facebook PPC – Basics 
  • Facebook PPC – Interface and Metrics 
  • Facebook PPC Advanced – Business Manager
  • Google PPC – Basics & Account Structure 
  • Keywords discovery for Google & Marketplaces
  • Macro and micro campaigns & Ad extensions 
  • Bidding Strategies
  • Remarketing 
  • Google Shopping

*Pe pagina unui anumit departament, în meniul derulant al fiecărui modul, puteți vizualiza cursurile prevăzute pentru specialitatea selectată pentru modulul dat.

Participanții la cursul PPC

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te