Sales and Customer Relationship Management


Descrierea cursului:


Sub termenul de vânzare se înțeleg toate situațiile și activitățile comerciale care conduc la plasarea finală a produselor sau serviciilor consumatorilor. Relaţiile cu clienţii sunt valoroase în afacerile de azi.

La acest curs se dobândesc cunoştinţe despre rolul managerului de vânzări, activităţile sale, responsabilităţile, modalităţile de gestionare a obiectivelor de vânzare. În plus, se vor dobândi cunoştinţe despre cum se conduce echipa de vânzări în toate fazele de lucru, de la selectarea agenților de vânzări, prin formarea şi dezvoltarea lor, până la gestionarea şi motivarea echipei de vânzări. Vă veți familiariza cu psihologia, caracteristicile unui vânzător bun, activităţile sale şi cu întregului proces de vânzare, de la prezentare până la încheierea vânzării.

Cursul explică relaţia dintre furnizori, tehnologie şi clienţi, care împreună permit crearea bazelor de date pentru asistenţa clienţilor şi e-business. Aflaţi cum să alegeţi instrumentul potrivit pentru afacerea dumneavoastră ca să asigurați progresul şi creşterea economică, în timp ce menţineți un nivel ridicat pentru a satisface nevoile clienţilor.

 
Scopul cursului:

Scopul cursului este de a învăţa cum să construiți parteneriate cu clienţii, să creşteți loialitatea și satisfacţia clienţilor, şi, astfel, să ridicați şi rentabilitatea companiiei Dvs., cum să identificați cerinţele  clientului şi cum să încheiați cu succes procesul de vânzăre cu diferite tipuri de clienți, să soluționați reclamaţii şi să menţineți contactul cu clientul şi după vânzare.

Veţi fi pregătiţi să organizaţi şi conduceţi o echipă de vânzări de succes, şi, prin urmare, și procesul de vânzare.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2017/18. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.