Pachetele SEO și prețul – la ce trebuie să fiți atenți

Optimizarea site-ului este esențială dacă doriți să obțineți succes online cu site-ul dvs. Acest lucru este realizat de experți SEO, care își taxează serviciile în funcție de volumul și complexitatea serviciului. Cel mai adesea pachetele SEO sunt de diferite niveluri și prețuri. Deoarece oferta este mare, este important să știm ce se obține, dar și cine oferă serviciul, adică cât este de calitativ.

Pret SEO Pachetele SEO

Odată cu dezvoltarea internetului, motorul de căutare Google a câștigat în importanță, astfel încât optimizarea SEO a devenit o parte integrantă a strategiei de afaceri online. De-a lungul timpului, a fost construită o întreagă industrie care se ocupă exclusiv de optimizarea site-urilor pentru cel mai bun clasament posibil al motorului de căutare (în primul rând pe Google). Odată cu formarea pieței, s-a ajuns și la stabilirea prețului pentru serviciile SEO, dar acest lucru nu înseamnă că este ușor de stabilit cât costă o optimizare a site-ului web.

Deși este destul de clar ce face un expert SEO, nu este atât de ușor să determinăm prețul unui serviciu SEO. De fapt, în timp ce instrumentele search engine sunt similare, abordarea rezolvării provocărilor variază de la caz la caz, iar provocările propriu-zise nu sunt întotdeauna aceleași. Există multe elemente care afectează complexitatea proiectului și există problema bugetului alocat. Se întâmplă adesea ca un obiectiv pur și simplu să nu fie realizabil cu fondurile alocate. Apoi experții SEO experimentați arată clar că rezultatele vor avea de suferit și, în multe cazuri, refuză să accepte proiectul.

Analiza SEO stabilește prețul serviciului

Pentru a obține prețul SEO cât mai realist, trebuie să obțineți cât mai multe informații despre site, istoricul acestuia, posibilele probleme și obiectivele proiectului și trebuie făcută o analiză de bază. În acest fel, obținem o perspectivă asupra situației din această nișă, forța concurenței, dar și calitatea site-ului care trebuie optimizat. Există mulți parametri care afectează estimarea volumului de muncă, iar aceștia sunt doar câțiva dintre ei:

 • cât de mare este site-ul, adică câte pagini există;
 • dacă și cât de bine s-a făcut optimizarea SEO;
 • cum se clasează site-ul pentru cele mai importante cuvinte-cheie;
 • dacă site-ul este legat de backlinks cu alte site-uri de către autoritate;
 • de câte ori a fost accesat site-ul și cum s-au clasat în căutările cheie;
 • dacă este vorba despre un angajament pe termen lung pentru optimizare;
 • dacă site-ul a avut și mai are probleme, precum și ce tip de problemă a fost;
 • cât buget este alocat pentru operațiuni SEO.

Toți acești parametri influențează prețul serviciului furnizat de expertul SEO. Acesta este motivul pentru care îi revine specialistului să prezinte clientului toate provocările în modul de clasare bună atunci când contractează afacerea. În acest fel, clientul se confruntă cu termene realiste pentru obținerea rezultatelor dorite.

 Cu toate că mulți ar dori o soluție rapidă care să îi aducă chiar în partea de sus a primei pagini de căutări, nu este chiar atât de ușor și nu poate fi promis de cineva. Prețul final este influențat și de obiectivul stabilit de client, adică ce vrea să obțină și ce rezultat consideră că este un succes.

În funcție de obiectivul pe care l-ați setat (mai multe vizite organice, conversii crescute, dar și venituri lunare), un expert SEO va forma un pachet de servicii sau va oferi unul dintre cele existente în oferta proprie. În cele din urmă, complexitatea problemei și timpul necesar pentru rezolvarea ei afectează costul final, toate pentru ca respectivul client să obțină ce își dorește.

servicii SEO Freelancer

Ce conțin pachetele de servicii SEO?

Când vine vorba de pachet și de stabilirea prețurilor, este foarte important să specificăm exact pe ce servicii poate conta un client. Rețineți că există mulți factori care vă afectează clasamentul și că probabil nu există un site perfect optimizat. Mai mult, un astfel de site probabil nu ar fi calificat de Google prea sus, deoarece ar fi apreciat că a fost „optimizat” în detrimentul conținutului.

Cu toate acestea, există anumiți parametri care ar trebui cu siguranță acoperiți în pachetele SEO. Acestea sunt câteva domenii care sunt importante pentru calitatea site-ului și au un impact mare asupra clasamentului dvs:

 • Conținut (content) - Unul dintre cele mai importante segmente pentru care se acordă multă atenție. Textele de calitate, clipurile video și clipurile audio, infografică, fotografiile și altele sunt esențiale pentru calitatea site-ului;
 • Arhitectura site-ului - Este necesar ca site-ul să fie receptiv la cerințe, adică să fie rapid și ușor de văzut pe ecrane mici, cum ar fi display-ul telefonului. Este important ca Google spiders, crawlers, bots să poată naviga cu ușurință pe site pentru a indexa pagini;
 • Calitate backlinkurilor - Acestea sunt linkuri către paginile site-ului găsite pe alte site-uri. Este foarte important ca aceste legături să fie de înaltă calitate, pe site-uri web de autoritate și să nu pară plătite. Acest lucru nu este tolerat de Google și poate primi amenzi grele sub forma unor clasamente slabe de căutare.

În funcție de dorințele și bugetul clientului, aceste segmente de optimizare vor fi acoperite într-o măsură mai mare sau mai mică. Deși mulți experți SEO au pachete specifice de servicii pe care le oferă clienților, modul în care va arăta procesul de optimizare depinde de la caz la caz.

Prin urmare, se acordă o mare atenție analizei și acordului de strategie cu clientul. Acest lucru oferă o imagine potrivită, ceea ce facilitează alegerea finală a pachetelor SEO. Trebuie menționat că tehnicile SEO sunt împărțite în metode permise (White Hat), „zone gri” (Gray Hat) și metode ilicite (Black Hat).

Deși anumite tehnici sunt sancționate de Google, acestea sunt încă folosite, deși pot cauza probleme pentru proprietarul site-ului. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să se joace după reguli, deoarece chiar și metodele semilegale pot fi cauza pedepsei severe. Odată rezolvate toate îndoielile cu privire la abordarea de lucru, echipa SEO se apropie de proiect.

Pachetele SEO variază în general după complexitatea proiectului, iar ponderea costurilor are și numărul de pagini care vor fi optimizate, precum și numărul de backlinkuri care vor fi create lunar. Adesea, cele mai favorabile pachete implică, în primul rând, un rol de consultanță, unde se vor oferi monitorizarea site-ului și sfaturi despre soluționarea problemelor.

Pachetele mai complexe includ un proces de lucru complet care implică SEO tehnic, SEO pe pagină și SEO în afara paginii. Când vine vorba de sprijin complet, este de la sine înțeles că cele mai bune pachete SEO includ scrierea și distribuirea de conținut (pe alte site-uri, rețele sociale ...).

Monitorizarea regulată a rezultatelor optimizării 

Deși am menționat în mod repetat că optimizarea SEO este un proces pe termen lung ale cărui rezultate nu sunt evidente imediat, acest lucru nu înseamnă că clientul nu trebuie să știe cum progresează activitatea. Este de la sine înțeles că, indiferent de nivelul pachetelor SEO și de costul serviciului, există o prezentare periodică a rapoartelor făcute, iar unul dintre rapoartele de bază inevitabile este să arate mișcarea clasamentului site-ului pentru cuvintele-cheie selectate. În acest fel, clientul poate avea o informație asupra procesului complet în orice moment.

Acest lucru este deosebit de important dacă expertul SEO este angajat pe termen lung pentru a se angaja în campanii de construire a linkurilor, urmărirea cuvintelor-cheie și îmbunătățirea clasării pentru acestea, optimizarea conținutului nou pe site și, în general, monitorizarea funcționării site-ului complet. Acestea sunt toate acțiunile care necesită o implicare continuă și, prin urmare, raportarea periodică a clientului despre progresul și provocările actuale.

Cât costă optimizarea site-ului?

Serviciile SEO sunt furnizate de profesioniști freelance și agenții de marketing. Potrivit unui sondaj recent, prețurile agențiilor sunt aproape duble. Ceea ce este obișnuit este faptul că, de obicei, prețul se bazează pe volumul de muncă, astfel încât prețul SEO al serviciului poate fi facturat pe oră de muncă, lunar sau pe proiect.

În sondajul menționat mai sus, aproape trei sferturi din profesioniști își taxează lunar serviciile, cu taxe care depășesc rareori 5.000 USD. Mai mult, în majoritatea cazurilor, costul serviciului este cuprins între 500 și 1.000 dolari pe lună. Desigur, acest preț variază de la o țară la alta.

SEO este rentabil?

Ca și în multe alte domenii de activitate, deseori există dorința de face economii deoarece apar daune tot mai mari. Astfel, atunci când angajați manageri SEO, mulți par să treacă cât mai ieftin. Ceea ce nu își dau seama este că în acest fel obiectivul nu va fi atins. Această eroare este adesea cauzată de clienții care doresc să obțină rezultate semnificative pe termen foarte scurt și fără prea multe investiții.

În aceste situații, nici măcar experți SEO foarte experimentați nu vă pot ajuta. Dimpotrivă, mulți experți vor respinge un astfel de proiect, deoarece sunt conștienți că dorințele clientului sunt în contradicție cu realitatea. În acest caz, orice cost SEO este prea mare, deoarece nu va produce niciun rezultat. Pur și simplu nu există soluții rapide pentru căutarea organică. Este un proces pe termen lung care produce rezultate foarte bune în multe cazuri.

Deveniți propriul maestru SEO

Dacă începeți o afacere și este important să aveți un site bine clasat în căutarea Google, este o idee bună să angajați un expert SEO. Pe de altă parte, dacă aveți un plan pe termen lung, asigurați-vă că luați în considerare și frecventarea unui curs SEO pentru a vă ușura munca. Chiar dacă nu sunteți prea interesat de SEO și doriți să vă dezvoltați afacerea, trebuie să aveți cel puțin o idee de bază a capacităților sale.

Și dacă sunteți interesat de acest domeniu, avem o veste excelentă - managerii SEO sunt la mare căutare și sunt bine plătiți! Un alt factor important este perspectiva fantastică a acestei afaceri.

De fapt, internetul și tehnologiile moderne sunt în continuă evoluție, așadar se așteaptă și mai multă cerere de experți în acest domeniu. Deja, această profesie este foarte căutată de agențiile de marketing, marile corporații și de numeroși clienți din întreaga lume. De voi depinde să profitați la maximum de ele și să vă arăți talentul.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2022/23 se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.