Cursul Native Advertising

Native advertising este o formă de publicitate care corespunde ca formă și funcție cu conținutul paginii pe care este afișată. Cu alte cuvinte, este o formă de comunicare de marketing pe care o întâlnim des atunci când consumăm conținut online, care se potrivește vizual și contextual cu mediul online în care apare. Deși există multe forme diferite de publicitate online, companiile aleg adesea native advertising ca formă care se potrivește cel mai bine nevoilor lor și comunică eficient cu clienții.

Acest tip de publicitate care se încadrează în contextul spațiului în care apare este spațiu publicitar plătit. Se poate spune că un anunț nativ este conceput pentru a arăta ca un conținut neplătit care se potrivește cu experiența utilizatorului și cu locul în care este plasat. Astăzi putem observa că conținutul joacă un rol-cheie în publicitate, uneori chiar decisiv, motiv pentru care unele reclame sunt mai vizibile și au performanțe mai bune decât altele. În acest sens, platformele de top, adică media în care conținutul plătit apare în formă nativă, sunt Facebook, Instagram, Tumblr, Twitter, Pinterest, Forbes, Wall Street Journal, New York Times, USA Today și altele.

Cursul Native Advertising este destinat tuturor viitorilor copywriteri și scriitori de alt conținut interesați, precum și viitorilor manageri de marketing online care trebuie să înțeleagă toate formele și practicile de creare, distribuire și poziționare a diferitelor conținuturi textuale pe internet.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community ManagerPPC & Digital Channels ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerContent & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului Native Advertising

La cursul Native Advertising, participanții vor avea ocazia să se familiarizeze cu sensul exact al termenului „native advertising” și practicile asociate acestuia în context digital. O atenție deosebită la începutul cursului va fi acordată distingerii dintre termenii marketing de conținut, reclamă și native advertising. Diferențele dintre diferitele forme de reclame sunt prezentate pentru a evidenția funcționalitatea și importanța mai mare a acestui tip de conținut față de altele. Cursul acoperă, de asemenea, platformele de anunțuri native de bază, care pot fi împărțite în platforme deschise și închise.

Una dintre clasificările native advertising se bazează pe aspecte de conținut. Și anume, cursul va lua în considerare dacă conținutul creat pentru publicitate este de brand sau informativ, adică dacă este conținut promoțional sau de vânzare. Cunoașterea acestor diferențe și capacitatea de a le distinge sunt semnificative și valoroase atunci când se analizează și se revizuiesc practicile de publicitate de succes.

Unele dintre locurile problematice cărora le-a fost acordată o atenție deosebită sunt formele și categoriile de native advertising. Datorită organizației Interactive Advertising Bureau (IAB), acum putem vorbi despre clasificarea publicității pe internet. Native advertising poate fi interpretat ca:

  • reclame cu conținut recomandat (Content Recommendation Ad);
  • reclame in-stream/conținut (In-Feed/In-Content Ads);
  • conținut de brand/nativ (Branded/Native Content).

Fiecare dintre aceste forme de native advertising va fi explicată în detaliu la curs. Vă va ajuta să vă familiarizați mai mult cu locul în care apar anunțurile, funcționalitatea acestora și instrumentele utile care vă permit să creați anunțuri și să le publicați în locurile prevăzute pentru acestea. De asemenea, se va discuta cine creează conținut și cum să aleagă platformele potrivite pentru diferite grupuri de public-țintă.

Cursul Native Advertising este un ghid util pentru asimilarea unei singure tehnici de publicitate digitală. Datorită acestui curs, veți afla totul despre formele, categoriile și practicile de native advertising și veți avea ocazia să vă îmbogățiți cunoștințele și să dobândiți abilitățile necesare pentru a crea campanii publicitare eficiente și de succes. Acest curs vă va duce abilitățile de marketing online la următorul nivel și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.

Cursul Native Advertising vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. De ce sunt importante platformele deschise pentru native advertising?

Platformele deschise pentru native advertising sunt importante datorită flexibilității și capacității lor de a fi distribuite pe mai multe platforme diferite. Reclamele create pentru platforme deschise pot apărea în diferite locuri și sub diferite forme, asigurându-le astfel o mai mare accesibilitate și un public mai larg. Prin includerea lui native advertising în strategiile de marketing pe astfel de platforme, agenții de marketing pot dezvolta campanii mai eficiente și de succes și pot ajunge la un public mai larg.

Mai mult, platformele deschise oferă mai mult control asupra creării și proiectării reclamelor native. Specialiștii în marketing sunt liberi să creeze reclame care se potrivesc cu stilul și imaginea mărcii lor și, în același timp, pot folosi funcționalitățile și instrumentele disponibile pe platformă. Oricum, platformele deschise pentru native advertising oferă mai multe opțiuni și o flexibilitate mai mare în comparație cu platformele închise, ceea ce face ca această formă de publicitate să fie extrem de semnificativă și utilă pentru marketeri.

2. Ce înseamnă branded/native content în native advertising?

Branded/native content în native advertising înseamnă un tip de conținut publicitar în care conținutul plătit apare pe un mediu care nu este asociat cu marca care urmează să fie promovată. Acest conținut nu este diferit de conținutul obișnuit de pe acel mediu și, prin urmare, trebuie marcat ca conținut cu plată. Un astfel de conținut se mai numește și conținut sponsorizat sau personalizat. Poate apărea ca orice alt conținut de pe site, așa că trebuie marcat clar. Acest lucru se realizează de obicei prin plasarea unui pătrat marcat „Ad” sub titlu sau „Sponsored by” deasupra sau sub titlul conținutului publicitar.

3. Care este diferența dintre native advertising și publicitatea clasică?

Native advertising diferă de publicitatea clasică prin faptul că conținutul său este adaptat mediului în care este publicat. Prin urmare, este adesea dificil să se determine dacă este un conținut plătit sau neplătit pe un site. Forma de reclamă nativă se adaptează platformei pe care este publicată, astfel încât reclamele video apar pe YouTube, fotografiile pe Instagram și postările de blog pe un blog. Deși forma și funcțiile publicității native și clasice au unele asemănări, publicitatea nativă se concentrează pe adaptarea stilistică și de conținut a reclamei la mediul în care este publicată.

Native Advertising

Planul și programa cursului Native Advertising

1. Forme și funcții ale lui native advertising

  • Diferențele dintre content marketing și native advertising
  • Diferențele dintre native advertising și publicitatea clasică

2. Platforme pentru native advertising

3. Forme și categorii de native advertising

  • Content Recommendation Ads
  • In-Feed / In-Content Ads / In-Content Native Ads
  • Branded/Native Content

4. Categorii de native advertising în funcție de conținutul creat

5. Sfaturi pentru native advertising de succes

Participanții la cursul Native Advertising

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te