Curs Introducition to PPC

Introducere:

PPC este prescurtarea de la Pay-Per-Click și reprezintă modelul publicității plătite care funcționează în așa fel încât agentului de publicitate i se plătește o sumă pentru fiecare clic pe anunțul plasat. De aceea, bazele PPC sunt necesare pentru oricine dorește să folosească unul dintre cele mai utilizate modele de publicitate plătită. Deși procesul în sine nu este complicat (anunțul se plătește per clic, respectiv atunci când utilizatorul dă clic pe anunț), aplicarea sa este obiectul multor analize. 

Să luăm ca exemplu rezultatele căutării în motorul de căutare Google. Mulți oameni vor întreba de ce să plătească rezultate sponsorizate când pot apărea gratuit în rezultatele căutării unui motor de căutare, chiar și pe Google?

Asta este corect, puteți, dar pe care pagină a rezultatelor căutării? S-a demonstrat că majoritatea utilizatorilor nu merg mai departe de prima pagină a rezultatelor în motorul de căutare, eventual a doua. Dacă aveți o afacere nouă sau o concurență puternică, vă veți poziționa foarte greu în topul rezultatelor căutării, deoarece poziționarea organică necesită în primul rând suficient timp și investiție în realizarea unui conținut de calitate pe paginile web, unde această calitate trebuie menținută constant. 

Marketingul PPC vă poate ajuta să vă plasați propria pagină web în topul rezultatelor căutării în motorul de căutare cu ajutorul rezultatelor sponsorizate și de calitate. Desigur, faptul că ați plătit anunțul nu înseamnă că veți fi în topul rezultatelor căutării, ci acest lucru este influențat de suficienți factori. Mai multe despre asta se va discuta la curs. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO ManagerE-Business & Internet MarketingDigital Marketing Planner & Account ManagerPPC & Digital Channels ManagerOnline Sales & E-business Development Manager.

Descrierea și scopul cursului

Scopul cursului Bazele PPC este de a prezenta două canale de bază pentru publicitate pe internet care se aplică în tehnica PPC de publicitate. Prima parte a cursului se concentrează pe modelul de publicitate PPC în cadrul Facebook Ads Manager. Însă, ceea ce precede povestea despre serviciile de publicitate pe internet, este prezentarea modelului concret de publicitate. Cu alte cuvinte, în partea introductivă a cursului, veți avea posibilitatea de a vă familiariza cu termenul de PPC, apoi cu diferite servicii de publicitate oferite de Google, dar și de a afla mai multe despre noțiunile de bază, precum: remarketing, licitație, Ad Rank. 

Pe lângă asta, se va discuta și despre diferența dintre domeniile PPC și SEO. Introducerea în PPC abordează unul dintre cele mai folosite modele de publicitate plătită în prezent – ce reprezintă, cum funcționează întregul sistem și ce modele diferite de publicitate PPC există. În această lecție ne vom familiariza cu cel mai folosit model de publicitate plătită. Cursul Bazele PPC are scopul de a prezenta două canale de bază pentru publicitatea pe internet, care se aplică în tehnica PPC de publicitate. Prima parte a cursului se concentrează pe modelul de publicitate PPC în cadrul Facebook Ads Manager.

Însă, ceea ce precede povestea despre serviciile de publicitate pe internet este prezentarea modelului concret de publicitate. Cu alte cuvinte, în partea introductivă a cursului veți avea șansa de a vă familiariza cu termenul PPC, apoi cu diferite servicii de publicitate oferite de Google, dar și să aflați mai multe despre noțiunile de bază, precum: remarketing, licitație, Ad Rank. Pe lângă asta, se va discuta și despre diferența dintre domeniile PPC și SEO. Introducerea în PPC abordează unul dintre cele mai folosite modele de publicitate plătită din prezent – ce reprezintă, cum funcționează întregul sistem și ce modele de publicitate PPC există. În această lecție ne vom familiariza cu cel mai folosit model de publicitate plătită. 

Cursul PPC Basics le explică cursanților două canale de bază pentru publicitate pe internet, care se aplică în tehnica PPC – Google și Facebook. Însă, ceea ce precede povestea despre serviciile de publicitate pe internet este prezentarea modelului concret de publicitate. Cu alte cuvinte, în partea introductivă a cursului veți avea șansa de vă familiariza cu termenul PPC, apoi cu diferite servicii de publicitate oferite de Google, dar și să aflați mai multe despre noțiunile de bază, precum: remarketing, licitație, Ad Rank. Pe lângă asta, se va discuta pe scurt și despre diferența dintre domeniile PPC și SEO. Așadar, această introducere în PPC abordează unul dintre cele mai folosite modele de publicitate plătită din prezent – ce reprezintă, cum funcționează întregul sistem și ce modele de publicitate PPC există.

Scopul cursului este familiarizarea cursanților, prin exemple practice, cu diferențele dintre anunțurile plătite din rezultatele căutării în raport cu rezultatele organice și de a învăța să recunoască rezultatele căutării organice și rezultatele căutării sponsorizate în motoarele de căutare. Vor fi explicate și principalele diferențe dintre sistemele Google Ads și Google AdSense, când și care dintre acestea se folosește și în ce scopuri.  

Datorită explicațiilor precise ale cadrelor de publicitate, după acest curs veți avea cunoștințe utile despre diferite forme sau formate de publicitate PPC și alte concept necesare pe care trebuie să le cunoască viitorul agent de publicitate PPC. Una dintre principalele idei ale acestui curs este de a oferi cunoștințe teoretice, completare cu exemple practice referitoare la modele specifice de publicitate PPC, precum și la publicitatea de remarketing – cum funcționează în practică și cum se desfășoară întregul proces. Pe lângă asta, scopul este ca participanții să înțeleagă procesul din cadrul reclamelor Google care precede fiecare afișare a anunțului, iar aceasta este oferta pe baza căreia se ia decizia dacă un anunț se va afișa și care va fi poziția sa. 

Cursul Introduction to PPC vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este marketingul contextual?

Publicitatea contextuală se referă la crearea și distribuirea anunțurilor care se potrivesc din punct de vedere stilistic și vizual cu designul și tema paginii web pe care sunt plasate. Cu alte cuvinte, publicitatea contextuală se poate defini ca un proces automatizat unde anunțul coincide cu conținutul relevant care se află pe o locație web. Sistemul va determina pe baza conținutului paginii web (a contextului) pe ce pagini web va apărea un anumit anunț. 

De exemplu, dacă utilizatorul accesează pagina web unde principalele teme sunt rețete, practici de gătit etc., dar este vorba de publicitate contextuală, la utilizator îi vor apărea anunțuri legate de această temă, să zicem că va apărea un anunț care face reclamă la un anumit tip de veselă.

Ce este remarketing?

Remarketingul se poate defini ca o formă de publicitate unde principalul scop este targetarea utilizatorilor care au fost în contact cu un anumit brand care își face publicitate. Utilizatorul care a accesat o anumită pagină web și s-a uitat la un anumit produs, când părăsește pagina respectivă, în perioada următoare va fi urmărit de reclamele cu acest produs și pe alte locații web. Dezavantajul acestui mod de publicitate este că, pentru utilizator, poate fi iritant să fie urmărit peste tot de un anunț, și tocmai acesta poate fi declanșatorul de a nu cumpăra. Desigur, nu trebuie neglijate și unele avantaje, și anume prețul mai mic, ROI mai mare („return of interest” - recuperarea investiției), targetarea precisă, conversie mai mare etc.

Ce este o licitație și din ce constă Ad Rank?

Licitația (bidding) se referă la oferta anunțului. Oferta anunțului se poate defini ca un proces pe baza căruia sistemul Google Ads estimează dacă va afișa un anunț și unde va fi poziționat. Luați în considerare faptul că se va întâmpla ca anunțul să nu vă fie aprobat dacă nu îndepliniți anumite criterii. Faptul că ați plătit anunțul nu înseamnă că acesta va fi și bine poziționat și în topul rezultatelor căutării în motorul de căutare.

De aceea, există o notă care se numește Ad Rank și pe baza ei Google decide cum și ce anunțuri va plasa. Astfel, agenții de publicitate pot ajunge la potențiali cumpărători cu un buget care le corespunde. Ad Rank este alcătuit din 5 elemente:

  • prețul stabilit (bid),
  • calitatea anunțului și pagina de landing,
  • adăugiri în anunț (ad extensions),
  • pragul pentru clasarea anunțului,
  • căutarea de utilizator.

Planul și programa cursului Introduction to PPC

Modulul 1 – PPC Basics

  • Introducere în PPC
  • structura campaniei, obiective și formate publicitare
  • PC pe Google – organizarea contului pe Google Ads și structurarea campaniei 
  • Google Ads – cuvinte-cheie în practica PPC, setarea campaniei și clasarea anunțului

Modulul 1 – PPC Basics

Introducere în PPC

structura campaniei, obiective și formate publicitare

PC pe Google – organizarea contului pe Google Ads și structurarea campaniei 

Google Ads – cuvinte-cheie în practica PPC, setarea campaniei și clasarea anunțului

Introducition to PPC

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te