Curs Identitatea corporativă

Există o concurență foarte mare pe piață în toate ramurile industriei, așa că companiile caută constant noi modalități de a-și prezenta produsele sau serviciile, precum și beneficiile pe care utilizatorii le obțin prin achiziție. Legătura emoțională dintre consumator și brand este una dintre modalitățile prin care companiile încearcă să atragă clienți și să creeze consumatori fideli. O identitate corporativă eficientă joacă un rol-cheie în crearea unei astfel de conexiuni emoționale între brand și consumator. O astfel de conexiune este foarte specifică, deoarece atunci când consumatorii se conectează emoțional cu brandul și îi devin fideli, aceasta duce la achiziții repetate și recomandări către alți potențiali clienți.

O identitate de afaceri concepută adecvat este necesară pentru recunoașterea brandului în cadrul grupului-țintă. Identitatea vizuală a companiei permite brandului să-și exprime caracterul, să se diferențieze de concurență, să se facă recunoscută pe piață și să creeze o legătură emoțională între grupul-țintă și brand. Identitatea corporativă, imaginea și reputația sunt valori cheie în relațiile publice, iar planificarea și formarea acestora creează baza unor relații de calitate cu diferite audiențe țintă.

Acest curs acoperă nu numai identitatea corporativă, imaginea și reputația ca elemente cheie, ci și logoul, designul diferitelor elemente promoționale și diverse manifestări ale comunicării în afaceri pentru a poziționa corect organizația în ochii publicului. Identitatea unei companii poate influența impresia de ansamblu a indivizilor, dar și asupra clienților, partenerilor de afaceri și altor părți interesate care întâlnesc brandul pentru prima dată. Prin urmare, este necesară proiectarea cu atenție a identității corporative și a tuturor manifestărilor de comunicare în afaceri pentru a asigura poziționarea cu succes a organizației în public și pentru a atrage grupul-țintă de consumatori.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Online Sales & E-business Development ManagerWeb Project Manager & Data AnalystPPC & Digital Channels ManagerSocial Media, Online PR & Community ManagerContent & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului Identitatea corporativă

Identitatea corporativă este un element cheie care formează baza unui brand puternic. Cursul Identitatea corporativă se ocupă de explicarea acestui concept, precum și de importanța pe care o are pentru organizații.

La începutul cursului, conceptul de identitate corporativă și importanța acestuia sunt explicate în detaliu participanților. Urmează o lecție care explică rolul unui logo pentru un brand, cum sunt create logourile și ce le face să aibă succes. Cursul oferă, de asemenea, explicații teoretice și practice ale elementelor primare și secundare ale identității corporative, inclusiv cartea de standarde și importanța acesteia în crearea unei identități corporative.

A doua parte a cursului se concentrează pe crearea diferitelor elemente în conformitate cu identitatea corporativă, cum ar fi cărți de vizită, documentația de afaceri, materiale promoționale, materiale tipărite, site-ul web, ambalaje etc. Participanții vor învăța cum să creeze o imagine și o reputație corporativă, precum și cum să poziționeze eficient organizația pe piață. De asemenea, cursul abordează elemente semnificative ale identității corporative, cum ar fi branding-ul vehiculelor, proiectarea și realizarea uniformelor, precum și designul interior și exterior corporativ.

Scopul principal al cursului este de a permite participanților să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru crearea eficientă a unei identități corporative. Participanții vor învăța cum să definească și să creeze o carte de standarde. În plus, scopul este ca participanții să învețe cum să abordeze mai eficient problema creării unui logo, alegând culorile corporative și tipografia. La sfârșitul cursului, participanții vor putea să identifice și să creeze atât elemente corporative primare, cât și secundare, precum și să aleagă culorile corporative în funcție de semnificația și proprietățile lor.

Cursul Identitatea corporativă își propune să permită participanților să înțeleagă și să aplice conceptele de identitate corporativă și comunicare corporativă pentru a crea o bază solidă pentru relațiile dintre o organizație și grupul său țintă. Ei vor dobândi cunoștințe și abilități care îi vor ajuta să creeze și să mențină un brand puternic și recunoscut, fiind cheia pentru obținerea de rezultate de afaceri de succes.

Cursul Identitatea corporativă vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este identitatea corporativă?

Identitatea corporativă se referă la toate elementele vizuale și verbale care reprezintă identitatea unică a unei companii. Include elemente precum logoul, culorile, fontul, tipografia, sloganul, misiunea și viziunea companiei, modul în care compania comunică cu clienții săi și publicul etc.

Identitatea corporativă este foarte importantă atunci când se creează imaginea unei companii deoarece reprezintă modul în care compania diferă de concurență și lasă o impresie asupra potențialilor clienți și publicului. Pe lângă asta, identitatea corporativă ajută la stabilirea unei abordări consistente în comunicare, care contribuie la crearea unui brand recunoscut și la consolidarea relației cu clienții. În acest sens, identitatea corporativă este esențială pentru construirea imaginii și reputației unei companii și, astfel, pentru succesul pe termen lung al acesteia pe piață.

2. Ce elemente se încadrează în identitatea vizuală?

Identitatea vizuală reprezintă un set de diferite elemente vizuale folosite pentru a reprezenta o companie sau un brand. Acest set de elemente include logoul, culorile, tipografia, simbolurile, materialele de brand, precum și alte elemente care sunt caracteristice unei anumite companii sau brand. Toate aceste elemente sunt atent selectate și proiectate pentru a obține o anumită impresie vizuală și a asigura recunoașterea brandului. Identitatea vizuală este importantă deoarece ajută o companie să iasă în evidență față de concurență și să creeze recunoaștere și încredere în rândul consumatorilor. De asemenea, identitatea vizuală permite asigurarea coerenței în branding, ceea ce este crucial pentru consolidarea brandului și pentru a crea o impresie puternică în mintea consumatorilor.

3. Ce este o carte de standarde?

O carte de standarde este un document care descrie în detaliu și definește identitatea vizuală a unei companii sau organizații. De obicei, conține elementele de bază ale identității corporative, inclusiv logoul, culorile, tipografia, exemple de aplicare și alte linii directoare care definesc aspectul și stilul brandului. Cartea de standarde ajută la menținerea coerenței brandului în toate situațiile, pentru a se asigura că toate materialele, de la cărți de vizită la site-uri web și ambalaje, au un aspect recunoscut și transmit aceeași emoție publicului-țintă. De asemenea, cartea de standarde ajută angajații și partenerii externi să înțeleagă și să aplice regulile și liniile directoare ale brandului, ceea ce este crucial pentru menținerea unei imagini clare, recunoscute și consistente a brandului pe piață.

Identitatea corporativă

Planul și programa

1. Conceptul de identitate corporativă și structura cărții de standarde

2. Logo – definirea caracteristicilor și elementelor cheie la crearea unui logo

3. Culori corporative și tipografie – aplicare și combinație adecvată de culori și tipografie

4. Carte de vizită și documentație de afaceri

5. Prezentare directă prin identitate corporativă –  materiale promoționale, site web, ambalaje și materiale tipărite

6. Design corporativ de vehicule, uniforme, interioare și exterioare

Participanții la cursul curs Identitatea corporativă

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te