Cursul Financial Management

Cursul Financial Management se va ocupa cu studiul managementului financiar, care poate fi observat în două moduri: ca disciplină științifică și ca funcție în companie. 

Ca disciplină științifică, managementul financiar s-a dezvoltat din știința despre finanțe și se ocupă la bază de studiul finanțelor în cadrul companiei. Această disciplină științifică este strâns legată cu contabilitatea și cu economia, ceea ce constituie principalul motiv pentru care vă veți familiariza cu aceste domenii. Pe de altă parte, managementul financiar ca funcție în companie cuprinde toate activitățile referitoare la dobândirea, finanțarea și gestionarea proprietății. 

Este important de evidențiat că domeniul managementului financiar în a doua jumătate a secolului XX și-a schimbat interesul și s-a orientat spre deciziile de management care au avut drept scop maximizarea valorii companiei. Acest trend a continuat și ulterior, doar că astăzi, în afară de el, alte două trenduri devin tot mai importante, și anume globalizarea afacerii și creșterea utilizării de IT. Trendurile menționate oferă companiilor posibilități noi de creștere a profitului și reducere a riscului, dar duc și către o concurență crescută și riscuri noi. 

Importanța managementului financiar se poate vedea cel mai bine în domeniile managementului operațional, unde se execută decizii financiare și în domeniul managementului strategic, care cuprinde planificarea, organizarea, precum și managementul financiar al afacerilor. Tocmai datorită importanței sale mari, greșelile managementului financiar pot duce la consecințe negative în domeniul gestionării tehnologiilor, al resurselor umane, precum și în multe alte segmente de afaceri ale companiei. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: IT Management şi E-Business & Internet Marketing.

Cursul Financial Management – descriere și obiective

Pe durata cursului Financial Management, pe care îl puteți frecventa online sau tradițional – în clasă, care face parte din cursurile corelate, veți asimila bazele pentru conducerea cu rezultate foarte bune a unei companii moderne și de succes. 

La acest curs veți cunoaște problematica noțiunilor precum finanțarea companiei, sistemele de impozitare și politica de impozitare, organizarea managementului financiar, piața financiară și sistemul financiar, organizarea și tehnicile tranzacțiilor de plată, precum și sistemul informațional al finanțelor. 

Pentru o înțelegere mai bună și un studiu mai eficient, materia cursului este împărțită în trei module, al căror rol este de a vă introduce treptat în cunoștințe mai complexe. 

Primul modul se va ocupa cu noțiunea de management financiar și în cadrul acestui modul veți asimila regulile și bazele finanțării, veți învăța cum funcționează impozitarea companiei etc. Următorul modul va fi orientat pe economie și piața financiară. În această parte a cursului vă veți familiariza în detaliu cu definirea, clasificarea și stabilirea funcțiilor pieței, apoi veți afla ce sunt agregatele macroeconomice și cum se stabilește echilibrul de piață. 

Spre sfârșitul cursului, vă așteaptă lecții tot mai importante pentru viitoarea voastră carieră. Tocmai din acest motiv, ultimul modul al cursului Financial Management pune accentul pe familiarizarea cursanților cu economia. În ultimele lecții veți afla tipurile de contabilitate, care sunt principalele tipuri ale schimbărilor de afaceri, precum și ce reprezintă raportul contabil anual. 

Scopul cursului este să dobândiți cunoștințe din domeniul finanțelor și al contabilității, precum și premisele esențiale pentru studiul în continuare de aplicare a tehnologiei informației și comunicațiilor (și programării) în domeniul gestionării finanțelor și al contabilității companiei. De asemenea, veți asimila și principiile finanțării și gestionării financiare și materiale a afacerilor, a căror dezvoltare merge în acord cu dezvoltarea tehnologiei informației, care este un factor foarte important în aplicarea sa de afaceri.

Cursul Financial Management

Planul și programa cursului:

1. Management financiar 

 • Noțiunea și importanța managementului financiar 
 • Prognozare și planificare financiară 
 • Reguli de finanțare 
 • Bazele finanțării 
 • Gestionarea mijloacelor financiare ale companiei 
 • Noțiunea și formele finanțării companiei 
 • Impozitarea companiei 
 • Analiza, controlul și revizia financiară 

2. Economia și piața financiară 

 • Piața – definire, clasificare și funcție  
 • Familiarizarea cursanților cu legile, factorii și elasticitatea ofertei 
 • Cererea
 • Echilibru de piață 
 • Concurență de piață 
 • Agregatele macroeconomice

3. Contabilitate 

 • Definiție, rolul și tipurile de contabilitate
 • Definiție și formele de contabilitate 
 • Conturi și postare 
 • Tipurile de bază ale modificărilor de afaceri 
 • Rapoarte de contabilitate anuale 
 • Ce este bilanțul contabil și care sunt caracteristicile sale de bază
 • Familiarizarea cursanților cu contul de profit și pierdere

Cursul Financial Management

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te