Principii de îmbogățire și de investiție
Este foarte sigur că îmbogățirea reprezintă o știință, precum este algebra, pe care doar indivizii reușesc să o stăpânească cu succes. La fel ca și la orice altă știință, și aici există anumite legi și principii care duc către accelerarea procesului de îmbogățire. Dacă reușiți să le asimilați, sunteți pe drumul cel bun să vă îmbogățiți. Proprietatea asupra banilor și a proprietăților apare ca și o consecință a relațiilor față de lucruri și muncă și modul în care facem anumite lucruri.
Cei care fac anumite lucruri în mod corect, întâmplător sau intenționat, devin cei care fac avere și își cresc bogăția, iar cei care nu o fac în mod corect, indiferent de cât de mult ar lucra și cât ar fi de capabili, rămân săraci. După inerția acțiunii, legile indică faptul că cei care le respectă, se îmbogățesc mai devreme sau mai târziu.
Ca dovadă a afirmației precedente, se poate menționa că îmbogățirea nu este o consecință a mediului, deoarece asta ar însemna că toți locuitorii unui oraș, domeniu sau stat trebuie să fie bogați, iar locuitorii unui alt oraș, domeniu sau stat trebuie să trăiască în sărăcie. Inevitabil, în unele împrejurări este mai ușor să te îmbogățești față de altele, iar un caz frecvent este reprezentat de vecinii care locuiesc unii lângă alții, având poate același job sau având un statut de prorietate diferit. Aceasta este dovada că îmbogățirea este de fapt consecința desfășurării activității într-un anumit mod.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Administration, Online Sales & E-business Development Manager, Network Administration, Frontend JavaScript Development , Web Design. |
Descrierea și scopul cursului Principii de îmbogățire și de investiție
Cursul este alcătuit din cinci lecții care le oferă cursanților cunoștințe de bază privind gestionarea finanțelor și principiilor de gestionare pe care le pot folosi pentru a se îmbogăți, pentru a progresa și pentru a investi în viitor.
Principalul scop de bază al vieții fiecărui individ este dezvoltarea personală, iar dreptul său inalienabil reprezintă posibilitatea de a folosi la maxim capacitățile sale. Într-una dintre lecții se explică detaliat crearea bugetului lunar, a proprietății și obligațiilor, pe care utilizatorii vor putea să le folosească pentru planificarea personală, precum și principiile care trebuie respectate pentru gestionarea cu succes a finanțelor personale.
Într-una dintre lecții va fi explicat modul de economisire, precum și modalitățile prin care economiile pot fi realizate cu succes. Planul de economisire este una din părțile planului financiar care trebuie avut, pe lângă buget, obiective și proprietate netă. Se explică investiția, fondurile de investiții și alte forme de investiție. Prin investiție, se deschide posibilitatea de dobândire a veniturilor suplimentare, ceea ce este foarte convenabil pentru indivizii care nu sunt pregătiți să pășească într-o afacere individuală. Ultima lecție vorbește despre proactivitate ca un obicei pe care fiecare om de succes trebuie să-l dețină.
Scopul este familiarizarea cursanților cu principiile de gestionare a finanțelor personale, să fie conștienți de veniturile și cheltuielile personale, precum și de locurile în care pot economisi. Proactivitatea este un obicei care trebuie dezvoltat și tocmai în cadrul acestui curs, scopul este ca participanții să observe importanța acestui obicei și să înceapă să lucreze la dezvoltarea și învățarea acestui obicei.
În afară de principiile realizării succesului financiar și a bogăției, scopul este ca participanții să se familiarizeze și cu celelalte aspecte ale bogăției, respectiv să știe că, în primul rând, trebuie să lucreze la propria persoană, abia apoi să aștepte rezultate de succes în alte etape ale vieții. Este important ca participanții să se cunoască pe sine în primul rând, pentru ca prin acțiunea lor să-și poată influența transformarea, dezvoltarea personală ca individ și ca personalitate financiară, pentru a putea trăi valorile pe care le respectă și obiectivele pe care și le-a stabilit.
Cursul Principii de îmbogățire și de investiție vă va răspunde la întrebări :
1. Ce metodă se folosește pentru stabilirea obiectivelor?
Pentru stabilirea obiectivelor, cel mai bine se folosește metoda SMART. Modelul SMART de stabilire a obiectivelor înseamnă că fiecare obiectiv stabilit trebuie să fie:
- S – specific, scopul trebuie să fie specific,
- M – measurable, scopul trebuie să fie măsurabil, deoarece cum vom urmări atingerea obiectivului nostru, dacă nu putem ști până unde am ajuns,
- A – achievable, scopul trebuie să fie provocator, dar realizabil, așadar nu trebuie să fie nici prea simplu și nici prea ușor, dar nu trebuie să fie nici imposibil de realizat,
- R – relevant, scopul trebuie să fie relevant, adică să contribuie la realizarea viziunii noastre,
- T – time limited, limitat de timp, respectiv trebuie să existe un termen în care trebuie să se realizeze obiectivele noastre.
2. Ce tipuri de investiții există?
Deși există multe tipuri de investiții, toate pot fi clasificate în patru categorii mai mari: depozite (bani cash) - acestea sunt depozite bancare pe termen scurt, în general, banii cash se țin în conturi de economii în bancă, pentru a se acumula dobânda, unde investitorului i se asigură siguranța și lichiditatea; titluri de creanțe - prin achiziționarea de obligațiuni, i se acordă bani emitentului lor, dar se obține dreptul ca după expirarea perioadei de valabilitate a obligațiunilor, încasează de la emitentul de obligațiuni suma majorată cu dobândă; titluri de capital - prin achiziționarea de acțiuni, venitul din investiție se realizează prin dividend (rentabilitatea acțiunilor) sau prin câștig de capital (profit, ca urmare a diferenței în prețul de cumpărare și vânzare a acțiunii); proprietate imobiliară.
3. Ce caracteristici ne ajută să reacționăm corect?
În cartea „The 7 Habits of Highly Effective People“ sau „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, scrisă de Stephen Covey, se menționează că există patru trăsături umane care ne oferă puterea de a reacționa corect:
- conștiința de sine – înțelegerea faptului că avem de ales între cauză și reacție la această cauză, așadar, dacă cineva ne jignește, noi putem alege să nu ne supărăm,
- conștiința – abilitatea de a ne respecta echilibrul interior, pe baza căruia decidem ce este corect pentru noi,
- imaginația creativă – capacitatea de a vizualiza răspunsuri alternative, dar folosind imaginația, putem crea și evalua mental diferite opțiuni,
- voința independentă – avem libertatea de a ne alege reacția unică. Nu trebuie să facem ceea ce așteaptă alții de la noi.
Planul și programa cursului
1. Principii de îmbogățire și de investiție
- Misiune și obiective personale
- Gestionarea finanțelor personale
- Plan de economisire
- Principii de investiție
- Proactivitate
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te