Cursul E-business

Datorită dezvoltării rapide a tehnologiei informației și a comunicațiilor, afacerile companiilor se bazează tot mai mult pe afacerile online, aspectul spațial și temporal al afacerii devine tot mai neglijat, dar se ajunge și la modificări semnificative în privința modului de producție și de organizare a muncii. 

Din acest motiv, fiecare persoană, indiferent de sfera de interes și de domeniul în care lucrează, ar trebui să cunoască noțiunile de bază privind e-businessul, deoarece aceasta face parte din viața de zi cu zi a tuturor. 

Cursul E-business vă va prezenta sistemele menționate de e-business, care datorită dezvoltării continue se deosebesc la nivel global. Noțiunea de e-business a apărut prima dată în anul 1997, când l-a folosit compania IBM explicând cu aceasta fiecare tranzacție efectuată online, prin intermediul rețelelor de calculatoare. 

Dezvoltarea și utilizarea acestui mod de afaceri au oferit numeroase avantaje – transmiterea unei cantități mari de date în locurile aflate fizic la distanță, disponibilitatea pe plan global a acestor date, livrarea și achitarea bunurilor și serviciilor, reducerea costurilor de afaceri, reducerea erorilor în afaceri etc. Scopul principal privind introducerea e-businessului este îmbunătățirea competitivității companiei folosind tehnologii de comunicare moderne în organizație, dar și stabilind relația organizației cu partenerii de afaceri și cu consumatorii. Acest curs vă va oferi posibilitatea de a asimila noțiunile de bază despre e-business și de a înțelege toate avantajele și pericolele e-bankingului.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy:IT Management şi E-Business & Internet Marketing.

Cursul E-business – descriere și scopuri

Cursul E-business, pe care îl puteți frecventa online sau tradițional – în clasă, care face parte din cursurile corelate, vă va prezenta noțiunea de e-business, cu caracteristicile de bază, avantajele și dezavantajele acestui tip de afaceri. 

Având în vedere că acest domeniu are o tendință de progres continuu odată cu dezvoltarea tehnologiei informației, la curs, printre altele vă vor fi explicate în detaliu și noțiunile de e-commerce precum CRM, ERP, SCM și business intelligence. Pe lângă aceasta, vă vor fi prezentate formele (B2B, B2C, B2E, G2E...), dar și modelele de e-business.

Pentru parcurgerea acestui curs nu aveți nevoie de niciun fel de cunoștințe în afara celor pe care le puteți dobândi în cadrul altor cursuri din programul școlarizării voastre la LINK Academy. Materia completă a cursului este împărțită în câteva unităţi de învăţare care au scopul de a vă oferi un studiu mai ușor și cunoașterea treptată a tuturor lecțiilor importante. 

În primele lecții vă veți familiariza cu noțiunile de bază privind e-businessul. Această unitate de învăţare vă va ajută să înțelegeți de ce tot mai multe companii se bazează pe afacerile online, precum și care sunt motivele pentru care se ajunge la modificări semnificative în modalitatea de producție și de organizare a muncii. Apoi urmează partea din curs care vă va prezenta câteva forme diferite de e-business pe care le putem deosebi în funcție de participanții la afaceri. 

Următorul modul vă va prezenta noțiunea de e-commerce care reprezintă doar o parte din e-business. După ce asimilați toate cunoștințele necesare, vă așteaptă prelegeri mai complexe care vă vor oferi posibilitatea de a afla mai multe despre planificarea și gestionarea resurselor, precum și despre gestionarea relațiilor cu clienții, care se pot efectua folosind diferite software, îmbunătățind astfel procesul de afaceri. La finalul cursului veți avea ocazia de a afla ce reprezintă termenii SCM și BI ș.a. 

Scopul cursului este ca după frecventarea cursului să asimilați noțiunile de e-business, să cunoașteți domeniile unde se pot aplica, precum și să aflați care sunt avantajele aduse de acest tip de afaceri.

Cursul-E-business

Planul și programa cursului:

1. E-business

  • E-business – noțiuni de bază. În această unitate de învăţare veți afla de ce în urma dezvoltării rapide a tehnologiei informației și a comunicațiilor, afacerile companiei se bazează tot mai mult pe afacererile online, precum și de ce se ajunge la modificări importante în modalitatea de producție și de organizare a muncii. 
  • Forme de e-business. Familiarizarea cursanților cu formele de e-business pe care le deosebim în funcție de participanții la afaceri.   
  • E-commerce. Care sunt diferențele dintre e-business și e-commerce.
  • ERP și CRM. Prezentarea diferitor modele de planificare și de gestionare a resurselor, precum și a tehnicilor de gestionare a relației cu clienții. 
  • Ce reprezintă noțiunile SCM și BI. Familiarizarea cursanților cu managementul lanțului de aprovizionare (SCM) și a inteligenței în afaceri (BI).

Cursul E-business

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2017/18. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.