Curs YouTube

Una dintre cele mai populare platforme sociale este YouTube. Este vorba despre un serviciu de găzduire a conținuturilor video create și partajate reciproc de utilizatori. În cadrul acestui serviciu social este posibilă încărcarea, vizualizarea, evaluarea și distribuirea videoclipurilor; se poate adăuga pe un playlist, se poate raporta, comenta și abona („abonare”) la canalul creatorului de conținut etc. Utilizatorii platformei sociale pot fi și companiile, iar canalul YouTube poate deveni un mediu corporativ oficial.

Ca și pe alte rețele de socializare, creatorii de conținut de pe YouTube au posibilitatea de a genera conținut video prin programul Google AdSense, precum și de sponsorizare a conținutului. Trebuie menționat că există și o opțiune Premium pe YouTube, pe bază de abonament, unde se pot descărca filme, se poate transmite muzică fără conținut publicitar, se poate limita accesul la conținutul care nu este destinat copiilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community Manager.

Descrierea și scopul cursului YouTube

La cursul YouTube veți avea ocazia să vă familiarizați cu programul de parteneriat YouTube: ce reprezintă acesta, cum funcționează și ce este necesar pentru a vă alătura acestuia.

La curs se va discuta despre cum se creează un canal pe YT, adică cum se construiește și cum se optimizează un canal de calitate, precum și o comunitate relevantă. Apoi, participanții vor afla ce tipuri de forme de conținut există și cum să determine subiectul adecvat al canalului.

Prin continuarea cursului, pe lângă faptul că participanții vor putea să creeze, să optimizeze și să construiască singuri un canal de calitate, ei vor putea să aleagă și să definească o strategie și un format adecvat pentru canalul lor, precum și să recunoască cum pot aduna și construi o comunitate care va fi interesată de conținutul care este plasat pe canal.

În plus, cursanții vor învăța toate modalitățile prin care pot monetiza canalul și pot obține diferite tipuri de venituri lunare, cum să-și editeze videoclipurile și, de asemenea, vor fi familiarizați cu politica de confidențialitate și cu termenii de utilizare ai platformei YT.

În general, scopul cursului este de a vă familiariza cu toate premisele pentru crearea unui canal vizibil și vizionat pe această rețea de socializare, prin care este posibil să comercializați și să promovați afacerea unei companii pe internet sau să vă creați un brand personal prin acest tip de conținut.

Cursul YouTube vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este optimizarea YouTube?

Optimizarea YouTube înseamnă optimizarea canalelor de pe platforma socială, astfel încât conținuturile video să apară printre primele rezultate de căutare pe ecranul de pornire YouTube. Este foarte important să faceți o căutare prin cuvintele-cheie înainte de a încărca conținutul video pe YouTube. Cuvintele-cheie care se doresc a fi comercializate prin intermediul rețelelor sociale, care au legătură cu conținutul video, trebuie introduse în titluri și descrieri.

Titlul va fi format automat din numele fișierului video și este necesar să aveți grijă ca titlul să atragă atenția, astfel încât conținutul video să fie atât vizual, cât și cu conținut atractiv pentru privitor. Unul dintre sfaturi este să nu postați texte lungi în descrierea videoclipului, ci să explicați cele mai importante lucruri într-o formă moderat mai scurtă prin descriere. În textul descrierii trebuie să se plaseze și cuvinte-cheie care să corespundă contextului acesteia. Una dintre premisele pentru optimizarea conținutului video pe YouTube este introducerea de etichete, precum și un link prin care să poată fi generat trafic către site-ul dorit.

Care sunt principalele două obiective pentru care se formează cel mai des conținutul YouTube?

Cele mai remarcabile strategii de pe YouTube sunt legate de generarea de vânzări, dar și, înainte de asta, de generarea de trafic către site. Scopurile creării de conținut și plasarea acelui conținut în fața internauților platformei pot fi: să fie văzut, să realizeze vânzări, să genereze trafic pe site.

Generarea de trafic către site este posibilă prin linkuri. Prin urmare, creatorii de conținut de pe YouTube plasează deseori linkuri în videoclip, prin care se generează trafic către site. Destul de des, în descriere sau sub ea poate apărea un link, prin care urmăritorul este direcționat către surse suplimentare, adică către un alt site de internet. Astfel, una dintre locații poate fi site-ul unui magazin online, dedicat produsului despre care se discută sub forma unui review în conținutul video. În astfel de cazuri, creatorul de conținut a ajuns, cel mai adesea, la un anumit parteneriat cu un producător care vinde printr-un magazin online.

Ce conține un canal YouTube?

Este necesar ca un canal YouTube să fie creat în mod transparent și suficient de informativ pentru a oferi urmăritorilor conținutului toate informațiile relevante despre conținutul găsit pe canal. Este foarte important să vă optimizați canalul YouTube în mod corespunzător. Se recomandă ca proprietarul canalului YouTube să acorde atenție designului canalului, astfel încât canalul să fie plăcut și clar pentru vizitator. Unul dintre elementele importante ale oricărui canal YouTube este descrierea; este necesar ca descrierea să fie optimizată.

Optimizarea canalului se realizează prin utilizarea cuvintelor-cheie cercetate anterior, care sunt strâns legate de subiectul canalului sau de nișa canalului. De asemenea, vizibilitatea și optimizarea canalului YouTube pot fi afectate de introducerea tuturor informațiilor relevante, precum informații de contact, adresa de e-mail, linkul către site și linkuri către alte conturi de pe rețelele de socializare. Una dintre opțiuni este de a crea etichete care se referă la întregul canal. Pe lângă acestea, există și posibilitatea creării de etichete implicite, adică etichete care vor apărea pe tot conținutul video publicat.

YouTube

Planul și programa cursului:

Modulul 1 – Youtube

  • Introducere în programul de parteneriat YouTube
  • Construirea unui canal YouTube și crearea unei comunități
  • Strategii și formate YouTube
  • Monetizarea pe YouTube
  • Post-producția
  • Politica de confidențialitate și termenii de utilizare ai platformei YouTube

Curs YouTube

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te