Cursul Design industrial

În perioada în care nu a existat producţia industrială, nu a existat nicio diferenţă substanţială între crearea unui obiect utilitar şi a unei sculpturi, lucru care a contribuit, de fapt, ca acestea două să fie astăzi produse individuale. Cu toate acestea, din momentul în care producţia a început să se schimbe, transformându-se în una industrială, modelarea produselor a încetat să mai fie doar o artă şi încep să se facă diferenţieri clare între obiectele unicat şi produsele industriale.

Designul este un termen care îşi găseşte originea în artă, arhitectură şi în meseriile vechi. Pe de altă parte, designul industrial, care se va aborda în acest curs, apare pentru prima dată ca un termen care a rupt legătura dintre arta care este asociată cu obiectele utilitare (arta aplicată) şi produsele industriale de masă.

Dacă ar trebui să prezentăm designul industrial într-o singură propoziţie, definiţia cea mai exactă a acestuia ar fi că designul industrial este modelarea artistică a obiectelor utilitare. Designul industrial şi piaţa contemporană au construit o legătură indestructibilă, care a contribuit la faptul că astăzi este aproape imposibil să ne imaginăm un produs fără o identitate vizuală originală.

Acest curs vă va introduce în designul industrial şi vă va permite să aplicaţi toate ideile creative în realitate, în artă, chiar şi în producţia în serie. Cunoştinţele dobândite vor fi foarte utile în timpul construirii unei cariere de succes în domeniul designului, precum şi în continuare, în formarea profesională.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Computer Aided Design şi Product Design.

Descrierea şi scopul cursului Design industrial

Pe durata cursului Design industrial, pe care îl puteţi frecventa atât online, cât şi în mod tradiţional - în clasă, dar care este parte a departamentului adecvat, vă veţi familiariza cu toate principiile designului industrial, pe baza cărora veţi putea să exploraţi cu succes şi să dezvoltaţi idei de design.

Cursul este conceput pentru toţi participanții care au dorinţa să înveţe elementele de bază ale designului industrial, dezvoltarea sa istorică, procesul de proiectare, precum şi posibilităţile de aplicare a acestuia. În timpul cursului, veți fi coordonați de profesori cu experienţă, veţi putea să analizaţi designul industrial în raport cu tehnologiile şi tendinţele moderne din societate, precum şi modalităţile în care vă puteţi prezenta lucrările.

Scopul cursului este ca, în calitate de cursant, să vă faceţi o imagine de ansamblu a diverselor postulate ale designului industrial şi a logicii sale, asigurându-vă astfel aplicarea eficientă a cunoştinţelor în soluţiile de proiectare. Întregul curs este împărţit în trei module, adică în trei unităţi tematice, care au ca scop să vă familiarizeze treptat, începând cu unele cunoştinţe de bază şi până la cele mai complexe competenţe.

Primul modul se va concentra pe definirea designului industrial şi în aceste lecţii veţi avea posibilitatea să vă familiarizaţi cu evoluția istorică a designului, cu clasificarea acestuia, precum şi cu procesul şi scopul designului. Următoarea lecţie vă va prezenta principiile designului industrial şi cu această ocazie veţi afla totul despre funcţionalitatea, eficienţa, ergonomia şi estetica acestuia.

În ultima parte a cursului, accentul va fi pus pe relaţia dintre societate, tehnologie şi designul industrial. Această parte a cursului vă va ajuta să analizaţi în detaliu modul în care se schimbă designul industrial şi cum se adaptează acesta la societate şi la timpul în care este creat. Modulul menţionat se va ocupa, de asemenea, cu stilul şi cu moda, ca două componente care contribuie la inspirarea designerilor şi la determinarea modului lor de creare a produselor.

Studiind cele trei module din cadrul acestui curs, veţi dobândi competenţele necesare pentru realizarea ideilor creative şi pentru implementarea acestora în forma unei soluţii funcţionale. După finalizarea cu succes a cursului, veţi dobândi competenţele şi cunoştinţele de care aveţi nevoie pentru a realiza, pentru orice produs, o identitate vizuală originală şi funcţională, competenţe datorită cărora veţi avea o carieră de succes în domeniul designului.

Cursul Design industrial

Planul şi programa cursului:

1. Definirea designului industrial

  • Evoluţia istorică a designului industrial – de la începuturile sale până în prezent
  • Scopul şi procesul de proiectare. Familiarizarea cursanţilor cu cele cinci etape principale ale designului
  • Clasificarea designului industrial în unităţi definite cu ajutorul diferitor criterii

2. Principiile designului industrial

  • Familiarizarea cursanţilor cu principiul funcţionalităţii ca unul dintre cele mai importante procese de design 
  • Principiile ergonomiei şi esteticii. Importanța criteriilor estetice în designul industrial
  • Definirea noţiunii de raţionalitate economică în designul industrial

3. Societatea, tehnologia şi designul industrial

  • Stilul şi moda. Prezentarea factorilor care influenţează elementele de design industrial şi dezvoltarea acestuia 
  • Familiarizarea cursanţilor cu principiile dezvoltării durabile şi a poziţiei acesteia în societatea contemporană
  • Cât de important este maketingul pentru plasarea produsului pe piaţă?

Cursul Design industrial

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te