Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Optimizarea SEO: de la analiză până la rezultate de top.

Vizita, iar prin asta și succesul unui site, depinde în mare parte de poziționarea sa în cadrul căutării Google. Optimizarea SEO se ocupă tocmai de această provocare.  

Optimizarea SEO search engine clasificarea site-ului

Search Engine Optimization cuprinde procesul complet de activitate pe site, dar și în afara site-ului, pentru ca acesta să se plaseze cât mai bine în rezultatele naturale ale căutării. Când vorbim despre clasarea unui site pe internet, practic, se înțelege că ne gândim la Google Search, având în vedere poziția sa dominantă. 

Deși nu este singurul browser, existând, printre altele, și Yahoo și Bing, este vorba de departe de cel mai influent jucător de pe piață. Este suficient să vă amintim că este utilizat și termenul „căutare”, care are în vedere a găsi ceva pe internet. Pentru ca site-ul să se claseze cât mai bine, este necesară o bună optimizare a motorului de căutare. Deci, ce este SEO și de ce este necesar?

Ce este analiza SEO? 

Analiza SEO reprezintă primul pas înaintea activității de optimizare. În acest pas, ne familiarizăm cu site-ul și îl analizăm din punct de vedere tehnic, on-page și off-page. În acest fel, ajungem la imaginea corectă în legătură cu ce probleme afectează clasarea actuală a site-ului și ce trebuie să se facă pentru a obține cel mai bun rezultat posibil pentru optimizarea site-ului analizat. 

Analiza diferă în funcție de faptul dacă efectuați o analiză pentru un site nou sau unul existent și va depinde și de cât de mult acces aveți la diferitele date care trebuie verificate. Pentru aproape toate domeniile de analiză SEO există instrumente care vă ajută ca analiza să fie completă și rapidă. Cu ajutorul instrumentelor puteți analiza și concurența din același domeniu ca și site-ul dumneavoastră. 

Există mai multe tipuri de analize SEO (generală, orientată etc.) care au ca scop să ofere o imagine cât mai precisă despre starea site-ului, iar în continuare sunt date câteva dintre elementele care trebuie verificate: 

  • Analiza tehnică  - o verificare a setărilor tehnice pe site. Se observă dacă pe site există fișierul robots.txt, dacă paginile au canonical tag, momentul încărcării site-ului, dacă site-ul și paginile sale sunt indexate sau este împiedicat accesul la unele pagini etc.
  • Analiza on-page – examinarea structurii conținutului de pe site. Este important să se verifice dacă titlurile paginilor și meta descrierea sunt unice, dacă titlul și h1 conțin cuvintele-cheie, dacă URL-ul este optimizat…
  • Analiza off-page – cercetarea și linkurilor externe care duc la site-ul analizat. În acest caz trebuie să se știe câte backlinkuri există, din câte domenii provin aceste backlinkuri, dacă domeniile sunt indexate, care este autoritatea domeniilor care au link spre site etc.

Una dintre cele mai importante poziții ale optimizării SEO este clasarea pentru cuvintele-cheie dorite, pentru ca, în cadrul căutării, site-ul să se prezinte pentru temele relevante. 

Analiza cuvintelor-cheie

Cuvintele-cheie (keywords) sunt cuvinte și fraze pe care le utilizăm cu ocazia căutării pe internet. Cuvântul-cheie poate fi doar un cuvânt, dar poate fi și o propoziție întreagă. 

Desigur, cu cât căutarea noastră este mai lungă și mai specifică, cu atât rezultatele vor fi mai adecvate. Dacă, de exemplu, tastați cuvântul „SEO”, veți obține zeci de milioane de rezultate, dar dacă introduceți „optimizarea SEO în București”, veți obține rezultate mai bune și mai specifice. 

Dacă dezvoltați o afacere SEO și vreți să atrageți clienții, este important să apăreți în rezultate ale căutării, cum ar fi: „cum se optimizează site-ul”, „cuvinte-cheie pentru site”, „optimizarea site-ului pentru Google”, „servicii SEO” și altele asemănătoare.  

Cu toate acestea, de multe ori nu este foarte clar ce cuvinte trebuie incluse cu ocazia optimizării. Deseori se ajunge chiar la rezultate surprinzătoare. Putem afla că există un mare interes în căutările termenului, de exemplu, „optimizarea site-ului pentru dispozitive mobile”. În acest caz, puteți profita de acest lucru și puteți atrage viitori clienți. 

Analiza cuvintelor-cheie se face cu ajutorul diferitelor programe, care oferă o statistică detaliată cu privire la cât este de căutat un cuvânt. Acesta este unul dintre cele mai importante segmente cu care se ocupă optimizarea SEO. Tocmai de specializarea cu ocazia căutării depinde activitatea viitoare pentru optimizarea site-ului și optimizarea conținutului acestuia. 

Pentru a găsi cuvintele-cheie, este important și factorul uman, adică aplicarea cu succes a experienței și intuiției pe care le are un specialist SEO. De aceea, optimizarea este un proces complex, unde rezultatul depinde de multe elemente. Care sunt cuvintele-cheie cele mai importante, este doar începutul. 

Cel mai cunoscut instrument pentru analiza cuvintelor-cheie este Google Keyword Planner, deși există și alte instrumente, iar unele dintre ele sunt Keyword Tool și Ubersuggest. Trebuie subliniat faptul că există și versiuni trial ale unor software-uri cunoscute, care pot fi o bună sursă de cuvinte-cheie.  

Chiar și dacă nu vreți să plătiți pe termen lung pentru aceste instrumente, întotdeauna le puteți plăti numai pe o lună. În acest mod, veți primi nenumărate cuvinte-cheie, care se pot utiliza pentru scrierea textelor pentru o perioadă mai lungă. Un bun exemplu al unui astfel de program este SEM RUSH keyword tool.  

Pentru fiecare expert SEO, este important ca prin consola Google Search să urmărească prin ce cuvinte-cheie au ajuns oamenii la site, ca și pentru care cuvinte-cheie site-ul s-a prezentat în căutare și cum s-ar optimiza suplimentar conținutul după acestea.

Search Engine Optimization laptop

Tipuri de optimizări SEO ale site-ului

Optimizarea SEO se împarte după modul în care se abordează atingerea rezultatelor dorite. La fel ca în toate domeniile de activitate, există o activitate conform regulilor prescrise, dar și tactici care încearcă să ocolească sistemul.

White hat SEO

Este vorba despre utilizarea strategiilor și a metodelor de optimizare care respectă în totalitate regulile pe care le-a impus Google. În acest caz, obiectivul vă va fi să optimizați site-ul pentru căutări concentrându-vă asupra relevanței și calității conținutului, precum și asupra clasării naturale. 

Activitățile White hat implică utilizarea corectă a cuvintelor-cheie, link building și, înainte de toate, un conținut de calitate pentru vizitatori, fără utilizarea de trucuri. Această abordare este singura cale corectă, dacă doriți să aveți succes pe termen lung.

Black hat SEO

Black Hat SEO se concentrează pe ocolirea regulilor și înșelarea sistemului, pentru ca Google să dobândească o impresie greșită despre site și să îl claseze mai bine decât ar fi valoarea sa reală. Când vorbim despre optimizarea conținutului site-ului cu ajutor unor metode black hat SEO, el se optimizează, în primul rând, pentru browsere care analizează site-ul. În acest mod se încearcă să se înșele algoritmul, pentru ca pozițiile pentru care se clasează site-ul să fie mai înalte, deși se abat de la valoarea reală a site-ului.  

Tacticile interzise sunt cel mai des: 

  • Introducerea unui text ascuns care este invizibil pentru utilizatori, dar nu și pentru căutări
  • Keyword Stuffing, adică exagerarea cu cuvinte-cheie în text
  • Link farming, unde, în mod artificial, se creează linkuri și se creează o reputație falsă site-ului 

Aceste metode sunt neetice, dar ce este și mai important, nu dau rezultate pe termen lung. Și anume, Google pedepsește foarte strict site-urile care încearcă să se poziționeze bine prin înșelăciune. Pedeapsa cea mai gravă este eliminarea din rezultatele căutării, ceea ce este egal cu pedeapsa cu moartea.

Gray hat SEO

Spre deosebire de regulile clar stabilite când vorbim despre metodele permise și cele interzise, gray hat SEO reprezintă activități la limita (ne)permisului. Aceasta înseamnă că există tehnici care nu sunt explicit interzise, dar aduc un anumit risc. De aceea, aceste activități pot fi riscante, și trebuie să vă gândiți bine dacă doriți să vă lansați în astfel de activități. 

Deseori se întâmplă ca metode din „zona gri” să nu fie recunoscute ca activități interzise, și se poate ajunge și la penalizarea site-ului la care lucrați.Totuși, gray hat este, evident, o optimizare mai puțin problematică decât tehnica black hat.

Ce implică optimizarea site-ului?

Activitatea de optimizare a site-ului se împarte în trei părți: SEO tehnic, On-page SEO și Off-page SEO. SEO tehnic implică ca site-ul să fie aranjat corect din punct de vedere al aspectelor tehnice, astfel ca roboții să îl poată găsi ușor și să facă crawling și indexare fără probleme.  

Când este vorba despre On-page, se vorbește despre activitatea pe site, în timp ce Off-page se referă la toate activitățile care au loc în afara lui. Pentru succesul site-ului, toate cele trei procese sunt deosebit de importante.  

Pentru o bună comparație, un bun exemplu este restaurantul pe care l-ați realizat. Arată perfect, mâncarea este fără cusur, prețurile sunt competitive - dar nu există clienți. De ce? Deoarece nimeni nu știe despre restaurantul dumneavoastră și mulți se îndoiesc că acest loc este sigur. 

Cu alte cuvinte, reputația dumneavoastră este proastă și nu înseamnă nimic faptul că ați realizat perfect restaurantul. Același lucru este valabil și pentru site-uri. După optimizarea elementelor tehnice ale site-ului, urmează echilibrarea activităților On-page SEO și Off-page SEO. Dacă vă interesează această activitate, cursul SEO optimization este excelent pentru începerea carierei.

SEO tehnic

Pentru ca site-ul să fie eficient, este necesară optimizarea tehnică SEO. Există diferite domenii care trebuie verificate și îmbunătățite pentru ca site-ul să funcționeze cât mai bine. În cadrul părții tehnice, cel mai important este să ne asigurăm că site-ul și paginile sale sunt indexate corect. 

Există numeroase instrumente care ajută la recunoașterea problemelor care trebuie să fie corectate. Unul important este, desigur, Google Search Console, care recunoaște numeroasele lucruri care necesită optimizare. Pentru ca site-ul să atingă un nivel tehnic satisfăcător, trebuie să oferiți atenție mai multor elemente: 

Crawler (Bot, Spider) – un software care caută site-uri. Browserele utilizează acești roboți pentru a trece prin site și pentru a-l indexa pentru căutare. Cu cât site-ul este mai bine organizat (pagini linkuite, mapă XML…), cu atât crawler va avea o sarcină mai ușoară. 

Robots.txt – fișier care dă directive roboților despre ce trebuie să se indexeze pe site. Trebuie să fie cu exact această denumire.  

Secure Socket Layler (SSL) – reprezintă o criptare între server și browser. Site-urile cu această criptare au URL care începe cu https://. Google avantajează site-urile cu SSL, ceea ce este o puternică recomandare pentru fiecare.  

Optimizarea pentru dispozitive mobile – este de o importanță majoră ca site-ul să fie receptiv. Aceasta înseamnă că trebuie să fie rapid și vizibil pe ecranele mici ale dispozitivelor mobile. 

Viteza de încărcare a site-ului – o poziție extrem de importantă pentru căutări. Ceea ce înseamnă că fotografiile trebuie să fie cât mai mici, dar și ca toate celelalte elemente ale site-ului să se încarce rapid. Pentru aceasta, este necesar și un bun hosting pentru site.  

Canonical tag - cu ajutorul său, paginile duplicate, care apar ca variante ale adreselor URL ale paginii principale, vor fi redirecționate către aceasta. 

Pe lângă asta, este important și să se corecteze paginile cu conținut dublu, deoarece ele induc în eroare atât utilizatorii, cât și browserele. 

Google search optimizarea site-ului

On-page SEO

Așa cum am menționat, cuvântul este o categorie care se ocupă de activitățile pe care le realizăm în părțile vizibile ale paginilor, precum și în codul HTML, pentru a armoniza paginile cu standardele SEO. Există numeroase metode și reguli care trebuie respectate pentru a putea spune că ați realizat cu succes activitatea de optimizare a site-ului. 

În continuare vom explica câteva dintre cel mai importante elemente pe care trebuie să le optimizați prin on-page SEO. 

Page title – unul dintre cele mai importante elemente on-page. Reprezintă denumirea paginii, iar aici este necesar să se găsească și cuvântul-cheie. Dacă site-ul dumneavoastră se ocupă de evenimentele din campionatul intern de fotbal, este important să aveți o pagină care va conține cuvântul-cheie „fotbal intern”. De aceea, sigur veți avea pagini care se vor numi, de exemplu, „10 motive pentru care trebuie vizionat fotbalul intern”, „Fotbalul intern pentru începători”, „Fotbal intern: cele mai bune mișcări ale sezonului” etc.  

În acest mod, de fiecare dată când cineva va căuta „fotbal intern”, veți fi poziționați mai bine în căutări Google. Desigur, doar asta nu este suficient, dar este foarte bine pentru început. 

Structura URL – întotdeauna este recomandat ca URL-ul paginilor site-ului sau ale postării să fie în conformitate cu tema generală – ca în el să se găsească cuvântul-cheie. De asemenea, este recomandat ca URL-ul să nu fie pre lung. Exemplul unui URL bun ar fi: www.site-ul-nostru.com/optimizare-seo-a-site-ului. 

Din acest exemplu se poate vedea că, în URL, am utilizat cuvintele-cheie în mod corect. 

Titlurile intermediare sau intertitlurile (h1, h2, h3…) - Google pune foarte mare preț pe transparența textului, deci se recomandă foarte puternic „spargerea” textului în unități cu ajutorul acestor titluri intermediare. Pentru aceasta se utilizează taguri care se marchează cu h1, h2, h3. 

Recomandarea este să aveți doar un h1 și ca el să conțină cuvântul-cheie cât mai aproape de început. Pe lângă acesta, extrem de importante sunt intertitlurile pe care le marcăm cu h2. În funcție de cantitatea de text, se recomandă să aveți între unu și patru intertitluri. Se recomandă ca un h2, în funcție de numărul de headinguri, să conțină cuvântul-cheie, în timp ce în intertitlurile suplimentare este bine să se introducă unele cuvinte înrudite. 

Intertitlurile sunt importante pentru Google, deoarece în acest mod se recunoaște conținutul important, care ajută la o bună clasare a paginii. De aceea, este important ca ele să fie scrise corect. 

Optimizarea conținutului – calitatea conținutului paginii este foarte importantă, dar acesta trebuie să fie și bine prezentat. Asta înseamnă că trebuie acordată atenție lungimii textului, calității și unicității acestuia. Pe lângă asta, trebuie să îl prezentați în mod corect, ceea ce înseamnă că trebuie să fie cât mai ușor de citit. Este de dorit să aibă pasaje și intertitluri scurte, pentru ca și conținutul să fie mai transparent și mai ușor de citit.  

Când vine vorba de optimizarea conținutului, trebuie menționat și keyword density. Keyword density reprezintă raportul cuvintelor-cheie din text la numărul total de cuvinte din pagină. Altădată, acest parametru era foarte important, iar astăzi procentul recomandat de repetare a cuvintelor-cheie în text este folosit mai mult ca o măsură, ca textul să nu se optimizeze prea mult. Ceea ce este cel mai important, este să utilizați cuvintele-cheie în mod natural, în conținutul care trebuie adaptat cititorilor, astfel ca în el să se găsească răspuns la întrebarea prin care au ajuns la site-ul dumneavoastră. 

Utilizarea excesivă a cuvintelor-cheie este nepotrivită nu doar pentru conținut, ci și pentru întregul site, deoarece un număr prea mare de repretări ale acelorași cuvinte, așa-zisele Keyword stuffing, se poate interpreta ca un comportament abuziv, pentru a înșela sistemul. Google este foarte riguros când vine vorba despre aceste lucruri, iar un astfel de comportament necorespunzător poate duce la eliminarea site-ului din căutările Google. 

De asemenea, cuvântul-cheie pentru care se optimizează pagina trebuie să se introducă în primele 100 de cuvinte ale textului, pentru că astfel ajutăm ca Google să interpreteze despre ce este vorba într-o anumită pagină.

Linkuirea internă – spre deosebire de linkuirea externă, unde legați site-ul dumneavoastră de altul străin, linkuirea internă reprezintă legarea paginilor site-ului. Acest mod de legare a conținutului este util nu doar pentru SEO, ci și pentru utilizatorul de internet. La linkuire, este important și anchor text, adică cuvintele la care se postează linkul către o altă pagină a site-ului vostru. La anchor text, trebuie acordată atenție ca el să nu fie întotdeauna același, dacă există multe linkuri interne.

În acest proces este important și click depth, care marchează numărul de clicuri necesare pentru a se ajunge la o anumită pagină de la homepage, utilizând cel mai scurt drum posibil. Desigur, cu cât este mai scurt drumul, cu atât este mai bine. Pentru utilizatori, inkuirea internă ușurează găsirea conținutului relevant, dar ajută și la navigarea pe site și la găsirea paginilor acestuia. 

Optimizarea imaginilor – când introduceți o fotografie pe pagină, trebuie să optimizați dimensiunea ei astfel încât să se încarce cât mai rapid, dar și să fie marcată în mod corect. Asta înseamnă că trebuie să o numim corespunzător (în concordanță cu conținutul fotografiei și al paginii), dar și să scriem title și alt text. 

Optimizarea pentru dispozitive mobile - având în vedere că tot mai mulți utilizatori folosesc telefonul pentru navigarea pe internet, este foarte important ca site-ul să fie optimizat pentru ecrane mici, fără a ține cont de prețul optimizării site-ului. Aceasta înseamnă că trebuie să fie transparent, să se utilizeze și să se încarce rapid. Google a introdus mobile first index, ceea ce înseamnă că, pentru clasarea site-ului, este mai important cum se comportă pe dispozitivele mobile, decât pe desktop. 

Meta descrierea – utilizăm descrierea paginilor pentru ca persoanele interesate să facă clic pe text. Este vorba despre textul care reprezintă descrierea linkului care a apărut ca rezultat al căutării dumneavoastră. Meta descrierea pentru exemplul nostru sportiv ar suna astfel: „Fotbalul intern oferă tot ceea ce cereți de la un sport – calitate, incertitudine, fair play. Aflați totul despre liga noastră și despre cluburi într-un singur loc!”

SEO Google Analytics optimizarea site-urilor

Off-page SEO

Pentru ca tot efortul depus pe site să fie remarcat, trebuie să lucrați la activitățile care vor atrage atenția spre dumneavoastră. Off-page SEO se ocupă cel mai mult de linkuri și tehnicile de creare a acestora, iar într-un sens mai larg, asta include tot ceea ce facem în afara site-ului și care afectează clasarea acestuia. În timp ce algoritmii de căutare și factorii de clasare se schimbă continuu, ceea ce este constantă, este reputația paginii, adică autoritatea și relevanța acesteia. 

Se consideră că off-page SEO are o mare influență asupra clasării site-ului, și este logic ca o mare atenție să se îndrepte spre aceste activități. Cea mai mare atenție trebuie să o îndreptați asupra primirii de cât mai multe backlinkuri de calitate spre site-ul dumneavoastră, iar aici apar și alte activități care pot contribui la dezvoltarea brandului. 

Link building  - deoarece conținutul site-ului trebuie să fie vizibil potențialilor vizitatori, trebuie să se creeze linkuri care duc spre dumneavoastră. Există câteva tipuri de linkuri pe baza modului în care au apărut. Cele mai ideale sunt linkurile naturale, pe care le fac creatorii de conținut fără știrea dumneavoastră. Mai simplu spus, cuiva i-a plăcut ce ați pus pe site, nu a menționat asta și a făcut link spre site-ul său.  

Linkurile create manual necesită activități planificate, cum este contactarea companiilor, a instituțiilor și a utilizatorilor, pentru a-i forța să împartă linkul dumneavoastră cu publicul propriu. 

Există două tipuri de backlinkuri - dofollow și nofollow. Dacă marcăm un link ca nofollow, îi dăm de știre lui Google să nu îi transmită valoarea domeniului și că nu trebuie să urmărească linkurile de pe acea pagină. Avem tipuri diferite de backlinkuri, unde linkurile contextuale sunt foarte bune, ținând cont că depind direct de calitatea site-ului. 

Rețelele sociale – rețelele sociale, precum Facebook sau Instagram, reprezintă primul lor în care se promovează site-ul. Prin postarea anunțului pe rețelele sociale primiți trafic suplimentar.  

Google va aprecia dacă brandul dumneavoastră este menționat în rețelele sociale. Pe de altă parte, forumurile și-au pierdut din importanță din cauza posibilității abuzurilor și a creării unei reputații false (de exemplu, deschideți un cont la Reddit și vă lăudați singur). 

Crearea încrederii în brand - Google va avea mai multă încredere în site-ul dumneavoastră dacă și utilizatorii vor avea comentarii pozitive. De aceea, este important să aveți cât mai multe evaluări bune pe Google, dar și pe Facebook. 

Pentru a se ajunge la note pozitive, trebuie să animați utilizatorii să lase comentarii și evaluări pozitive, pentru ca toți să știe că site-ul dumneavoastră este ceea ce mulți caută. Astfel, câștigați încrederea utilizatorilor, ceea ce poate duce la o mai bună clasare a site-ului. 

Lucrul cu influencerii - mobilizarea unor oameni influenți, care au publicul lor credincios, este un mod foarte bun de a atrage atenția asupra brandului, site-ului sau produsului dumneavoastră. Pe internet, influencerii sunt extrem de importanți pentru acest tip de promovare, deoarece, dacă nimeriți grupul țintă, puteți câștiga foarte mult. 

De exemplu, un interviu cu un anumit influencer poate fi o excelentă ocazie pentru a obține un backlink. Desigur, este foarte important să alegeți influenceri din domeniul în care activați, deoarece, dacă promovați jocuri video, aveți nevoie de cineva din acea branșă, și nu de un actor sau bucătar cunoscut. 

Crearea conținuturilor multimedia – conținuturile video, infograficele și fotografiile sunt metode excelente pentru a atrage atenția utilizatorilor de internet asupra site-ului dumneavoastră. Prin promovarea site-ului printr-un conținut interesant, care nu este legat direct de site, practic, mergeți direct la utilizator.  

Un bonus suplimentar este crearea unui conținut care devine viral. Cele mai bune locuri pentru acest tip de promovare sunt, desigur, rețelele sociale, printre care numărăm și YouTube (deși este, în principal, un serviciu de streaming). Postarea de videouri pe această platformă necesită o atenție specială, având în vedere poziția dominantă. Optimizarea cu YouTube implică marcarea denumirii videoului, dar și a tuturor celorlalte poziții, pentru a se cota cât mai bine în căutări.

Prețul optimizării SEO

Cel mai mare număr de vizite pe site-uri vine ca rezultat al căutării pentru un termen. Când apar rezultatele, am învățat deja în mod inconștient că cele din partea de sus a primei pagini sunt cele mai relevante. Majoritatea utilizatorilor rămân pe prima pagină a rezultatului. Din acest motiv, este foarte important pentru fiecare site să fie printre primele în căutările importante pentru ele. 

Având în vedere complexitatea și volumul muncii, care diferă de la caz la caz, nu există un cost unic al optimizării site-ului. De aceea, un bun specialist SEO formează prețul numai după o analiză aprofundată a site-ului, după cercetarea pieței, a concurenței, a popularității cuvintelor-cheie etc.

Termeni SEO pe care trebuie să îi știți

  • Bounce rate numărul de vizitatori, exprimat în procente, care au vizitat site-ul și l-au părăsit după ce au văzut doar o pagină;
  • Image alt tag – nume alternativ pentru fotografie, util pentru căutările de fotografii;
  • Anchor text – partea clicabilă a textului, care conduce spre o altă pagină;
  • CTR  (Click Through Rate) - dată, exprimată în procente, care explică de câte ori s-a dat clic pe un link; 
  • Orphan page – pagini pe site care nu sunt legate cu linkuri de alte secțiuni ale site-ului.
  • Autoritatea site-ului – reprezintă nivelul de încredere al unui site. Se utilizează termeni, cum sunt Domain Authority pentru autoritatea domeniului și Page Authority pentru autoritatea paginilor individuale. Întotdeauna trebuie să se tindă ca backlinkurile să se creeze pe site-uri cu autoritate înaltă. Rezultatul Page Authority se evaluează de la 0 la 100, unde un număr mai mare reprezintă un rating mai bun. Este vorba despre metricul companiei Moz, pe care Google nu o ia în considerare, dar ajută să se dobândească o perspectivă de orientare asupra calității site-ului.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te