Marketingul digital – 10 cărți recomandate

O afacere online de succes nu poate fi imaginată fără un specialist în marketing digital. Acesta este motivul pentru care acești experți au o cerere mare și acum este momentul potrivit pentru a vă perfecționa cunoștințele și a avea o carieră de succes.

cărți de marketing digital

Dezvoltarea tehnologiilor din secolul 21 a schimbat obiceiurile consumatorilor. Acum că internetul este literalmente la îndemâna noastră, apelăm la telefoanele mobile ca principală sursă de informații. Această abordare a dus la o schimbare a strategiilor de marketing pentru a ajunge mai eficient la utilizatorii de servicii. Noi metode de promovare au adus și noi profesii, motiv pentru care sunt din ce în ce mai mulți profesioniști în domeniul PR-ului online, precum și community manageri experți, SEO etc.

Pe măsură ce oferta de locuri de muncă crește, cererea de experți care urmează tendințele globale crește. Pentru a fi la curent, trebuie să vă perfecționați constant. Acest lucru se poate realiza prin programe de învățare avansate, seminarii și cărți. De aceea, vă prezentăm 10 cărți de marketing digital pentru a vă ajuta să vă continuați cariera.

Învățați marketingul digital cu această carte

Dacă vă pregătiți ca profesionist în marketing digital, cărțile vor servi ca un complement excelent pentru literatura dvs. Nu ratați șansa de a învăța noi trucuri și de a aplica sfatul experților în mod corect.

Digital Marketing Strategy, Simon Kingsnorth

Conexiunea dintre noile tehnologii și mass-media moderne este esențială pentru o afacere de succes, spune autorul acestei cărți. Explică mai detaliat diferitele strategii prin studii de caz, ilustrații și tabele. Cu o analiză detaliată, puteți înțelege mai bine bugetarea, relațiile cu clienții, analiza impactului campaniei online și alți parametri utili.

Cartea se concentrează pe conexiunea dintre afacerile de succes și crearea unei strategii digitale de calitate. Acesta este motivul pentru care acest titlu este ideal pentru a studia modalitatea de soluționare corespunzătoare a provocările dezvoltării unei afaceri online și crearea unei imagini corporative adevărate.

Digital Minds, WSI

Titlul complet al acestei cărți este The Digital Mind: 12 lucruri pe care fiecare afacere trebuie să le știe despre marketingul digital, astfel încât este ușor de observat cum sunt organizate capitolele. Acesta este un ghid excelent către lumea online, unde veți afla mai multe despre strategiile de afaceri pentru crearea de conținut, marketing prin e-mail, optimizarea SEO, dar și importanța designului web. Deși actualitatea este cea mai mare provocare pentru orice carte (motiv pentru care se fac deseori audituri anuale), Digital Minds oferă soluții moderne pentru provocările actuale. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește tendințele în materie de marketing mobil și promovare pe social media. 

Social Media Marketing Mastery 2019, Robert Miller

Rețelele sociale se schimbă rapid, atât sub influența noilor tendințe, cât și sub presiunea publicului. Cert este că platforme precum Facebook sau Instagram sunt cele mai criticate pentru (ne)responsabilitatea lor când vine vorba de confidențialitatea utilizatorilor. Noile legi ale UE restricționează funcționarea rețelelor sociale, care se transmite și la efectele activităților de promovare.

Din aceste motive, titlul evidențiază anul în care a fost scrisă cartea pentru a fi clar cititorului că va întâlni subiecte actuale. În primul rând, accentul este pe dezvoltarea afacerilor, astfel că sunt prezente subiectele: cum să folosiți cel mai bine bugetul, ce tactici aduc cele mai rapide rezultate și cum să vă prezentați corect în rețele.

Este interesant că se menționează și influenceri din ce în ce mai actuali, care în multe domenii au devenit poate principala metodă de promovare. Veți afla, pe de-o parte, de ce influencerii sunt importanți, dar vei cunoaște și cealaltă parte, adică influencerii propriu-ziși. YouTube, Twitter, Instagram, Twitch sunt doar câteva dintre locurile în care această tactică poate fi foarte utilă pentru un brand. Aflați mai multe despre prezentarea online și despre modalitățile de utilizare a acestui spectacol pentru afacerea dvs.

Digital Marketing, Ira Kaufman

În perioada de perfecționare, puteți găsi o carte care funcționează perfect, dar care nu este potrivită pentru începători sau pur și simplu este slab scrisă. Acest lucru nu se aplică în cazul cu Digital marketing de Ira Kaufman, care se adresează în principal începătorilor absoluți. Limba în care a fost scrisă cartea este simplă și interesantă. Cu această abordare, un cerc mai larg de oameni află mai multe despre importanța marketingului digital.

Pe măsură ce citiți cartea, vi se va cere să adoptați idei și termeni care vă vor facilita navigarea în lumea digitală. Veți găsi un drum înainte cu scopul final de a schimba modul în care vedeți internetul. Desigur, sunt menționați și termenii de bază ai marketingului digital, care ajută la învățarea mai ușoară a cărții.  

Becoming A Digital Marketer, Gil & Anya Gildner 

 / Pentru oricine este angajat profesional în activități de marketing online, stăpânirea tehnologiei și respectarea tendințelor prezintă cele mai mari provocări. Rareori o industrie și, în special, una de marketing, se schimbă atât de repede. Ceva care a fost curent anul trecut, anul acesta poate fi complet depășit. De aceea, este important să fiți la curent cu tendințele, dar și să vă perfecționați constant.

Evoluția rapidă a marketingului digital este adesea o mare problemă pentru începătorii absoluți. De aceea este bine să aveți o carte ca aceasta. De fapt, este întotdeauna o idee bună să aveți explicații de specialitate pentru o serie de subiecte-cheie de afaceri într-un singur loc. Astfel veți afla despre publicitatea PPC, marketingul social media, brandingul online, copywriting, analitică și multe altele din carte. Un factor suplimentar de atenuare îl reprezintă interviurile cu experți de top, care oferă sfaturi potrivite pentru fiecare subiect discutat în carte.

Marketingul digital 10 cărți recomandate

Digital Marketing That Actually Works the Ultimate Guide, Krista Neher 

Este bine ca întotdeauna să combinați mai multe cărți atunci când studiați un domeniu, deoarece fiecare oferă o informație unică. În acest caz, accentul este pus pe strategiile de marketing digital care sunt ușor de aplicat și care dau rezultate. Sunt abordate subiecte precum alegerea canalelor de comunicare potrivite, măsurarea corectă a rezultatelor folosind analitica și prioritizarea la timp.

Cartea nu folosește vocabular pompos. Sunt prezentate strategii și instrumente practice pentru a vă ajuta pe calea către succes. Acesta este motivul pentru care această carte este utilă nu numai pentru începători, ci și pentru marketeri profesioniști care uneori au nevoie de sfaturi și inspirație. Multe segmente de marketing digital sunt acoperite, cu sfaturi specifice despre cum să obțineți rezultatele dorite.

Becoming a Digital Baller the Playbook, Connor Ray Wright

Pentru a vă descurca bine în domeniul marketingului digital, este o idee grozavă să ajungeți la o carte care oferă cunoștințe enciclopedice în domeniu. Cu subtitlul „Tot ceea ce trebuie să știți pentru a vă începe cariera și pentru a avansa în marketingul digital”, autorul trimite cu încredere un mesaj că știe ce face.

Într-adevăr, cu ajutorul acestei cărți veți aborda mai ușor teme precum: cum se face un site, prezența pe rețele sociale, publicitatea, marketingul prin e-mail... Această carte oferă o bază puternică pentru perfecționarea ulterioară, dar este, de asemenea, un ghid excelent pentru oricine dorește să-și construiască propria afacere online. Acest lucru este posibil datorită descrierii detaliate a elementelor de bază ale marketingului digital, precum și a unor soluții mai complexe.

Acestea sunt soluții care pot maximiza profiturile dacă sunt abordate într-un mod corect. Veți afla mai multe despre importanța magazinului online, Facebook și publicitatea Google, cum să creșteți vânzările prin rețelele sociale și multe altele.

Digital Marketing: Strategic Planning & Integration, Annmarie Hanlon

O altă sursă excelentă de informații pentru începătorii care descoperă marketingul pe internet. Prin exemple interesante și limbaj ușor de înțeles, veți afla mai multe despre numeroasele aspecte necesare unei afaceri de succes. În plus față de subiectele introductive și strategiile pentru o afacere bună, există instrumente utile care ușurează munca.

Cartea oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai de bază segmente ale marketingului digital, ținând cont de cele mai recente tendințe globale. Scopul principal este asimilarea elementelor de bază pentru a trece la un nivel superior în mod corect. Au fost abordate și subiecte legate de confidențialitatea utilizatorilor, Facebook fiind cel mai afectat. Dat fiind faptul că dețin aplicații de chat pe Instagram și Whatsapp, fiecare modificare este esențială pentru crearea unei strategii digitale.

Cum puteți achiziționa cărți despre marketingul digital

12 Month Digital Marketing Planner, Brandon Breshears

Ce separă un profesionist solid de unul de succes? Această carte va încerca să vă aducă în atenție importanța planificării pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Dacă aveți de-a face cu rețelele sociale, principala întrebare este de obicei ce să postați astăzi pe Facebook. Cu toate acestea, ca profesionist Social Media Marketing, trebuie să priviți mai departe. Ce este curent în această săptămână, ce este necesar în această lună pentru a publica etc.

Planurile pe termen lung sunt pline de provocări, atunci când trebuie să analizați întregul an și să acoperiți toate evenimentele, datele, aniversările necesare, în funcție de zona în care activați. Este tocmai ajutorul oferit de autor în planificarea în timp util și eficientă. Veți afla elementele de bază ale editării canalelor sociale, crearea unei pagini de destinație, monitorizarea efectelor campaniei, animarea potențialilor vizitatori și multe altele.

Digital Marketing Strategies, Koray Odabasi

Multe cărți vor să acopere numeroasele domenii care alcătuiesc marketingul digital într-un singur loc. În acest caz, accentul se pune pe metoda divide & conquer. Autorul pornește de la premisa că utilizatorii sunt bombardați cu informații în fiecare zi. De aceea, este important să găsiți grupul țintă și să-i acordați atenția corectă. Acest lucru se realizează prin utilizarea unor metode binecunoscute de marketing pe internet.

Chiar subtitlul Ultimate Guide to SEO, Google Ads, Facebook & Instagram Ads, Social Media, Email Newsletters sugerează ce a avut în minte scriitorul. Fiecare segment a primit atenția cuvenită sub forma unui capitol separat pentru a aborda corect subiectul. Autorul consideră că focusarea pe grupul țintă și utilizarea metodelor recomandate de afaceri online poate fi îmbunătățită de mai multe ori.

Cum puteți achiziționa cărți despre marketingul digital?

Pe măsură ce trăim în era digitală, puteți citi cele mai multe cărți legal pe internet, gratuit! Unele le puteți achiziționa de pe Amazon, care oferă lectură gratuită cu aplicația Kindle, în timp ce alte titluri pot fi comandate sau achiziționate la cea mai apropiată librărie.

Aceste titluri vor ajuta fiecare începător, dar veți obține efectul real prin participarea la programe de afaceri digitale, cum ar fi: programul E-Business & Internet Marketing sau programul de educație PPC & Digital Channels Manager. În acest caz, avantajul suplimentar este că vi se va oferi biblioteca LINK Academy extrem de bogată, care conține multe cărți utile din acest domeniu.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2023/24. se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.