Cursul Software design and architecture
Sistemul informatic este un set integrat de componente pentru colectarea, înregistrarea, salvarea, editarea și transmiterea de informații și este necesar pentru funcționarea cu succes a companiilor de afaceri și a altor tipuri de organizații, dar și a indivizilor din societatea modernă. Pentru menținerea sistemului informatic, printre altele, sunt responsabile tocmai arhitectura și designul software-ului, care contribuie la funcționarea de calitate a sistemului.
În cadrul cursului Software design and architecture, vă veți pregăti să analizați singuri cererile de utilizator și toți factorii care pot influența construirea viitorului sistem informatic.
Sunteţi interesat de acest curs? | Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program. |
Descrierea și scopul cursului Software design and architecture
Cursul explică conceptele fundamentale de dezvoltare a programelor. Se explică toate etapele necesare pentru formarea unui singur program sau a unui grup de programe și se învață cum se execută un program de calculator și ce tipuri de programe de calculator există. Se analizează diferite aspecte și etape în planificarea proiectului. De la sosirea cererilor clienților, până la produsul software final.
Se prezintă modalitățile pentru coordonarea unui proiect. Gestionarea resurselor umane, precum și procesul de producție în sine. Se prezintă instrumentele pentru colaborare ca părți componente ale procesului de producție a programului. Se explică în detaliu utilizarea instrumentelor pentru versionare, git și svn. Se explică cele mai populare platforme de colaborare: github și bitbucket, precum și platforme pentru coordonarea proiectelor și a taskurilor de proiecte: jira și confluence.
În a doua parte a cursului, se prezintă elemente de program concrete și procesele lor de construire cu ajutorul limbajului UML. Sunt explicate scopul și utilizarea diferitor diagrame UML și crearea lor. Se explică instrumentele CASE și se familiarizează cu folosirea lor.
Scopul cursului este familiarizarea cursanților cu bazele ingineriei software, planificarea proiectului, proiectarea și crearea programului. După materia asimilată, cursantul poate să analizeze singur cererile de utilizator și să estimeze toți factorii care pot influența construirea viitorului sistem informatic.
Cursantul este pregătit să seteze regulile viitorului sistem și să implementeze în detaliu toate părțile sale inițiale. Cursantul poate să aleagă singur modul de gestionare a proiectului și să distribuie taskurile celorlalți membri de echipă. Poate defini proiectul public sau privat pe platforma de colaborare și să inițializeze proiectul prin sistemul de versiuni dorit.
Produsele realizate prin intermediul acestui curs sunt diferite tipuri de planuri, specificații și diagrame. De la planuri pentru coordonarea proiectului, apoi specificații generale, până la diagrame concrete, reprezentate cu limbajul UML. Cursantul învață detaliat regulile limbajului UML.
Află scopul și importanța diferitelor diagrame UML. Află diferențele dintre diagramele stării și cele comportamentale. Învață conceptul de diagramă de clasă, diagramă de componente, diagramă de stare a mașinii etc. Cursantul face diferența dintre inginer și arhitect software, programator, manager de proiect și alți participanți la proiect.
Planul și programa cursului:
1. Tipuri de aplicații
2. Bazele ingineriei software
3. Bazele managementului de proiecte
4. Instrumente pentru colaborare și managementul proiectelor – Confluence, Jira, Bitbucket, GitHub
5. Versionare și instrumente pentru versionare / tools (git, svn)
6. Planificare software
7. Procesul de mentenanță software
8. UML
3 moduri de a obține un job bine plătit
Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici
Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.
Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.
Înscrie-te