Curs Criptografie Web Securitate SSL/TSL

Criptografia sau codificarea este ştiinţa care se ocupă cu transformarea datelor într-o formă incomprehensibilă, cu posibilitatea de întoarcere la forma iniţială prin aplicarea unor diverse operaţii matematice. În situaţiile în care se transmit prin internet informaţii personale, militare, financiare sau de altă natură de foarte mare importanţă, acestea devin ţinta utilizării maliţioase. În astfel de situaţii, criptarea sau codificarea face ca anumite informaţii să fie inaccesibile pentru partea nedorită. 

Noţiunea de criptografie a apărut prima dată în urmă cu 3000 de ani, când vechii egipteni şi indieni au folosit forme primitive de codificare a mesajelor prin diverse limbaje alternative, cunoscute unui număr limitat de persoane. 

Ştiinţele criptografice se dezvoltă împreună cu calculatoarele şi depind în mod direct de viteza lor. Odată cu creşterea vitezei calculatoarelor, se pot folosi algoritmi de codificare tot mai complecşi şi mai siguri. Ca efect negativ, creşte şi viteza de spargere a cheilor, aşa-numita metodă bruce force. Astfel, în ultima vreme lungimea cheilor trebuie să crească proporțional cu creşterea vitezei calculatoarelor. 

Astăzi, criptografia reprezintă una din tehnologiile de bază folosite pentru securitatea informaţiilor care circulă pe internet. Criptarea se foloseşte zilnic pentru a proteja conţinutul care se schimbă pe web între utilizatori. Numeroase sisteme criptografice complexe permit controlul accesului la sisteme de calcul pentru schimb de bani digitali. Rolul tot mai mare pe care îl are criptografia pe web a făcut ca această ştiinţă să devină o parte foarte importantă din lumea IT, aşadar, din acest motiv în cadrul cursului veţi avea ocazia de a obţine competențe referitoare la codificarea datelor pe internet.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Programare PHP.

Scopul şi descrierea cursului Web Cryptography and Security

Cursul Cryptography and Security vă permite familiarizarea cu bazele criptografiei şi cu bazele utilizării metodelor criptografice în configurarea unor servicii web. În timpul cursului veţi afla totul despre principiile configurării serviciului OpenSSH pentru accesul la server de la distanță, precum şi cu funcţiile de bază ale limbajului PHP pentru generarea stringurilor Hash.

În cadrul acestui curs vă veţi ocupa şi de componentele de securitate în construirea aplicaţiilor web, precum şi cu editarea sistemului pentru prevenirea atacurilor şi securitatea serverului web şi a aplicaţiei care se execută pe el. 

Pentru a asimila cât mai simplu cunoştinţele necesare, cursul complet Web Cryptography and Security este împărțit în 8 unităţi textuale prin intermediul cărora veţi fi inițiați de către coordonator în competențe tot mai complexe. Prima lecție este rezervată familiarizării cursantului cu criptografia şi cu istoria ei. Cu această ocazie veţi învăţa ce exprimă cu exactitate noţiunea de criptografie şi când a apărut. Apoi vă aşteaptă unitatea textuală care se va ocupa de tehnicile criptografiei, respectiv de metodele şi condiţiile necesare care trebuie îndeplinite ca aceasta să aibă succes. Ulterior veţi învăţa ce tipuri de certificate digitale există şi cum le puteţi folosi. 

În continuare veţi afla ce sunt protocoale criptografice TLS  (Transport Layer Security) şi SSL (Secure Socket Layer) şi unde se folosesc. Următoarele lecţii vor aborda tema implementării prin folosirea serverelor Apache. În plus, veţi dobândi şi cunoştinţele necesare referitoare la securitatea serviciilor de reţea şi veţi învăţa cum să manipulaţi în PHP algoritmii Hash şi funcţiile pentru criptare. 

Scopul cursului este de a vă pregăti să instalați individual suportul SSL şi serverele web Apache, dar şi să dobândiți competențe practice cu ajutorul cărora veţi putea configura accesul de la distanţă la server prin protocolul OpenSSH. Pe lângă asta, veţi învăţa să folosiţi funcţiile criptografice ae limbajului PHP în propriile scripturi. După finalizarea cu succes a cursului veţi fi pregătiţi să faceţi o evaluare a statusurilor de securitate ale serverului web şi ale aplicaţiilor lui, precum şi să creaţi individual sistemul de securitate în conformitate cu nevoile aplicaţiilor.

Curs Criptografie Web Securitate SSL/TSL

Planul şi programa cursului:

1. Criptografia web

  • Introducere în criptografie şi istoria ei, din perioada de început până în zilele noastre.
  • Tehnicile criptografiei (metode simetrice şi asimetrice ale criptării, sistem secvenţial de criptare, metode Hash şi reglementări digitale). 
  • Familiarizarea cu aplicarea şi cu tipurile de certificate digitale
  • Ce sunt protocoale criptografice Transport Layer Security/Secure Socket Layer şi când se folosesc?
  • Implementarea cu Apache Web Server
  • Securitatea rețelelor de calculatoare  
  • Manipularea algoritmilor Hash şi a funcţiilor pentru criptare în PHP

Web Cryptography and  Security - TLS/SSL

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.