Curs Object/relational mapping/Hibernate

În lumea tehnologiei informației, limbajul de programare care se aplică cel mai mult este Java, motiv pentru care este considerat deja de câţiva ani cel mai căutat limbaj de pe piaţă. Experţii care deţin cunoştinţe în ce privește cel puţin una dintre numeroasele posibilităţi oferite de Java ajung foarte repede pe o poziție foarte bine plătită, iar acest curs vă oferă posibilitatea de a vă extinde abilităţile şi de a adăuga în CV alte tehnici importante pentru lucru în limbajul de programare menţionat. 

În cadrul acestui curs veți avea posibilitatea de a afla totul legat de problemele de salvare a datelor folosind limbajul de programare Java şi de a vă familiariza cu diverse tipuri de stocare a datelor. Cert este că există numeroase modalităţi ca o aplicaţie să salveze anumite date, înafara memoriei de lucru.  Acest curs se va ocupa exclusiv de folosirea bazelor de date relaţionale în scopurile menţionate. 

După finalizarea cu succes a cursului, veți putea să folosiți frameworkul Hibernate ORM şi să-l integrați în aplicaţii Java. În plus, cunoştinţele dobândite vă vor oferi posibilitatea de a lucra la dezvoltarea aplicaţiilor profesionale scalabile, după modelul arhitecturii software contemporane. 

Având în vedere că acest curs face parte din planul şi programa pentru viitori programatori Java, se subînţelege că programatorii vor avea anumite cunoştinţe cu care le va fi mult mai uşoară perfecţionarea ulterioară. Abilităţile practice de la acest curs, dar şi de la alte cursuri din cadrul programului menţionat,  vă vor califica ca programator Java care deţine cunoştinţele necesare şi care este pregătit să îndeplinească o serie de sarcini complexe în cel mai cunoscut limbaj de programare. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Java Development.

Descrierea şi obiectivul cursului Object - relational mapping - Hibernate

Acest curs se va ocupa de problemele persistenţei, dar şi de maparea obiectual-relaţională în limbajul de programare Java. În cadrul cursului vor fi prezentate bazele modelului obiectual, ale modelului relaţional, precum şi problema incompatibilităţilor ce apar între ele. Un accent special va fi pus pe instrumentul pentru maparea obiectual-relaţională Hibernate, care face parte dintre cele mai populare instrumente de acest tip. 

Pentru a parcurge acest curs fără niciun fel de greutăţi, mai întâi trebuie să finalizaţi cu succes cursurile Core Java Programming, Advanced Java Programming şi Java XML and Web Services. 

Cursul vă oferă numeroase cunoştinţe și abilităţi utile şi practice, organizate în unităţi tematice gândite astfel încât întregul proces de studiu să fie cât mai simplu. La început vă aşteaptă modulul dedicat persistenţei,  în cadrul căruia profesorii vă vor introduce în noţiunea menţionată şi vă vor oferi cunoştinţele necesare despre NoSQL şi bazele de date relaţionale. Apoi urmează partea de curs care se va ocupa de maparea obiectual-relaţională şi pregătirea cursanţilor în ce privește utilizarea instrumentului ORM.  

După aceasta, veţi învăţa ce este JPA - specificația care defineşte regulile după care se emite persistenţa obiectelor. Pe perioada acestor lecţii veţi învăţa şi ce este entitatea şi cum se defineşte, iar pe lângă asta veți cunoaşte şi tehnicile necesare pentru manipularea sa. Ultimul modul pune accent pe dobândirea cunoştinţelor referitoare la instrumentul Open Source pentru maparea obiectual-relaţională în limbajul de programare Java, respectiv Hibernate. 

În timpul cursului veţi învăţa configuraţia şi arhitectura orientată pe obiecte a instrumentului menţionat. De asemenea, veţi învăţa şi tot ce este necesar despre maparea, mai exact despre marcarea datelor astfel încât să fie recunoscute şi utilizate cum trebuie. Cunoştinţele dobândite le veţi putea folosi pentru maparea relaţiilor utilizând XML-uri sau adnotarea. Pe lângă asta, această parte din curs vă va prezenta noţiuni precum CRUD, Hibernate Query Language şi Lazy Loading.

Obiectivul de bază este pregătirea tuturor cursanţilor în ce privește utilizarea diferitor tipuri de persistenţă cu accent special pe utilizarea frameworkului Hibernate ORM şi integrarea lui în aplicaţiile Java. În plus, parcurgând acest curs, veţi avea posibilitatea de a vă pregăti pentru dezvoltarea aplicaţiilor profesionale scalabile după modulul arhitecturii software contemporane. 

Curs object-relational mapping - hibernate

Planul şi programa cursului

1. Persistenţa

 • Prezentarea noţiunii de persistenţă 
 • Ce este noţiunea de NoSQL (Not Only SQL) şi unde se aplică? 
 • Prezentarea bazelor de date relaţionale 

2. Maparea obiectual- relaţională 

 • Introducere în maparea obiectual-relaţională 
 • Ce sunt şi cum se folosesc instrumentele ORM?

3. JPA - Java Persistence API

 • Introducere în specificaţiile JPA şi aplicarea lor 
 • Crearea managerului Entity şi manipularea entităţilor 

4. Hibernate

 • Introducere în Hibernate 
 • Configurarea şi ahitectura orientată pe obiecte
 • Ce este maparea şi cum se execută? 
 • Familiarizarea cursanţilor cu noţiunea de operații CRUD
 • Maparea relaţiilor folosind XML-uri
 • Maparea relaţiilor folosind adnotarea 
 • Care sunt caracteristicile Hibernate Query Language?
 • Ce este Lazy Loading şi cum se foloseşte?

Object/relational mapping/Hibernate

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.