Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Cursul Angular

Angular este un framework front-end dezvoltat de Google. Angular reunește toate instrumentele necesare pentru crearea aplicațiilor web complexe și mari într-un mod rapid și simplu. De fapt, se spune că Angular este ceea ce ar trebui să fie HTML, că este creat pentru dezvoltarea aplicațiilor. De aceea, spre deosebire de HTML, Angular se poate folosi pentru dezvoltarea aplicațiilor rapide și de calitate, care sunt dinamice și vizibile utilizatorului. 

Cel mai bine este că, componentele Angular sunt foarte utile și sunt relativ ușor de folosit. Pe lângă asta, folosind Angular, nu trebuie să scrieți mult cod. Însă, pentru ca aplicația să fie completă, pe lângă Angular se mai folosește o tehnologie, precum Java, Ruby, C# etc. La acest curs, veți avea ocazia să vă familiarizați cu abordările pentru dezvoltarea aplicațiilor web moderne folosind Angular în exemplul unei aplicații JavaScript reale.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Programare PHP.

Descrierea și scopul cursului Angular

Cursul Angular se ocupă cu dezvoltarea aplicațiilor web a căror cea mai mare parte din logica aplicativă se face la client și se execută cu limbajul de programare JavaScript. Cursanții se familiarizează cu cele mai relevante abordări pentru crearea acestor aplicații, începând cu cele care presupun folosirea lui Vanilla JavaScript până la abordarea care se bazează pe utilizarea bibliotecilor celor mai populare în prezent și a cadrelor software destinate dezvoltării front-end. 

Prima parte din curs abordează noțiunea de aplicații JavaScript, dar și familiarizarea diferitor tipuri de aplicații web la care o parte semnificativă din logică se realizează cu ajutorul limbajului JavaScript. Astfel, cursanții au șanse să se familiarizeze cu diferite noțiuni, precum aplicații web unilaterale, izomorfe sau progresive, dar și să învețe rolul lui JavaScript în crearea lor. 

După baza teoretică, la cursul Angular se prezintă procesul complet de creare a unei aplicații JavaScript reale folosind limbajul JavaScript. Astfel, cursanții pot monitoriza complexitatea procesului de executare a unei aplicații JavaScript reale folosind Vanilla JavaScript.

Partea introductivă conține și povestea despre mediul executiv Node.js, care permite executarea codului JavaScript în afara browserului web. Totuși, deși este destinat în primul rând creării logicii de fundal, mediul executiv Node.js este un instrument necesar în arsenalul fiecărui programator front-end. În combinație cu managerul de pachet npm, Node.js se folosește intensiv la dezvoltarea front-end, în special dacă o astfel de dezvoltare presupune folosirea unor biblioteci moderne sau a cadrelor software. 

După introducere, cursul Angular abordează cele mai populare biblioteci și cadre software din prezent pentru dezvoltarea front-end. Povestea începe, pentru începători, cu cea mai simplă bibliotecă de acest gen, care se numește Vue. Cunoscând Vue, cursanții au șansa de a vedea cât de mult poate să accelereze dezvoltarea aplicațiilor JavaScript folosind o bibliotecă. După biblioteca Vue, cursul ANgular prezintă treptat instrumente mai complexe, așadar, povestea despre cele mai populare biblioteci din prezent continuă cu cunoașterea lui React. La final, ultimul modul din curs prezintă cel mai puternic și mai matur instrument pentru dezvoltarea front-end, care se numește Angular. 

Toate abordările prezentate în cursul Angular sunt urmate de aplicarea practică privind dezvoltarea unei aplicații JavaScript reale, care se creează din nou folosind fiecare tehnologie prezentată în curs. 

Scopul cursului este să pregătească participanții pentru crearea individuală a aplicațiilor JavaScript, respectiv a aplicațiilor web care, pe partea de client, folosesc în mod intensiv limbajul JavaScript. Cursanții se pregătesc pentru crearea aplicațiilor JavaScript atât folosind JavaScript curat, cât și folosind cele mai populare biblioteci și cadre software  – Vue, React și Angular, precum și pentru a crea o legătură între aceste biblioteci și partea de back-end a aplicației scrise în PHP

Cursul Angular vă va răspunde la următoarele întrebări

1. Ce sunt și cum se creează aplicațiile JavaScript?

De-a lungul anilor de dezvoltare web, după propriile abilități, site-urile sunt extrem de limitate, așadar, i-au permis utilizatorului, în primul rând, verificarea datelor textuale urmate de o imagine, un grafic sau o ilustrație. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, în primul rând a rețelelor de calculatoare și a browserelor web, cu timpul au apărut posibilități pentru ca site-urile web să devină mai puternice și mai complexe, asigurându-le astfel utilizatorilor un grad mai mare de interactivitate. 

Așa au fost create aplicațiile web. Aplicațiile JavaScript sunt aplicații web, iar pentru crearea lor, într-o măsură mai mică sau mai mare, se folosește limbajul JavaScript. Practic, în prezent orice aplicație web este și aplicație JavaScript. Cu alte cuvinte, aproape că nu există o aplicație web care să nu folosească, mai mult sau mai puțin, limbajul JavaScript. 

La cursul Angular, cursanții se vor familiariza cu abordările pentru dezvoltarea aplicațiilor web moderne, cu accent deosebit pe realizarea lor folosind limbajul de programare JavaScript. 

2. Ce sunt aplicațiile web single-page?

Aplicațiile web tradiționale funcționează după modelul care presupune că fiecare cerere de client are ca rezultat livrarea paginii complete HTML de la server. Astfel de aplicații web se numesc aplicații multilaterale, respectiv multi-page. Pe lângă acest model de funcționare a aplicațiilor web, în prezent, în lumea web-ului modern, primează aplicațiile web numite unilaterale (single-page). 

La aplicații single-page, pagina nu se reactualizează complet. La prima deschidere a aplicației single-page, browserul web primește logica de client necesară, care este responsabilă cu comunicarea cu serverul și cu generarea prezentării. Astfel, în loc de pagini HTML, aplicațiile single-page primesc date în format JSON sau XML, pe care logica de client JavaScript le folosește pentru generarea prezentării. 

La cursul Angular, cursanții au posibilitatea de a se familiariza cu abordările pentru dezvoltarea aplicațiilor moderne single-page folosind cele mai populare biblioteci și cadre software din prezent. 

3. Ce este Vanilla JS?

Deși denumirea amintește de asta, Vanilla JS este noțiunea care nu se referă la nicio bibliotecă JavaScript. De fapt, este vorba despre noțiunea care se folosește pentru marcarea codului JavaScript curat, care se creează fără utilizarea niciunei biblioteci sau cadre software. Noțiunea de Vanilla JS a apărut în 2012 din partea lui Eric Wastl, ca o glumă care le amintește programatorilor front-end că pot crea aplicații JavaScript și fără biblioteci populare și moderne și cadre software.

Mai mult, cunoașterea foarte bună a limbajului JavaScript și a diferitor Web API-uri este o premisă pentru utilizarea cu succes a diferitor biblioteci și cadre software folosite pentru dezvoltarea front-end. De aceea, o parte din cursul Front-End Application Development se ocupă cu crearea unei aplicații JavaScript reale cu ajutorul abordării Vanilla JS – respectiv fără niciun fel de bibliotecă. Aceasta le permite utilizatorilor să înțeleagă mai ușor celelalte abordări prezentate în continuarea cursului. 

Curs Angular

4. Ce sunt Node.js și npm și care este aplicarea lor în dezvoltarea front-end?

Node.js este mediu executiv JavaScript open-source care peermite executarea JavaScript-ului în afara browserului web. Node.js prezintă realizarea paradigmei JavaScript everywhere, cu care se tinde către dezvoltarea web care presupune folosirea unui limbaj de programare și la client, dar și la server.  

Deși este destinat în primul rând executării logicii JavaScript pe server, Node.js a schimbat complet modul în care se creează aplicații JavaScript moderne. Astfel, Node.js și managerul său de pachet (npm) au devenit instrumente obligatorii în arsenalul programatorului front-end. Acestea se folosesc pentru executarea numeroaselor instrumente moderne care participă la dezvoltarea front-end. 

La cursul Angular, participanții se familiarizează cu mediul executiv Node.js și cu managerul de pachet npm din unghiul dezvoltării front-end și, astfel, se setează bazele pentru utilizarea cu succes a instrumentelor Angular CLI, Vue CLI, Create React App…

5. Ce este Vue?

Vue este un cadru software destinat dezvoltării stratului de prezentare a aplicațiilor web. Deși de pe site-ul oficial se poate afla că este vorba despre un cadru software, Vue se poate folosi și ca o bibliotecă JavaScript obișnuită. Este vorba despre cea mai tânără bibliotecă de acest tip, care în prezent se folosește intensiv la dezvoltarea aplicațiilor web. Astfel, popularitatea bibliotecii Vue a crescut constant în ultimii ani, așadar, se așteaptă ca Vue să-și atingă potențialul maxim abia în anii următori. 

Vue ușurează numeroase aspecte ale programării front-end: conectarea datelor și prezentările, generarea codului HTML, editarea evenimentelor, crearea animațiilor și a tranzițiilor. La cursul Angular, participanții se vor familiariza și cu caracteristicile acestei biblioteci în exemplul de creare a unei aplicații JavaScript reale. 

6. Ce este React?

Cunoașterea diferitor abordări pentru crearea aplicațiilor JavaScript la cursul Front-End Application Development continuă cu povestea despre încă o bibliotecă foarte populară pentru programarea front-end. Este vorba de biblioteca React. React este o bibliotecă JavaScript care se folosește pentru crearea stratului de prezentare a aplicațiilor web. Este vorba despre o bibliotecă open-source, creată de compania Facebook. 

React a fost publicat pentru prima dată în martie 2013. React este biblioteca folosită în mod activ de către Facebook pentru dezvoltarea rețelelor sociale Facebook și Instagram. Este vorba despre o tehnologie populară și matură, folosită de numeroase companii IT naționale și internaționale la dezvoltarea aplicațiilor web. De aceea, cunoașterea React este o premisă pentru îndeplinirea cu succes a jobului de programator front-end.

7. Ce este Angular?

Cel mai vechi, dar și cel mai puternic și mai complex cadru software destinat programării front-end este Angular. Angular este un cadru software aplicativ (engl. framework), destinat creării părții de client a aplicațiilor web. Angular a fost dezvoltat de către compania Google; a fost publicat prima dată în 2010.

Angular adună toate instrumentele necesare pentru crearea aplicațiilor web complexe și mari într-un mod simplu și rapid. 

La cursul Angular, cursanții au ocazia de a se familiariza cu abordările pentru dezvoltarea aplicațiilor web moderne folosind Angular, și anume în exemplul creării unei aplicații JavaScript reale.

Planul și programa cursului

Modulul 1: Introducere în aplicații JavaScript

  • Introducere în lumea aplicațiilor JavaScript
  • Crearea primei aplicații folosind JavaScript
  • Node.js

Modulul 2: Vue

  • Integrarea și bazele Vue
  • Șabloane Vue
  • Componente Vue
  • Vue CLI

Modulul 3: React

  • Integrarea și bazele React
  • Crearea aplicației React
  • Elemente React și JSX
  • Componente React

Modulul 4: Angular

  • Instalarea și bazele Angular
  • TypeScript din unghiul Angular
  • Module și componente Angular
  • Șabloane și directive Angular

Angular

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te