Curs Digital Marketing

De la apariţia sa, internetul a parcurs un drum lung, devenind mijlocul fără care, cu siguranţă, nu se poate imagina viaţa în lumea modernă. Există foarte multe definiții ale internetului, dar cea care este utilizată cel mai frecvent arată că web-ul este, de fapt, reţeaua tuturor reţelelor de calculatoare care operează în mod unic, la nivel global.

Se consideră că unul dintre motivele principale pentru succesul imens al internetului provine din faptul că acesta este o reţea publică pe care nu o deţine nimeni. Impactul mare pe care îl are internetul asupra întregii societăţi a contribuit ca marketingul să se ocupe serios cu activităţi în acest domeniu. Digital marketing poate fi observat ca un transfer de produse sau servicii de la producător la consumator, folosind internetul ca mijloc de promovare, vânzare sau canal de distribuţie.

Ca o campanie de marketing să fie implementată cu succes pe internet de către companii, în primul rând trebuie ca acestea să nu acţioneze în mod spontan, ci să aibă elaborat un plan detaliat care să le ajute să-şi atingă obiectivul dorit.

Cursul Digital Marketing vă oferă oportunitatea de a dobândi exact acele competenţe care vă vor ajuta să creaţi un plan bun de marketing, dar şi să dezvoltaţi o întreagă campanie, de la idee până la realizarea finală. Cu alte cuvinte, veți învăţa toate elementele necesare, care vă vor ajuta să deveniţi un adevărat expert în domeniul internet marketingului şi să începeţi o carieră de succes. Având în vedere importanţa mare a internet marketingului şi viteza cu care se dezvoltă acest domeniu, cunoştinţele dobândite vă vor asigura să vă găsiţi rapid un loc de muncă.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: IT ManagementProgramare PHPWeb Design şi E-Business & Internet Marketing.

Descrierea şi scopurile cursului Digital Marketing

În cadrul acestui curs veţi avea oportunitatea să vă familiarizaţi cu strategiile de marketing, pe care multe companii le folosesc în zilele noastre pentru o prezentare cât mai bună pe internet. Cursul Digital Marketing se va ocupa, printre altele, cu modul de creare a imaginii şi a identităţii, precum şi cu o serie de tehnici utilizate de companii, care au scopul să atragă grupurile ţintă şi să aibă o activitate mai eficientă.

Vă vor fi explicate noţiunile de marketing direct, marketing contextual, publicitate plătită, comerţ electronic, precum şi principiile pe baza cărora ar trebui creat un site de vânzări. La sfârşitul cursului, profesorii vă vor indica tendinţele care marchează domeniul de digital marketing.

Planul și programa sunt concepute astfel încât să ofere cursanților toate cunoştinţele necesare pe care le cere piaţa modernă de la un profesionist în domeniul digital marketingului. Profesori de top, cu foarte multă experienţă în activităţile marketingului online, vă vor explica fiecare parte din curs astfel încât veţi dobândi foarte simplu şi repede toate cunoştinţele şi competenţele datorită cărora puteţi deveni un adevărat expert în acest domeniu.

Primele lecţii din cadrul cursului vă vor ajuta să vă faceți o imagine completă despre conceptul general de internet şi să aflaţi importanţa influenţei sale majore asupra întregii societăţi. Apoi, veți afla toate elementele planului de marketing, precum şi factorii care le afectează. În plus, veţi afla de ce este importantă promovarea online şi offline a unui anumit produs sau serviciu şi cum să construiţi o imagine corporativă.

În a doua parte a cursului, vă veţi familiariza cu strategiile de prezentare şi cu toate celelalte tehnici avansate, utilizate în timpul promovării online. De asemenea, una dintre cele mai importante părţi ale cursului va aborda activităţile de marketing pe reţelele sociale, care au devenit indispensabile şi foarte importante pentru fiecare companie, ceea ce ne dovedeşte şi faptul că profesioniştii, care ştiu să creeze o campanie pe Facebook, Twitter şi alte reţele sociale, sunt tot mai căutaţi.

Scopul acestui curs este familiarizarea cursanților cu teoriile de bază ale internet marketingului, precum şi cu prezentarea marketingului direct şi a vânzării pe internet. Cunoştinţele dobândite vă vor asigura să înţelegeţi întreaga problemă a internet marketingului prin analizarea tehnicilor şi strategiilor reprezentative, aplicate în condiţiile moderne, dar şi să creaţi un cadru conceptual bun pentru studiul ulterior al acestui domeniu.

Cursul Digital Marketing vă oferă răspunsuri la următoarele întrebări

1. Ce este digital marketingul?

Dacă analizăm marketingul în sens tradiţional, atunci digital marketingul poate fi definit ca un ansamblu de tehnici care sunt utilizate pentru transferul de produse sau servicii de la producător la consumator, folosind internetul ca mijloc de promovare, vânzare sau distribuire. În ultimii ani s-au înregistrat schimbări semnificative în utilizarea internetului în domeniul publicităţii online, iar ca o consecinţă avem apropierea strategiei de digital marketing de situaţia nou-apărută.

Astăzi este aproape imposibil să ne imaginăm o afacere de succes fără promovarea pe internet, care asigură companiilor să fie prezente pe piaţă mondială. Internetul deschide noi oportunităţi în marketing, în primul rând în ceea ce priveşte mixul de mass-media şi metode de creare a mesajelor şi a ofertelor. Cel mai important avantaj al marketingului pe internet este faptul că comunicarea dintre companie și consumator este bidirecţională, iar efectele activităţilor efectuate sunt măsurabile pe termen scurt. Acest lucru permite un răspuns mai rapid la cerinţele clienţilor şi crearea ofertei, care este în deplină conformitate cu preferinţele acestora (relaţia „unu-la-unu”).

2. Ce avantaje se obţin prin publicitatea online în raport cu alte forme de publicitate?

Astăzi nu există aproape nicio companie care să nu-și ofere serviciile sau produsele prin intermediul internetului. Cu toţii suntem de acord că „dacă nu suntem prezenţi pe internet, este ca și cum nu existăm". De asemenea, numărul de internauți creşte rapid în fiecare zi, aşadar, dacă luăm în considerare aceste două afirmaţii, este clar care este avantajul publicităţii pe internet faţă de alte forme de publicitate.

Site-ul nostru este deja un fel de publicitate, iar dacă facem o comparaţie între costurile de creare şi întreţinere a site-ului şi costurile de marketing clasic, este clar cărui tip de marketing îi acordăm prioritate.

De asemenea, atunci când vorbim despre costuri, digital marketingul ne oferă posibilitatea să controlăm costurile, deoarece prin publicarea anunţurilor plătite, de exemplu, prin intermediul reţelelor sociale, determinăm singuri cât de mult vrem să cheltuim pentru o campanie. Trebuie să avem în vedere că publicitatea prin internet este orientată pe grupuri ţintă (în funcţie de vârstă, sex, locaţie), aşadar, sunt foarte mici şansele de pierderi enorme de resurse.

3. Care sunt noile tendinţe în domeniul digital marketingului?

Digital marketingul evoluează în mod constant, luând forme noi. Acest fapt se datorează cel mai mult dezvoltării tehnologiei. Video marketingul, ca un concept, nu este cu siguranţă o noutate în domeniul marketingului pe internet, însă este cert faptul că această formă de publicitate online nu este suficient de utilizată în cadrele globale. În rezultatele de căutare, motoarele de căutare cunoscute în întreaga lume acordă cea mai mare importanţă tocmai clipurilor video în comparaţie cu oricare alt format virtual.

Un segment imens al pieţei asiatice utilizează deja tehnologia plăţilor mobile, adică plăţile bazate pe utilizarea dispozitivelor mobile şi mai ales a telefoanelor mobile. Este cert faptul că pieţele din ţările occidentale dezvoltate rămân în continuare în urmă când este vorba de acest segment de plată online. Nu ar trebui să neglijăm e-mailurile personalizate adresate utilizatorilor de produse şi servicii ale companiei, dar nici marketingul widget care a devenit tot mai important în ultimii ani.

Digital Marketing

4. Cum putem promova o afacere pe internet?

Cu siguranţă, navigând pe internet, aţi fost expuşi unui număr mare de mesaje publicitare. Toţi aţi văzut reclame pe YouTube, Facebook şi Instagram sau aţi primit cel puţin o dată un buletin informativ, adică un newsletter. Pentru că scopul nostru principal este să vă prezentăm cât mai clar ce reprezintă marketingul pe internet, vom menţiona câteva forme de marketing pe internet: marketingul pe reţelele sociale, publicitatea prin bannere, marketingul afiliat, Cost-per-Thousand - CPM, Cost-per-Click CPC, Cost-per-Action - CPA ...

Astăzi, datorită utilizării tot mai mari a smartphone-urilor, publicitatatea prin dispozitivele menţionate obţine o importanţă tot mai mare. Această tendinţă este un element obligatoriu al oricărei agenţii publicitare care publică anunţuri online, aşadar, este obligatorie şi adaptarea paginii web pentru afişarea pe smartphone-uri.

5. Ce este Search Engine Optimization?

Optimizarea în funcţie de cerinţele motoarelor de căutare – SEO, include diferite tehnici care au ca obiectiv să asigure o poziţionare cât mai bună a site-ului în rezultatele căutării motoarelor de căutare. Practic, există două elemente-cheie utilizate de motoarele de căutare pentru clasificarea unui site în rezultatele căutării. Cele două elemente sunt: cuvintele-cheie sau frazele-cheie şi linkurile.

Există două etape în optimizarea site-ului - prima, care se efectuează pe site (on page) şi a doua care implică lucrul cu linkurile care vor direcţiona către site-ul vostru (off page). Motoarele de căutare clasifică paginile web în funcţie de cuvântul sau fraza-cheie, pe baza localizării cuvintelor-cheie sau a frazei-cheie pe o pagină şi pe baza frecvenţei de repetare a acestora pe site.

6. Ce este un newsletter şi poate fi acesta un mijloc de promovare?

Newsletterul, adică buletinul informativ este un mesaj electronic pe care îl trimitem persoanelor care au adresa de e-mail înregistrată pe lista noastră de e-mailuri. Newsletterul poate fi utilizat ca o formă de publicitate, fiind o modalitate foarte eficientă de promovare, deoarece se trimite unui grup ţintă, strict definit, aşadar, şi efectul aşteptat poate fi mult mai mare.

Persoanele care vor să fie informate în mod regulat despre o anumită acţiune, se pot înregistra singure, prin intermediul site-ului, să primească informaţii noi cu privire la acţiunile realizate de compania voastră. De asemenea, au în orice moment posibilitatea să renunţe la primirea newsletter-urilor. Pe lângă faptul că este vorba de o publicitate ţintă, un alt avantaj pe care îl putem menţiona sunt şi costurile reduse.

Pe de altă parte, ca unul dintre dezavantaje, putem menţiona posibilitatea ca toate e-mailurile să ajungă în spam, lipsind astfel efectul dorit. În timpul creării newsletter-urilor, o atenţie deosebită ar trebui acordată aspectelor tehnice, evitându-se ca acestea să ajungă în spam, pentru că astfel îşi pierd sensul. În cele din urmă, titlul mesajului este foarte important pentru a atrage atenţia persoanei căreia îi este destinat newsletterul, specificând cuvintele-cheie care ar putea trezi curiozitatea destinatarului.

Ar fi foarte bine dacă în newsletter scrieţi şi numele persoanei căreia îi este destinat. În colţul din stânga sus al buletinului informativ, specificaţi cele mai importante informaţii, deoarece s-a dovedit că această parte atrage privirea cititorului. În newsletter nu trebuie să aveţi mult text, ci  adăugaţi în conţinut fotografii potrivite şi introduceţi un link care va direcţiona către reţelele sociale. Nu uitaţi să introduceţi şi un link pentru dezabonarea automată de la newsletter. Efectele pot fi măsurate prin urmărirea numărului de răspunsuri, prin cumpărarea realizată...

7. Care sunt avantajele comerţului electronic?

Comerţul electronic este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an. Prin intermediul internetului, cumpărătorul poate obţine în mod simplu toate informaţiile necesare despre voi, despre afacerea voastră, despre produsele şi serviciile pe care le oferiţi, despre condiţiile şi modul de comandă şi plată, garanţie, politica de returnare a produselor şi altele.

Puteţi să alcătuiţi şi o listă de răspunsuri la întrebările frecvent adresate, includeţi toate acele întrebări la care clienţii şi colaboratorii potenţiali doresc să primească răspunsuri înainte de începerea unei colaborări. Avantajul internetului este că uneori informaţiile se schimbă cu o viteză cu care mass-media tradiţională nu poate ţine pasul.

Toate informaţiile de pe site-urile voastre sau, de exemplu, preţurile din magazinul online, se pot schimba în câteva secunde, fiind accesibile instantaneu tuturor celor care au nevoie de ele. Niciunul dintre materialele clasice nu are această flexibilitate. Spre deosebire de alte mass-media, internetul este unicul care oferă interactivitate. După ce află de pe paginile site-ului sau magazinului vostru online toate informaţiile despre produsele (serviciile) de care sunt interesaţi, utilizatorii (cumpărătorii, clienţii) voştri pot comanda aceste produse sau servicii direct de pe site, pur şi simplu completând un chestionar pregătit anterior.

Planul şi programa cursului

1. Marketingul pe internet

 • Familiarizarea cu noţiunea de internet şi cu rolul internetului în mediul contemporan
 • Elementele planului de marketing pe internet
 • Principiile marketingului offline şi online
 • Construirea imaginii şi identităţii pe internet

2. Strategiile de promovare a marketingului

 • Ce include marketingul direct pe Digital? 
 • Activităţile de marketing pe cele mai populare reţele sociale 
 • Ce este marketingul contextual şi care este rolul lui în publicitatea online? 
 • În ce mod se poate realiza publicitatea plătită? 
 • Înregistrarea site-ului pentru ca acesta să apară în rezultatele motoarelor de căutare şi poziţionarea acestuia prin tehnicile SEO
 • Alte strategii şi tehnici ale digital marketingului
 • Familiarizarea cu standardele comerţului electronic modern
 • Familiarizarea cu principiile de creare a unui site de vânzări
 • Tendinţele şi formele ce apar în digital marketing

Curs Digital Marketing

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te