Sesiunea de înscriere pentru generația 2019/2020 la BusinessAcademy este în curs.

Curs Web Design Theory

Designul web a devenit un domeniu foarte dezvoltat în primul rând datorită internetului care a redefinit graniţele lumii moderne, astfel încât astăzi fiecare companie mică sau mare, chiar şi o afacere de familie are o prezentare web oficială. Noţiunea de design web presupune un set de diferite competenţe, standarde şi discipline folosite în realizarea paginilor web. 

Pur şi simplu, noţiunea de design web se foloseşte cel mai des pentru definirea procesului de design care se referă la partea vizibilă a paginii, aşa-numitul front end, dar şi la proiectarea site-ului care presupune şi scrierea codului. De asemenea, este important de evidenţiat că această parte de design web face parte din codare, mai exact din domeniul care acoperă dezvoltarea web. 

Rolul designului web este de a satisface condiţiile necesare ale aspectului şi funcţionalităţile unui site web. Cu alte cuvinte, pentru a deveni un designer web bun trebuie să vă descurcaţi foarte bine cu scrierea codurilor, dar şi să cunoaşteţi dezvoltarea web. Aceasta înseamnă că aveţi obligaţia de a fi constant la curent cu actualizările şi noile tehnologii care fac din lumea designului web unul dintre cele mai dezvoltate domenii în IT. 

Pe parcursul cursului veţi asimila diferite abilităţi utile şi vă veţi familiariza cu standardele mediului de utilizator, ale arhitecturii informaţiei, ale structurii paginii, ale navigării, ale culorilor, ale fonturilor, ale imaginilor şi ale aspectului complet al paginii web. 

După dezvoltarea noilor cunoştinţe, veţi combina toate elementele menţionate şi, respectând bazele unui design bun, veţi fi pregătiţi să creaţi independent pagina web care îndeplineşte cele mai ridicate criterii. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Web Design.

Descrierea și scopul cursului Web Design Theory

În acest curs veţi cunoaşte dezvoltarea pe scurt a internetului şi a site-urilor, dar veţi obţine şi informaţii detaliate despre principalele diferenţe dintre print şi design web. Pe lângă aceasta, cursul descrie şi elementele designului web, precum şi aplicarea lor pe un site concret.  

Cursanţilor le vor fi prezentate clar modalităţile în care se pot dezvolta ideile pentru proiect cu ajutorul moodboard-ului, dar le vor fi explicate şi regulile designului web începând de la text şi grafica pe site și până la ordinea elementelor de bază și opţiunile avansate. 

Cursul complet este împărţit în 3 module pentru a permite cursanţilor asimilarea cât mai uşoară a noilor cunoştinţe practice din domeniul designului web. La începutul cursului veţi învăţa istoria designului web, apoi şi toate elementele sale de bază. Cu această ocazie vă va fi prezentată şi noţiunea de Moodboard, folosită în procesul proiectării. 

În continuarea cursului vă aşteaptă unitatea tematică care vă va ajuta să înţelegeţi regulile proiectării site-ului. Ultimul modul vă va oferi cunoştinţele necesare referitoare la fonturi, adaptabilitatea site-ului şi, la final, prezentările sale.

Principalul scop al acestui curs este familiarizarea cursanţilor cu dezvoltarea designului web, de la apariţia internetului şi a modului în care s-a format atunci designul web. Cursanţii vor dobândi cunoştinţe care le vor oferi posibilitatea de a-și crea o imagine completă despre cum s-a ajuns, cu ajutorul accesurilor noi şi moderne la designul web, la site-urile moderne pe care le putem vedea acum pe internet. De asemenea, veţi avea ocazia de a învăţa totul despre elementele designului web şi despre regulilor lor de aplicare.  

Un accent special al cursului va fi pus pe explicarea ideii şi semnificaţiei designulului personalizat şi pe adaptarea site-ului la diferite dimensiuni ale ecranului, astfel încât să atragă cât mai mulţi utilizatori. Pe lângă aceasta, veţi învăţa şi cum să prezentaţi în cel mai bun mod site-ul clientului, precum şi ce domenii şi servicii de hosting web corespund cel mai bine fiecărui site. La final, veţi dezvolta şi competenţe de comunicare care vă vor pregăti pentru discuţii de afaceri în relaţia client - designer. 

Curs Web Design Theory

Planul şi programa cursului:

1. Istoric, elementele designului web şi Moodboard 

 • Introducere în domeniul designului web 
 • Elementele designului web
 • Familiarizarea cursanţilor cu noţiunea de Moodboard (procesul de proiectare şi fazele sale)

2. Reguli la proiectarea site-ului 

 • Familiarizarea cursanţilor cu reguli folosite la realizarea paginilor web 
 • Studiu detaliat al conţinutului textual şi grafic al unui site 
 • Navigarea, utilizarea culorilor şi legarea site-ului cu reţelele sociale 

3. Fonturi, design personalizat şi prezentarea site-ului 

 • Familiarizarea cursanţilor cu diferite tipuri de fonturi pe web (Tipografie)
 • Cum se creează designul personalizat al site-ului? 
 • Cum se prezintă eficient designul web al site-ului?
 • Sfaturi pentru alegerea domeniului şi a găzduirii web
 • Comunicarea cu clientul (relaţia designer - client)

Cursul Web Design Theory