Portofolio

Unul din factorii cheie în căutarea unui loc de muncă în domeniul designului este crearea unui portofoliu de calitate, care vă va scoate în evidență și vă va prezenta în cea mai bună lumină față de concurență. Având în vedere că în domeniul designului este mereu necesar să vă dovediți creativitatea în fața angajatorilor, primul vostru pas în această direcție va fi crearea unui portofoliu. 

Deși mulți privesc portofoliul ca pe un element nu prea important, cert e că exact acesta poate fi determinant în luarea deciziei în privința obținerii unui contract de muncă. Pentru crearea portofoliului este important să țineți cont de câțiva pași pe care vi-i vom prezenta chiar în acest curs.

Un portofoliu bun îi va dovedi clientului sau angajatorului, fără să citească CV-ul, că dețineți cunoștințe excelente în ce privește mediul de lucru al unor programe precum Adobe Photoshop, Illustrator sau altul, în funcție de poziția pentru care concurați. Exact acesta este și motivul de bază pentru care, în lumea designului, portofoliul este mai respectat decât CV-ul.

Mulți angajatori consideră portofoliul ca fiind „cartea de vizită” pe baza căreia decid dacă vă vor acorda o șansă și dacă se vor uita la CV-ul vostru. Cu alte cuvinte, cu un portofoliu de calitate, vă clădiți de fapt brandul și vă asigurați șanse mai mari pentru contractul de muncă dorit. Alcătuind un portofoliu la LINK Academy, veți învăța tot ce aveți nevoie pentru ca, într-un viitor apropiat, exact datorită acestei combinații de elemente, să începeți o carieră de succes.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Motion Graphic DesignWeb DesignPrint & Graphic Design şi New Media Design.

Descrierea și scopul cursului Portofoliul

Pe durata cursului Portofoliul, care face parte din programul de la departamentul Design&Multimedia, vă veți familiariza cu tehnicile, regulile și pașii care trebuie făcuți pentru o mai bună prezentare în fața angajatorului.

Pe perioada cursului, fiecare participant, urmând sfaturile coordonatorului, va avea ocazia să își perfecționeze calitatea lucrărilor și să le modeleze într-o prezentare cu ajutorul căreia va fi pregătit să înceapă să își caute de lucru. În funcție de programul de specializare ales, veți lucra la crearea portofoliului tipărit și digital, respectiv web și multimedia.

Pe lângă partea practică, cursul Portofoliul conține și partea teoretică, în cadrul căreia vi se va explica ce reprezintă de fapt portofoliul, cum trebuie să arate și de ce aptitudini aveți nevoie pentru crearea lui. După asimilarea abilităților menționate, lucrările voastre din portofoliu vor face impresie asupra observatorului prin simpla lor apariție, însă pentru a merge un pas mai departe, veți avea nevoie de un text informativ care va fi un fel de „ghid” prin portofoliul vostru.

În toate acestea și în multe alte detalii vă vor îndruma coordonatorii experimentați ai LINK Academy, care vă vor transfera cunoștințe și sugestii ce vă vor ajuta să învățați să faceți un portofoliu excelent, ceea ce vă va permite să aveți un start mai bun la fiecare concurs în comparație cu concurența.

După ce vă veți familiariza cu caracteristicile unui portofoliu bun, veți avea sarcina de a realiza un portofoliu, care va prezenta pe scurt tot ceea ce ați învățat pe parcursul școlarizării la specializarea Design&Multimedia. Deci, acest portofoliu va fi colecția celor mai bune lucrări ale voastre, perfecționate în continuu pentru o prezentare cât mai reprezentativă pentru un portofoliu profesional care vă va permite să ajungeți repede pe postul dorit. 

Având în vedere că la specializarea menționată există mai multe programe pe care le parcurg participanții la toate cele patru specializări, în cadrul fiecărui portofoliu se vor găsi lucrările de la cursurile Adobe Photoshop, Illustrator, Teoria designului...

La finalul cursului și după ce coordonatorul vă acceptă portofoliul, va fi organizată o prezentare publică la care fiecare participant își va prezenta întreaga sa activitate de pe parcursului școlarizării de un an la LINK Academy.

Cursul Portofoliul

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te