Cursul Performance and availability

Pentru ca aplicațiile web să aibă un rating de calitate la utilizator, este nevoie de o verificare regulată a funcționării. Software-ul pentru gestionarea performanțelor și a disponibilității monitorizării Performance and Availability gestionează și ajută la optimizarea și construirea de aplicații de calitate. Astfel, înlăturarea dezavantajelor și îmbunătățirea calității aplicației în acest fel, rezolvă și problemele care interferează cu performanța de rutină a aplicațiilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program Nou.

Descrierea și scopul cursului Performance and availability

Acest curs accentuează performanțele sistemului informatic. Având în vedere necesitatea sistemelor în rețea, focusul cursului este tocmai pe testarea performanței aplicațiilor web. Se prezintă diferite sisteme cloud (Azure, Amazon, DigitalOcean), pentru ca participanții să se familiarizeze cu cele mai frecvente infrastructuri. 

În continuarea cursului, se prezintă planurile test de bază prin cele mai cunoscute programe pentru testarea performanței (ApacheBench, Apache JMeter etc.). Se explică conceptul de test de solicitare, precum și diferite tehnici de aplicare a acestor teste. Se prezintă modalitățile pentru balansarea sistemelor, iar cursanții se familiarizează cu programele pentru procedeul de cache la conexiuni, balansoare de solicitări și sisteme de scalare verticale și orizontale.  

În cadrul cursului, va fi explicată detaliat importanța testării stresului – veți ști de ce sunt importante astfel de teste și cât de mult pot influența rezistența sistemului în mediul de producție. Vor fi prezentate modalitățile în care se poate face testarea eficientă a stresului cu ajutorul platformei cloud și local. 

Scopul cursului este pregătirea cursanților pentru planificarea și implementarea testelor de solicitare, performanțele și disponibilitate a sistemului. După asimilarea materiei, veți fi pregătiți să creați singuri un cont pe una dintre cele mai cunoscute platforme cloud (Azure, Amazon sau DigitalOcean), pe care o veți putea folosi pentru aplicarea testelor de solicitare și de stres asupra sistemului informatic de testare.

Vă veți familiariza cu instrumentele pentru testarea solicitării ApacheBench și Apache JMeter și veți învăța să creați diferite planuri de testare, precum și să automatizați testarea scriind propriile scripturi test. Veți putea să faceți și să executați testele în mod distribuit, să distribuiți solicitarea cu protocoale specifice și să testați conexiunile de streaming. 

Veți putea colecta, analiza și înțelege singuri rezultatele testelor efectuate, să creați un raport și să-l prezentați echipei. 

După asimilarea cu succes a materialului acestui curs, veți putea înțelege protocoalele de rețea, fluxul datelor prin rețea, elementele critice de sistem, problema accesului multiuser la sistem, precum și disponibilitatea înaltă a sistemului informatic.

Cursul Performance and availability

Planul și programa cursului

1. Gestionarea platformelor cloud (AWS / DigitalOcean)

2. Testarea performanței – JMeter

3. Testarea solicitării și a stresului

4. Testarea distribuită – JMeter

5. Testarea stream-urilor video și audio

6. Rapoarte test

Performance and availability

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2023/24. se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.