De acest 1 Mai lupta pentru un job sigur!

Curs Java Web Application Development

După cum îi spune şi numele, acest curs se va ocupa exclusiv de programare web în limbajul de programare Java. Cu alte cuvinte, cursanţii vor putea să-şi dezvolte toate abilităţile necesare cu ajutorul cărora vor lucra mai târziu la crearea aplicaţiilor web. 

Având în vedere că aplicaţiile de afaceri de astăzi devin tot mai complexe şi că se aşteaptă de la ele să servească non-stop cererile tot mai solicitante ale mediului de afaceri, nu este de mirare că se aşteaptă de la programatori să prezinte întotdeauna o soluţie nouă, care să depăşească graniţele. 

Încă din anul 1999 a apărut prima versiune Java EE (cunoscută şi ca J2EE) care a fost iniţiată cu scopul de a simplifica munca menţionată a programatorilor. Java EE a evoluat de la an la an, ca astăzi să devină setul standard de tehnologii destinat serverului de programare Java. Prin dezvoltarea noilor abilităţi care vă vor permite să lucraţi independent în Java E, veţi fi pregătit să implementaţi noi standarde în lumea afacerilor şi să vă extindeţi numărul de funcţionalităţi. 

Deşi acest curs va pune accent pe crearea aplicaţiilor web cu ajutorul limbajului de programare Java, este important de evidenţiat că dobândirea cunoştinţelor vă va permite să faceţi parte dintre cei mai căutaţi programatori pe piaţa IT. Deja de câţiva ani, experţii în Java nu doar că pot alege unde să lucreze, ci pot câștiga foarte bine cu serviciile lor. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Java Development şi Android Mobile Development.

Obiectivul şi descrierea cursului Java Web Application Development

Acest curs este gândit să prezinte cursanţilor noţiunile de bază referitoare la Java Web Application Development, precum scripleturi, servleturi, apleturi, staţii JSP, metode de integrare a codului Java în HTML şi multe altele. În afară de noţiunile de bază, cursul se va concentra pe prelucrarea celor mai des folosite framework-uri în dezvoltarea unei aplicaţii web: Spring web MVC și JSF.

Cursul vă va ajuta să dobândiţi o imagine completă despre lumea aplicaţiilor Java EE, precum şi despre utilizarea componentelor EJB la crearea acestora. Cursul este împărţit în 6 module, unde veţi învăţa tot ce trebuie legat de programarea aplicaţiilor web cu ajutorul limbajului de programare Java.

Primele lecţii vă vor introduce în lumea Java EE, apoi vă aşteaptă crearea primei aplicaţii web şi cursuri unde veţi învăţa să instalaţi şi să setaţi servere. În modulul avansat vă veţi ocupa în detaliu de programarea web în Java. Cu această ocazie veţi învăţa ce sunt noţiunile de servleturi, Java server pages, EL şi JSTL, precum şi cum se definesc tagurile de utilizator.  

În continuare cursul se va ocupa de formulare şi sesiuni, mai exact de prelucrarea formularelor HTML, de controalele lor avansate, precum şi de manipularea stării. Următorul modul se va ocupa de noţiunea de ELB, respectiv Enterprise JavaBeans. În aceste lecţii veţi avea ocazia să aflați ce componente şi tipuri de obiecte veţi putea să creaţi în calitate de programator.  

Apoi, urmează modulul pentru spring web MVC unde veţi dobândi cunoştinţe generale despre spring framework, care e alcătuit dintr-o mulţime de biblioteci integrate şi module care îl fac aplicabil în diferite domenii. La final, în ultimul modul veţi învăţa ce este programarea client, dar şi la ce se foloseşte şi cum se foloseşte JavaServer faces, Java Applets şi AJAX.

După finalizarea cu succes a cursului Java Web Application Development veţi fi pregătiţi pentru utilizarea practică a celui mai folosit limbaj de programare în ce privește crearea aplicaţiilor web concrete. Cu alte cuvinte, cursul vă va familiariza cu concepte web avansate, cu securitatea şi eficienţa aplicaţiilor web, iar aceste cunoştinţe şi multe altele vă vor oferi posibilitatea de a începe o carieră profesională de programator pregătit să creeze aplicaţii web. 

Curs Java Web Application Development

Planul şi programa cursului

1. Introducere în Java Enterprise Edition

 • Introducere în Java EE 
 • Crearea primei aplicaţii Web
 • Instalarea şi setarea serverului 

2. Java Web Programming 

 • Introducere în web programming 
 • Ce sunt servleturile şi când se folosesc?
 • Java Server Pages 
 • Tagurile definite de utilizator 
 • Familiarizarea cu noţiunile EL şi JSTL

3. Formulare şi sesiuni 

 • Prelucrarea formularului HTML 
 • Controale avansate ale formularului HTML 
 • Manipularea stării 

4. EJB – Enterprise JavaBeans

 • Familiarizarea cu Session Beans
 • JMS şi Message Driven Beans 

5. Spring Web MVC

 • Introducere în Spring 
 • Crearea aplicaţiei Spring Web MVC 
 • Prelucrarea şi validarea  formularului

6. Programarea client 

 • Ce este JavaServer Faces?
 • Java şi AJAX
 • Ce este şi cum funcţionează Java Applets? 

Java Web Programming

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.