Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Curs Managing Microsoft Teams

În cadrul acestui curs, cursanţii vor dobândi cunoştinţele şi abilităţile necesare, atât pentru lucrul practic cu Microsoft Teams, cât şi pentru înţelegerea legăturii acestuia cu alte infrastructuri din sistem, cum ar fi Microsoft 365 cloud şi Azure Active Directory. Pe parcursul cursului, cursanţii vor avea ocazia să analizeze şi să determine regulile de gestionare în cadrul Microsoft Teams, crearea şi gestionarea echipelor, canalelor, întâlnirilor şi chat-urilor, iar cursul explică şi calitatea furnizării serviciilor, cerinţele reţelei şi serviciile QoS.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Administration.

Descrierea şi scopul cursului Managing Microsoft Teams

Cursul este împărţit în 4 module cu 13 lecţii în total, care sunt concepute pentru a oferi cursantului continuitatea muncii, de la familiarizarea cu Microsoft Teams, crearea unui cont pe cloudul Microsoft 365, din care Microsoft Teams este parte integrantă, la gestionarea entităţilor din cadrul Microsoft Teams pentru a oferi nu numai serviciile oferite de Microsoft Teams, ci şi gestionarea aspectelor de securitate şi siguranţă şi a evenimentelor care au loc în cadrul Microsoft Teams. Cursul oferă descrieri ale entităţilor, politicilor şi metodelor de gestionare, astfel încât utilizatorul să dobândească cunoştinţele necesare pentru a gestiona şi întreţine nu doar Microsoft Teams, ci şi mediul în care se află Microsoft Teams. Pe parcursul întregului curs sunt prezentate, în mod special, diverse centre de administrare, începând de la centrul de administrare Microsoft Teams, portalul Azure AD până la centrul de administrare Microsoft 365. Fiecare dintre portaluri acoperă o zonă separată de gestionare şi este important ca administratorii să ştie cum să folosească toate consolele de management disponibile. În funcţie de rolurile de administrator şi de utilizator, cursul prezintă modalităţile de utilizare şi gestionare, iar cursanţii dobândesc cunoştinţele necesare pentru a înţelege cum funcţionează gestionarea folosind rolurile în Microsoft Teams şi în cloud-ul Microsoft 365.

Scopul cursului este de a oferi cursantului cunoştinţele şi abilităţile necesare, atât pentru lucrul practic cu Microsoft Teams, cât şi pentru înţelegerea legăturii acestuia cu alte infrastructuri din sistem, cum ar fi Microsoft 365 cloud şi Azure Active Directory. Cursul defineşte problema specifică a gestionării folosind grupurile Microsoft 365, precum şi organizarea proiectelor, unde Microsoft Teams poate fi adaptat la lucrul la proiecte şi pentru a facilita colaborarea utilizatorilor prin partajarea transparentă a resurselor. Cursul în sine analizează şi defineşte regulile de gestionare în cadrul Microsoft Teams, creând şi gestionând echipe, canale, întâlniri şi chat-uri şi, de asemenea, clarifică calitatea furnizării serviciilor şi explică cerinţele de reţea şi serviciile QoS. Cursul prezintă utilizarea instrumentelor pentru crearea diferitor rapoarte care sunt necesare pentru analiza şi gestionarea corectă a Microsoft Teams pentru a evita experienţa proastă a utilizatorului, cu scopul de a funcţiona corect întâlnirile, seminarele web şi alte servicii în cadrul Microsoft Teams.

Cursul Managing Microsoft Teams vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este Microsoft Teams şi în ce mod se poate instala?

Microsoft Teams face parte din cloud-ul Microsoft 365, care îşi propune să asigure comunicarea şi colaborarea fără probleme şi în timp util a tuturor membrilor unei echipe, indiferent dacă aparţin sau nu unei organizaţii. Microsoft Teams în sine are capacitatea de a acorda drepturi şi permisiuni astfel încât fiecare utilizator Microsoft Teams să poată vedea informaţiile de care are nevoie, fără a încălca principiile siguranţei şi securităţii. În cadrul Teams, se defineşte cu precizie cine aparţine cărei echipe şi ce canale poate vedea, iar instalarea Microsoft Teams se poate face pe desktop, laptop sau pe un dispozitiv mobil, iar versiunea online poate fi folosită prin intermediul unui browser.

2. Ce sunt echipele, canalele şi membrii?

Microsoft Teams este format din echipe, care sunt entităţi organizate, cu proprietari şi membri definiţi. Proprietarii au drepturi şi permisiuni extinse, astfel încât să poată gestiona calitatea de membru, canalele, mesajele şi alt conţinut găsit în cadrul unei echipe. Proprietarii au toate drepturile şi permisiunile necesare pentru a gestiona şi întreţine echipa şi conţinutul din cadrul echipei şi nu depind de administrator, ei sunt responsabili pentru echipele pe care le deţin. Canalele sunt părţi ale unei echipe în care conţinutul poate fi grupat tematic, acestea permiţând stocarea organizată a informaţiilor şi a comunicării legate de un anumit subiect. Membrii sunt toţi utilizatorii Microsot Teams care au fost adăugaţi în echipă şi prin intermediul acestuia pot comunica cu alţi membri ai echipei, dar pot folosi şi alte canale pentru a obţine informaţiile necesare.

3. Ce sunt modulele Teams Admin Center şi Power Shell şi cum ajută acestea la gestionarea în cadrul Microsoft Teams?

Centrul de administrare Teams este o consolă web pentru gestionarea în cadrul Microsoft Teams şi este accesat printr-un browser de internet. Majoritatea setărilor de pe Microsoft Teams pot fi efectuate de către administratori, folosind Centrul de administrare Teams într-un mediu grafic. Dar, deoarece Microsoft Teams nu este o aplicaţie autonomă, ci face parte din cloudul Microsoft 365 şi, prin urmare, din cloudul Azure şi utilizează serviciile Azure AD, anumite setări din Microsoft Teams pot fi gestionate din Centrul de administrare Microsoft 365 şi din portalul Azure AD. Ambele console sunt conectate în reţea şi accesate printr-un browser de internet. Microsoft Teams are modulul powerShell cu cmdlet-urile necesare pentru crearea şi gestionarea identităţilor în Microsoft Teams.

Managing Microsoft Teams

4. Cum se conectează clienţii la Microsoft Teams şi cum sunt gestionaţi?

Clienţii se conectează la Microsoft Teams printr-un cont Microsoft 365. Contul Microsoft 365 însuşi oferă o identitate în Azure tenant în cadrul directorului activ Azure. Securitatea şi siguranţa serviciului Microsoft Teams, dacă serviciul este în cloud, este foarte ridicată deoarece foloseşte toate avantajele directorului activ Azure, precum şi autentificarea multi-factor. Gestionarea clienţilor în Microsoft Teams se face prin grupurile Microsoft 365, care sunt parte integrantă a serviciului Azure AD şi permit gestionarea detaliată a drepturilor şi permisiunilor, precum şi toate celelalte aspecte ale gestionării utilizatorilor, de la schimbarea parolelor până la blocarea şi ştergerea conturilor. Clienţii pot fi adăugaţi în echipe adăugându-i în grupurile Microsoft 365, dar şi din Microsoft Teams şi Teams Admin Center. Deși gestionarea se realizează în acest mod în cadrul grupurilor Microsoft 365, aceasta nu este întotdeauna vizibil pentru proprietarii de echipe, ceea ce simplifică gestionarea, iar cunoștințele Azure Active Directory nu sunt necesare pentru a gestiona utilizatorii în echipe.

5. Cum sunt create şi gestionate echipele şi canalele?

Există mai multe moduri de a crea şi gestiona echipe şi canale. Prima modalitate de gestionare este direct în aplicaţia client Microsoft Teams, unde proprietarul echipei nu trebuie să cunoască directorul activ Azure şi gestionarea grupurilor pentru a putea gestiona eficient echipa. Cu toate acestea, există reguli prescrise de administratori prin politici din centrul de administrare Teams şi Azure AD care prescriu setările echipelor, canalelor, precum şi comportamentul membrilor, astfel încât, totuşi, proprietarii echipelor să nu compromită siguranţa şi securitatea şi să acorde drepturi mai mari pentru membrii echipei şi invitaţii din Microsoft Teams din ceea ce este prescris de politica de securitate, atunci când politicile sunt stabilite în conformitate cu aceasta. Administratorii pot folosi centre de administrare binecunoscute şi PowerShell pentru a crea echipe şi canale şi pentru a le gestiona, astfel încât să poată gestiona şi echipele care rămân fără proprietar.

6. Ce sunt QoS şi la ce se folosesc acestea în Microsoft Teams?

Calitatea serviciilor sau QoS sunt reguli care determină prioritatea pachetelor de trafic de reţea, în aşa fel încât pachetele care fac parte din semnalul video şi audio al unei întâlniri Microsoft Teams, webinar sau eveniment live au prioritate atunci când trec prin dispozitivele de reţea active şi pasive la reţelele fizice şi oferă o calitate mai bună a aplicaţiei Microsoft Teams în sine. Prin setarea priorităţii, traficul cu o prioritate inferioară este pus în aşteptare, prevenind astfel supraîncărcarea în reţea şi asigurând buna desfăşurare a întâlnirilor în cadrul Microsoft Teams. QoS joacă un rol important în situaţiile în care Microsoft Teams este utilizat simultan de un număr mare de clienţi Microsoft Teams. Cu QoS, Microsoft Teams permite unui număr de până la 10.000 de utilizatori să participe la o întâlnire.

7. Cum este asigurată siguranţa şi securitatea în Microsoft Teams?

Siguranţa şi securitatea în Microsoft Teams se bazează pe siguranţa şi securitatea platformei Azure, a cloudului Microsoft 365 şi a serviciului Azure AD. Clienţilor li se oferă un cont pentru a se conecta la serviciile Microsoft Teams şi acesta necesită autentificare cu cel puţin doi factori, de obicei printr-un cod trimis pe un telefon mobil. În acest fel, nivelul de siguranţă şi securitate este ridicat, pentru că nu este suficient să ştim ceva, în cazul de faţă parola, pentru a compromite sistemul, ci şi să avem ceva, respectiv numărul de telefon mobil corespunzător şi telefonul în sine. În plus, ca serviciu în cloudul Microsoft 365 există şi Microsoft 365 Defender care monitorizează toate serviciile Microsoft Teams, precum şi serviciile conectate cu care Microsoft Teams comunică.

Planul și programa cursului:

Modulul 1: Începutul lucrului cu Microsoft Teams 

  • Introducere în Microsoft Teams
  • Arhitectura Microsoft Teams
  • Dezvoltarea Microsoft Teams și gestionarea platformei
  • Verificarea raportului de utilizare Microsoft Teams
  • Grupurile Microsoft în Microsoft Teams 

Modulul 2: Securitate în Microsoft Teams 

  • Gestionarea utilizatorilor externi
  • Implementarea securității pentru Microsoft Teams 

Modulul 3: Mediul Microsoft Teams 

  • Prezentarea cerințelor de rețea pentru Teams
  • Configurarea porturilor și protocoalelor de rețea și QoS

Modulul 4: Gestionarea în Microsoft Teams 

  • Crearea și gestionarea echipelor
  • Gestionarea chatului (schimb de mesaje scurte) în canalele pentru Microsoft Teams
  • Gestionarea aplicațiilor pentru Microsoft Teams
  • Gestionarea întâlnirilor și evenimentelor virtuale în Microsoft Teams

Participanții la cursul Managing Microsoft Teams

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te