Curs Java web services si XML

Web services reprezintă aplicaţiile de pe reţeaua de internet care pot fi accesate în orice moment pentru efectuarea unei comunicări necesare. Pe de altă parte, am putea defini  XML ca principalul driver de web service sau pur şi simplu  formatul în care se transmit datele care, datorită simplicităţii, asigură independenţa sa practică.  

Pentru a crea un web service puteţi folosi aplicaţiile deja existente sau să începeţi un întreg proces de activare a lor de la început, pentru care vă pot ajuta limbajele de programare, componentele finite şi platformele pe care le selectaţi. Acest curs se va ocupa de tehnicile care permit apropierea, crearea şi folosirea de web service cu ajutorul tehnologiei Java.

Cunoştinţele dobândite din curs vă vor pregăti să rezolvaţi principalele probleme privind dependenţele de platformă şi de limbaj. Pe lângă asta, limbajul de programare vă oferă ocazia de a implementa SOAR şi web services pe toate platformele populare. 

Având în vedere că acest curs face parte din planul şi programa din cadrul departamentului pentru viitorii programatori Java, competenţele pe care le dezvoltaţi vor prezenta un pas mare către statutul de expert calificat în acest domeniu. Cercetările arată că Java este deja de câţiva ani  cel mai popular limbaj de programare şi un astfel de trend va continua şi în viitor, aceasta fiind dovada suficientă că fiecare tehnică nouă pentru lucru în el este o alegere foarte bună pentru a păşi în lumea profesională a programatorilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Java Development.

Scopul şi obiectivul cursului Java Web services and XML

Cursul abordează conceptele de bază şi avansate din XML, printre care se află şi XML name spaces, limbajele DTD şi XSD pentru definirea regulilor de validare, transformările XML, limbajul de interogare XML XPath, precum şi diferite tipuri de acces la parsarea şi crearea XML. Pe lângă asta, cursul include şi prelucrarea celor mai cunoscute concepte de web services, precum şi tehnologiile pentru crearea lor. 

Cursul este împărţit în 4 unităţi tematice care vă vor permite să dobândiţi abilităţile necesare. La începutul cursului vă aşteaptă modulul care vă oferă cunoştinţele de bază din XML (Extensible Markup Language) care reprezintă una dintre cele mai frecvente noţiuni în contextul programării din zilele noastre. Pe lângă asta, în prima lecţie veţi afla ce este limbajul markup, precum şi tot ce este important referitor la dezvoltarea de XML. În plus, prima unitate tematică constituie şi lecţia care vă va ajuta să înţelegeţi cum funcţionează formatarea şi validarea de XML. 

În al doilea modul veţi cunoaşte noţiunea de JAXP, care reprezintă partea constitutivă Java SE. De asemenea, tot aici veţi învăţa cum se aplică parsarea documentelor XML şi cum se face adresarea lor. Totuşi, asta nu este tot. În această fază de perfecţionare obţineţi o imagine completă legată de noţiuni precum SAX, DOM, StAX, XPath şi XSLT. 

În continuare, urmează unitatea tematică unde profesorii vă vor prezenta un alt set de funcţionalităţi foarte importante în lucrul cu XML. Este vorba despre setul de funcţionalităţi Java Architecture for XML Binding sau prescurtat JAXB. 

De asemenea, în aceste lecţii veţi descoperi ce sunt tipurile de date JAXB şi veţi cunoaşte validarea ca proces de verificare a validităţii documentelor XML comparativ cu schema existentă, respectiv model de clasă. În ultimul modul va fi abordată noţiunea de web services şi utilizarea lor folosind limbajul de programare Java. Veţi învăţa ce sunt web services şi veţi afla totul despre protocoalele lor SOAR şi REST. 

Principalul scop al acestui curs este de a vă pregăti pentru citirea, scrierea şi prelucrarea documentelor XML prin limbajul de programare Java. După finalizarea acestui curs, veţi putea să creaţi şi să folosiţi diferite tipuri de web services cu ajutorul tehnologiei Java. 

Curs Java web services si XML

Planul şi programa cursului:

1. Ce este XML (Extensible Markup Language)?

 • Introducere în XML
 • Formatarea şi validarea XML

2. JAXP (Java API for XML Processing)

 • Introducere în JAXP (ce este limbajul markup?)
 • Ce este SAX (Simple API for XML)?
 • Familiarizarea cu noţiunea de Document Object Model - DOM
 • Ce este StAX şi care sunt caracteristicile sale?
 • Ce este XPath şi cum funcţionează?
 • Familiarizarea cu EXtensible Stylesheet Language - XSLT

3. Java Architecture for XML Binding - JAXB

 • Marshalling and Unmarshalling
 • Tipuri de date JAXB şi validarea lor 

4. Web services 

 • Introducere în web services
 • Simple Object Access Protocol (SOAP) web services?
 • Ce este Representational State Transfer (REST) web services?

Java Web services and XML

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.