Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Programarea - o călătorie care vă va schimba viaţa

Câştigurile mari, ușurința cu care se găsește uşor un loc de muncă, posibilitatea de a lucra de acasă şi multe alte beneficii de care se bucură programatorii sunt motivele datorită cărora programarea a devenit una dintre cel mai populare ocupaţii din zilele noastre.

Scrierea codului de programare pe calculator


Astăzi, mulţi vor să devină programatori. Cei care se află la început de drum cer de obicei sfaturi de la programatori cu experienţă sau le caută pe site-urile vizitate de pasionaţii de IT. De ce trebuie să păstrați o rezervă față de aceste comentarii şi care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe să învăţaţi programarea, citiţi în continuare.

Nu permiteţi nimănui să vă descurajeze

La fel ca în alte profesii, deseori experţii cred că doar ei sunt cei care posedă „acel ceva” şi că munca lor nu poate fi făcută de oricine, aşadar exagerează când spun cât e de greu să devii progrmator. Comentariile neobiective care vă pot face să renunţaţi la ideea de a începe să învăţaţi un limbaj de programare se află de cele mai multe ori pe forumurile vizitate de programatorii profesioniști.

Programarea - o călătorie care vă va schimba viaţa


Însă, nu uitați că şi ei au fost odată în acelaşi loc în care sunteţi şi dvs. astăzi. Au auzit sau citit aceleaşi sfaturi descurajatoare, dar acest lucru nu i-a împiedicat să-şi atingă scopurile.

Creaţi-vă o bază, experienţa vine pe urmă

Ca să deveniţi programator, mai întâi trebuie să vă însușiți cunoştinţele de bază din IT pe care mai târziu, de-a lungul carierei, le veţi îmbunătăţi. Abia după ce posedați cunoştinţele de bază despre un limbaj de programare, veţi fi pregătiţi să vă găsiţi un loc de muncă şi să începeţi să vă construiţi o carieră de succes.

Programarea este doar una dintre meseriile moderne care solicită experienţă dacă vreți să deveniţi un expert de top. Doctorii, arhitecţii, economiştii şi toţi ceilalţi se perfecţionează în munca lor toată viața, aşadar nu există niciun motiv ca situaţia să fie diferită în cazul programatorilor. După educaţie, trebuie să dobândiți cunoştinţe practice care cu timpul vă vor conduce spre vârf.

Fiecare programator vă va spune același lucru

Reţineţi un lucru: programarea este o călătorie, nu o destinaţie finală - cu cât lucrezi mai mult, cu atât înveţi mai mult, iar cu cât exersezi mai mult, cu atât programezi mai bine.

Blog programmer


Acest domeniu este în permanentă dezvoltare şi de aceea vă cere să avansaţi odată cu el. Programatorii învaţă zilnic noi trucuri, chiar şi noi limbaje de programare ca să poată rezolva problemele cu care se întâlnesc. Tocmai din acest motiv cei cu experienţă se miră când aud un începător susținând cu multă încredere în sine că ştie tot ce are nevoie.

Programarea este accesibilă tuturor

Învăţarea unui limbaj de pogramare a devenit mult mai uşoară astăzi. Cursurile online, tutorialele video şi toate materialele didactice necesare sunt disponibile pe internet, lucru care vă oferă posibilitatea şcolarizării la distanţă, chiar dacă sunteţi angajat. Programarea este un domeniul care vă invită să respectați ultimele trenduri şi numai de dvs. depinde dacă veţi porni în această călătorie.

Cererea uriașă de programatori este cauzată tocmai de această cursă continuă, iar salariile mari de care se bucură toţi cei care lucrează în acest domeniu sunt direct proporţionale cu drumul parcurs. Cunoştinţele utile care vă vor asigura startul pe acest drum se pot obţine numai și după un an de zile de studiu al unui program calitativ, după care urmează călătoria de care vă veți bucura cu siguranţă.

Cursurile web design online, cursul html, cursul css, cursuri programare c++cursuri javascript sunt doar câteva dintre cursurile extrem de solicitate în domeniul IT şi pe care le puteţi parcurge la unul dintre programele LINK Academy.

Astăzi, programarea este disponibilă tuturor și oricine poate deveni programator. Informațiile privind salariile programatorilor în România și salariile programatorilor în străinătate sunt doar unul dintre motivele pentru care oamenii se orientează din ce în ce mai des spre această ocupație.


  • 27.05.2016 16:30

Comentariu