Reducere de peste 35% din taxa de înscriere + pachetul BONUS școlarizare gratuită.

Curs programare JavaFX

Java FX reprezintă o tehnologie nouă pentru crearea aplicaţiilor desktop şi web avansate vizual. Este important de subliniat că Java FX face parte de fapt din platforma Java 7 şi se poate folosi pe toate sistemele de operare susţinute de Java 6. În plus, Java FX asigură un model de program consistent pentru construirea aplicaţiilor şi realizează o diferenţă clară între interfaţa utilizator (UI) şi logica business. 

Tehnologia Java FX cu care se ocupă acest curs a apărut în 2007 când a fost plasată pe piaţă de către compania Sun Microsystems pentru a permite dezvoltarea aplicaţiilor grafice pentru o gamă largă de dispozitive precum calculatoare, telefoane mobile, televizoare, entertainment auto etc. Java FX permite o utilizare simplă şi elegantă a accesului declarativ la dezvoltarea interfeţei utilizator grafice, folosind limbajul special FXML. 

În acest curs va fi prezentată verificarea acestei tehnologii relativ noi pentru crearea interfeţei utilizator grafice folosind Java FX. Înainte de a păşi în lumea Java FX, să vedem puţin dezvoltarea acestei tehnologii. 

Una dintre cele mai importante versiuni ale tehnologiei JAva FX este versiunea 2.0, care a apărut în 2011. Printre cele mai importante noutăţi se distinge trecerea completă la utilizarea limbajului de programare Java şi părăsirea Java FX Script language. De asemenea, această opţiune se referă la câteva componente UI finite. Odată cu apariţia versiunii 8 a limbajului de programare Java – Java FX a fost ridicat la versiunea 8. Începând cu această versiune, Java FX face parte din JRE/JDK. Versiunea 8 aduce suport şi pentru grafica 3d, senzori şi tipar. În martie 2015, odată cu ediţia Java standard apare versiunea Java FX 9. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Java Development.

Scopul şi descrierea cursului Java FX

La acest curs veţi avea posibilitatea de a vă pregăti pentru crearea individuală a interfeţei utilizator grafice folosind Java FX. Pentru a vă dezvolta fără probleme noile abilităţi şi pentru a asimila cunoştinţe utile oferite de acest curs, mai întâi trebuie să finalizaţi cu succes cursurile Core Java Programming, Advanced Java Programming, Introducere în HTML şi CSS şi Java web services şi XML care, de asemenea, fac parte din planul şi programa din cadrul departamentului Java development. Cursul Java FX este împărțit în 5 module prin care profesorii cu experienţă vă vor familiariza, pas cu pas, cu toate competenţele necesare şi vă vor introduce treptat în cele mai complexe cunoştinţe din acest domeniu. 

Primele lecţii vor introduce cursanţii în lumea Java FX,  îi vor pregăti pentru crearea primei aplicaţii Java FX.De asemenea, în prima unitate tematică a cursului veţi învăţa şi noţiuni precum Java FX properties, binding şi observable collections. 

Apoi, urmează modulul care va fi dedicat elementelor de bază Java FX UI, respectiv familiarizarea detaliată cu noţiunea de stage, care este baza creării fiecărei aplicaţii. Cu această ocazie veţi învăţa ce este stage, cum se setează dimensiunile şi stilurile sale, precum şi tot ce vă trebuie pentru a asimila în totalitate noţiunea de aplicaţie Java FX. Această parte vă va oferi şi cunoştinţe despre ce este stage, cum se creează şi ce reprezintă noţiunea de Node. 

După aceasta, al treilea modul se va concentra pe componentele numite containere sau Java FX Layout panes. În plus, veţi învăţa şi să manipulaţi controalele HBox şi VBox şi vă veţi familiariza cu noţiunile FlowPane şi TilePane. Modulul 5 va prezenta cele mai importante controale accesibile în sistemul grafic Java FX, în timp ce în ultima unitate tematică vă veţi familiariza cu toate funcţionalităţile Java FX importante. 

Obiectivul acestui curs este familiarizarea tuturor cursanţilor cu conceptele de bază Java FX, cu sintaxa declarativă, cu instrumentele pentru dezvoltarea aplicaţiilor Jaca FX şi cu aplicare practică. După finalizarea cu succes a cursului veţi fi pregătiţi pentru lucru cu Java FX API şi dezvoltarea aplicaţiilor cu mediul grafic de utilizator folosind Java FX. 

Curs programare JavaFX

Planul şi programa cursului:

1. Introducere în Java FX

 • Introducere în lumea Java FX
 • Crearea primei aplicaţii Java FX
 • Ce reprezintă noţiunea de Java FX properties?  
 • Cum funcţionează Java FX bindings? 
 • Familiarizarea cursanţilor cu colecţiile observabile 

2. Principalele elemente ale Java FX UI

 • Ce este Stage?
 • Familiarizarea cu noţiunile stage şi node 

3. Containere 

 • Introducere în utilizarea Layout Pane 
 • Cum se folosesc controalele HBox şi VBox? 
 • Familiarizarea cu noţiunile FlowPane şi TilePane 
 • BorderPane şi StackPane 
 • Ce este GridPane 5?
 • AnchorPane şi TextFlow 

4. Controale 

 • Label, Button, Hyperlink 
 • ToggleButton, CheckBox, RadioButton 
 • ChoiceBox, ComboBox, ListView 
 • TextField, PasswordField, TextArea 

5. Funcţionalităţile Java FX

 • Crearea UI folosind FXML
 • Stilizarea UI folosind CSS
 • Dezvoltarea aplicaţiilor folosind MVC

Cursul JavaFX

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.