Cursul Python Data Access and Processing

Cursul Python Data Access and Processing cuprinde diferite aspecte ale gestionării datelor folosind Python și tehnologii conexe. În cea mai mare parte, problema bazelor de date relaționale este abordată ca un mediu de bază persistent. Sunt analizate modalități de conectare la un sistem relațional de gestionare a bazelor de date prin tehnologii Python și modalități de manipulare a datelor dintr-o bază de date relațională. Este abordat în detaliu cu SQL, un limbaj pentru gestionarea bazelor de date relaționale.

Pe lângă bazele de date relaționale, cursul abordează alte tehnici relevante legate de date. Sunt explicate conceptele bazelor de date NoSQL și utilizarea acestora prin cele mai cunoscute platforme de acest tip, precum MongoDB, Redis și altele. Se explică când, de ce și cum se utilizează bazele de date relaționale și când NoSQL, care sunt avantajele și dezavantajele lor și dacă sunt ambele necesare în producție. În cadrul studiului bazelor de date relaționale, se abordează și  maparea relațională de obiecte, transformarea datelor din bazele de date relaționale în obiecte de sistem și invers.

Pe lângă bazele de date și sistemele de gestionare a acestora, cursul abordează, de asemenea, și concepte și tehnologii care nu sunt direct legate de stocarea datelor, dar sunt strâns legate de date, precum manipularea mesajelor (message queuing), analiza datelor, calculul statistic și probabilitatea.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Python Development Program Nou.

Descrierea și scopurile cursului Python Data Access and Processing

Scopul este de a pregăti cursantul să lucreze la aplicații bazate pe date. În urma cursului, el va putea face ca datele din aplicație să fie persistente folosind o bază de date relațională sau NoSQL, va putea selecta corect tehnologia corespunzătoare din cadrul proiectului și va explica motivele utilizării acesteia, precum și datele proiectului la nivel de proiect și le va putea prezenta în format relațional și obiect.

Folosind instrumentul pentru lucrul cu mesajele (message queuing), cursantul va fi familiarizat cu conceptele de gestionare a mesajelor.

Pe lângă stocarea și transportul datelor, după finalizarea cursului, cursantul va putea, de asemenea, să analizeze datele prin diferite abordări statistice, precum și să anticipeze tendințele viitoare ale acestora prin observarea analitică a datelor.

Python Data Access and Processing

Planul și programa cursului:

1. Lucrul cu datele

 • Date și scopul lor
 • Serializare, deserializare
 • Stocarea și transportul datelor
 • Analiza și regresia datelor

2. Lucrul cu baze de date

 • Manipularea conexiunii și stocarea conexiunilor
 • Manipularea datelor în baza de date relațională
 • Lucrul cu bazele de date NoSQL
 • Lucrul cu rândurile de mesaje

3. Maparea relațională a obiectelor

 • Tabele și obiecte
 • Maparea relațiilor
 • Utilizarea cadrului SQLAlchemy

Cursul Python Data Access and Processing

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.