Cursul Microsoft 365 Messaging

Cursul este împărțit în cinci module cu 16 lecții, care sunt concepute pentru a oferi participantului continuitate în muncă, de la cunoașterea serviciilor de transport Microsoft în Microsoft 365 și planificarea direcționării mesajelor, prin utilizarea Exchange Online Protection pentru a proteja mesajele de e-mail, la crearea diferiților destinatari și gestionarea acestora. La fel ca toate serviciile Microsoft 365, Exchange Online este strâns legat de conturile Azure AD sau Microsoft 365. Cursul abordează conexiunile acestor servicii Microsoft Online cu recomandări de utilizare. Cursul prezintă exemple de scenarii cu recomandări pentru utilizarea anumitor opțiuni pentru a obține cea mai bună performanță și a îndeplini cerințele organizației atunci când vine vorba de fluxul de e-mail, siguranță și securitate. La curs, pe lângă interfața grafică de management, se abordează și cmdlet-urile modulului Windows PowerShell Exchange, care ulterior pot fi folosite pentru a crea scripturi pentru managementul avansat și automatizarea diferitelor sarcini administrative.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Administration.

Descrierea şi scopul cursului Microsoft 365 Messaging

Scopul cursului este de a oferi participantului cunoștințele și abilitățile necesare atât pentru lucrul practic cu Microsoft Exchange Online, cât și pentru înțelegerea conexiunii acesteia cu alte infrastructuri din sistem, cum ar fi Microsoft 365 cloud și Azure Active Directory. Cursul încearcă să prezinte participantului problemele specifice de gestionare a componentelor de transport, a destinatarilor și a securității în procesul de schimb de e-mail.

Cursul oferă cunoștințe despre management în cadrul lui Microsoft Exchange Online, dar și medii hibride în care există atât servere Exchange on-premises, cât și Exchange Online, unde se folosește „cel mai bun din ambele lumi”: în cloud și în local. Cursul oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona fluxurile de e-mailuri, destinatarii în Exchange și cutiile poștale ale diverșilor destinatari. Participanții vor putea să facă distincția între destinatarii în Exchange Online și modalitățile de aplicare a acestora și vor avea o perspectivă asupra modului de utilizare a instrumentelor grafice pentru gestionarea centrului de administrare Exchange, precum și a modulului Exchange Windows PowerShell. Aceștia se vor familiariza cu specificul cmdlet-urilor utilizate în modulul Exchange.

Cursul Microsoft 365 Messaging vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este Microsoft Exchange Online?

Microsoft Exchange Online face parte din Microsoft 365 cloud; rolul său este de a asigura livrarea fără probleme și la timp a poștei electronice, atât către destinatarii din cadrul organizației, cât și către destinatarii din afara organizației. Una dintre sarcinile principale ale lui Exchange Online este asigurarea unui nivel satisfăcător de securitate și siguranță a e-mailului, de la accesarea în sine a cutiilor poștale până la verificarea mesajelor de e-mail și a atașamentelor acestora pentru diferite programe rău intenționate (malware). Echange Online mizează pe serviciile de Active Directory și își folosește toate avantajele ca fiind unul dintre cele mai bune servicii de autentificare și autorizare, cu faptul că, pe lângă autentificarea clasică folosind un nume de utilizator și o parolă, folosește și autentificarea multifactorială.

Ce sunt fluxurile de transport și de ce este important să le cunoaștem?

Fluxurile de transport din Microsoft Exchange Online se referă la componentele și procesele care direcționează mesajele de e-mail. Un flux de transport sau pipeline constă din mai multe servicii, cozi și conectori care au roluri specifice în fluxul de mesaje e-mail. Serviciile de transport din Exchange Online și Exchange Server edițiile 2013 și 2019 utilizează protocolul SMTP (Simple Mail Transport Protocol) pentru a trimite și a primi mesaje de e-mail. Fluxurile de mesaje de e-mail sunt importante de știut deoarece trebuie asigurat un mecanism de livrare sigur și de încredere, fără timp de așteptare. Dacă nu am cunoaște fluxul de mesaje pe Exchange, nici măcar nu am fi capabili să eliminăm problemele care pot apărea în timpul livrării.

Ce sunt Exchange admin center și modulele PowerShell și cum se folosesc pentru gestionare în mediul Microsoft Exchange?

Exchange admin center este o consolă de rețea pentru gestionarea lui Microsoft Exchange Online; este accesat printr-un browser de internet. Majoritatea setărilor pe Microsoft Exchange Online pot fi efectuate de către administratori care utilizează Exchange admin center într-un mediu grafic. Dar, având în vedere că Microsoft Exchange nu este o aplicație de sine stătătoare, ci face parte din Microsoft 365 cloud și, prin urmare, din Azure cloud și utilizează serviciile Azure AD, anumite setări ale Exchange Online pot fi gestionate din centrul de administrare Microsoft 365. Centrul de administrare Microsoft 365 este, de asemenea, o consolă web accesată printr-un browser web. Microsoft Exchange are un modul PowerShell cu cmdlet-urile necesare pentru a crea entități și a gestiona entități în Microsoft Exchange.

Cursul Microsoft 365 Messaging

Cum sunt create cutiile poștale și cum sunt gestionate?

Cutiile poștale din Exchange Online sunt create prin centrul de administrare Exchange Online sau folosind cmdlet-urile modulului Exchange din Windows PowerShell. Cutiile poștale pot fi legate la conturi existente în Microsoft 365 cloud sau în Azure AD, care pot fi sincronizate cu Active Directory. În acest fel, utilizatorului i se oferă funcționalitatea SSO (single sign-on), adică oferă posibilitatea de a accesa căsuța poștală folosind aceleași acreditări de e-mail care sunt folosite pentru autentificarea la serviciile Windows sau Microsoft 365 în domeniu. Gestionarea căsuțelor de e-mail diferă în funcție de tipul de destinatar și este posibil să folosiți politici pentru a gestiona anumite funcții. Este posibil să alegeți dacă va exista o cutie poștală de arhivă împreună cu căsuța de e-mail.

Cum este gestionat RBAC în Exchange Online?

Role-based access control (RBAC) este o abordare a securității în sistemele informatice care implică faptul că drepturile și permisiunile sunt atribuite în funcție de rolul utilizatorului sau al administratorului și de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească. Deoarece anumite sarcini necesită o combinație de drepturi și permisiuni diferite, utilizarea rolurilor permite atribuirea fără ambiguitate a unui set de drepturi și permisiuni. Serverele Exchange Online și Exchange nu recunosc rolurile de utilizator deoarece utilizatorii nu accesează Exchange Online sau Exchange Server direct, ci cutiile poștale situate în baza de date a cutiei poștale Exchange Online sau Exchange Server. Administratorii pot gestiona diverse componente și servicii, în timp ce utilizatorii își pot gestiona doar cutiile poștale.

Ce este Exchange Online Protection?

Exchange Online Protection (EOP) este un serviciu de filtrare din Microsoft 365 cloud care protejează organizațiile de spam, malware și alte amenințări transmise prin e-mail. Exchange Online Protection (EOP) poate fi combinat cu Microsoft Defender pentru Office 365, care oferă servicii firewall și antivirus, pentru a crește gradul de protecție atât a serviciilor cloud, cât și a computerelor utilizate de utilizator. Exchange Online Protection (EOP) operează în centre de date din întreaga lume prin care Microsoft asigură disponibilitate și fiabilitate ridicate. De exemplu, dacă cel mai apropiat centru de date ar deveni indisponibil, toate mesajele de e-mail ar fi direcționate către un alt centru de date fără timp de nefuncționare.

Ce sunt destinatarii în Exchange?

Destinatarii reprezintă o parte importantă a serviciilor Exchange Server și Exchange Online. Cel mai frecvent utilizat tip de destinatar este căsuța poștală de e-mail a utilizatorului, pe care utilizatorul o accesează pentru a citi și trimite e-mail. Deoarece Exchange are capacitatea de a integra calendare cu căsuțele de e-mail, este posibil să trimiteți solicitări de întâlnire prin mesaje de e-mail și să creați răspunsuri automate etc. De asemenea, este posibil să se creeze Sfaturi pentru e-mail, de exemplu, mesaje de notificare către alți utilizatori despre disponibilitatea utilizatorului. Pentru ca organizația să profite la maximum de această integrare, Exchange oferă tipuri de destinatari precum căsuțe de e-mail cu resurse care pot fi folosite pentru a programa săli de întâlnire sau echipamente, dar și destinatari care nu trebuie să aibă o căsuță de e-mail, dar este necesar să aibă adresele lor de e-mail, dar și alte atribute (Mail Contacts) sau trebuie să folosească o cutie poștală externă și totuși să se conecteze la unele servicii Microsoft 365 ale organizației (Mail Users).

Cuprinsul cursului:

Modulul 1: Gestionarea serviciilor de transport în Microsoft 365

 • Introducere în serviciile de transport în Microsoft 365
 • Configurarea transportului de mesaje
 • Gestionarea regulilor de transport

Modulul 2: Gestionarea și depanarea (troubleshooting) în fluxurile de e-mail în Microsoft 365

 • Gestionarea și depanarea (troubleshooting) în fluxurile de e-mail în Microsoft 365
 • Depanarea fluxurilor de e-mail
 • Depanarea transportului
 • Depanarea fluxului de e-mail cu ajutorul jurnalelor (log-urilor)

Modulul 3: Gestionarea securității mesajelor

 • Planificarea securității mesajelor
 • Gestionarea politicilor anti-malware și anti-spam
 • Protecția împotriva amenințărilor în Microsoft 365 Defender

Modulul 4: Gestionarea mediului Microsoft 365 pentru mesagerie

 • Gestionarea autentificării serviciului de mesagerie
 • Configurarea setărilor organizaționale
 • Gestionarea rolurilor de administrator și utilizator

Modulul 5: Gestionarea destinatarilor în Microsoft 365

 • Tipuri de destinatari Exchange
 • Crearea și gestionarea destinatarilor Exchange
 • Gestionarea adreselor de e-mail, gestionarea listelor și resurselor

Competențe:

Modulul 1: Gestionarea serviciilor de transport în Microsoft 365

 • Înțelegerea componentelor de transport în Exchange
 • Planificarea direcționării mesajelor în organizație
 • Schimbarea fluxurilor de mesaje într-o organizație

Modulul 2: Gestionarea și depanarea (troubleshooting) fluxurilor de e-mail Microsoft 365

 • Managementul fluxurilor de mesaje în organizație
 • Înțelegerea fluxurilor de e-mail în serverele Exchange
 • Gestionarea fluxurilor de e-mail în Exchange Online
 • Descrierea și gestionarea fluxurilor de e-mail în medii hibride

Modulul 3: Gestionarea securității mesajelor

 • Înțelegerea utilizării caracteristicilor Exchange Online Protection
 • Planificarea direcționării mesajelor pentru Exchange Online Protection
 • Înțelegerea rapoartelor și jurnalelor EOP disponibile

Modulul 4: Gestionarea mediului de mesagerie Microsoft 365

 • Configurarea opțiunilor de politică de parole
 • Înțelegerea implementării AMF
 • Planificarea politicilor de parole
 • Înțelegerea RBAC în Exchange
 • Atribuirea rolurilor de management încorporate

Modulul 5: Gestionarea destinatarilor în Microsoft 365

 • Abilitatea de a descrie diferiți destinatari în Exchange
 • Înțelegerea utilizării cutiilor poștale de resurse
 • Înțelegerea folderelor publice și gestionarea folderelor publice

Software-ul și cerințele tehnice necesare

Un calculator cu sistem de operare Windows 10 sau o versiune ulterioară.

Sunt necesare cunoștințe prealabile dintr-un domeniu sau curs

Sunt necesare cunoștințe privind rețelele IP, serviciile AD DS, utilizarea Windows PowerShell, utilizarea Azure AD și serviciile Microsoft 365.

Perioada de revizuire a cursului: cursul trebuie revizuit în trei ani.

Cursul Microsoft 365 Messaging

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te