Cursul JavaScript Application Development

Pentru a crea partea de client a aplicației web, trebuie să cunoașteți diferite tehnologii și domenii. Prin îndeplinirea acestei cerințe prealabile, munca unui programator frontend nu trebuie să fie dificilă.

De aceea, cursul JavaScript Application Development necesită cunoștințe solide de JavaScript și se concentrează mai mult pe produsul care poate fi creat cu acesta decât pe conceptele fundamentale ale limbajului. La începutul cursului ne aducem aminte de cele mai importante reguli de limbaj și de tehnologie, fără de care este imposibil de urmat.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Frontend JavaScript Development .

Descrierea și scopul cursului JavaScript Application Development

Cursul JavaScript Application Development se ocupă cu dezvoltarea aplicațiilor web, unde cea mai mare parte a logicii aplicației se realizează pe client și se execută prin limbajul de programare JavaScript. La curs, participanții au ocazia să se familiarizeze cu cele mai relevante abordări pentru crearea unor astfel de aplicații, începând cu cele care implică utilizarea Vanilla JavaScript, până la abordări bazate pe utilizarea celor mai populare biblioteci și cadre software pentru dezvoltarea frontend.

Prima parte a cursului JavaScript Application Development abordează conceptul de aplicații JavaScript, dar și cunoașterea diferitor tipuri de aplicații web în care o parte semnificativă a logicii este realizată folosind JavaScript. Astfel, cursanții au ocazia să se familiarizeze cu noțiunile de aplicații web cu o pagină, izomorfe sau progresive și să învețe ce rol joacă JavaScript în crearea lor. După baza teoretică, cursul JavaScript Application Development prezintă procesul complet de creare a unei aplicații JavaScript reale folosind limbajul JavaScript pur. În acest fel, cursanții au posibilitatea să vadă toată complexitatea procesului de construire a unei aplicații JavaScript reale folosind Vanilla JavaScript.

Prezentarea introductivă conține și o poveste despre mediul de rulare Node.js, care permite executarea codului JavaScript în afara browserului web. Cu toate acestea, deși este destinat în primul rând pentru a crea o logică de fundal, mediul executabil Node.js este un instrument indispensabil în arsenalul fiecărui programator frontend. În combinație cu managerul de pachete npm, Node.js este utilizat în mod intensiv în timpul dezvoltării frontend, mai ales dacă o astfel de dezvoltare presupune utilizarea unor biblioteci sau cadre software moderne.

După partea introductivă, cursul JavaScript Application Development abordează cele mai populare biblioteci și cadre software pentru dezvoltarea frontend. Pentru începători, povestea începe cu cea mai simplă astfel de bibliotecă, numită Vue. Cunoscând Vue, cursanții au posibilitatea să vadă cât de mult poate accelera o bibliotecă dezvoltarea aplicațiilor JavaScript. După biblioteca Vue, cursul JavaScript Application Development introduce treptat instrumente mai complexe, așadar, povestea celor mai populare biblioteci de astăzi continuă cu familiarizarea cu React. La final, ultimul modul al cursului este dedicat celui mai puternic și mai matur instrument de dezvoltare frontend, numit Angular.

Toate abordările ilustrate în cursul JavaScript Application Development sunt însoțite de o aplicație practică privind dezvoltarea unei aplicații JavaScript reale, care este creată din nou folosind fiecare dintre tehnologiile prezentate în curs.

Scopul cursului este de a le permite cursanților să creeze în mod independent aplicații JavaScript, adică aplicații web care utilizează intens limbajul JavaScript pe partea de client.

Cursanții sunt pregătiți să creeze aplicații JavaScript folosind JavaScript pur, precum și să utilizeze cele mai populare biblioteci și cadre software - Vue, React și Angular.

Cursul JavaScript Application Development vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce sunt și cum se creează aplicațiile JavaScript?

În primii ani ai dezvoltării web, site-urile web erau foarte limitate în ceea ce privește capacitățile lor, astfel încât acestea le permiteau utilizatorilor, în primul rând, să vizualizeze date textuale însoțite de unele imagini, grafice sau ilustrații. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea tehnologiei, în special a rețelelor de calculatoare și a browserelor web, cu timpul, s-au deschis oportunități pentru ca site-urile web să devină mai puternice și mai complexe, oferindu-le astfel utilizatorilor un grad mult mai ridicat de interactivitate. Așa au fost create aplicațiile web.

Aplicațiile JavaScript sunt aplicații web pentru crearea cărora limbajul JavaScript este utilizat într-o măsură mai mare sau mai mică. Astăzi, aproape orice aplicație de pe web este și o aplicație JavaScript. Cu alte cuvinte, nu există aproape nicio aplicație web care să nu folosească JavaScript într-o măsură mai mare sau mai mică.

În cadrul cursului JavaScript Application Development, cursanții au posibilitatea de a se familiariza cu abordările de dezvoltare a aplicațiilor web moderne, cu accent deosebit pe implementarea acestora folosind limbajul de programare JavaScript.

Ce sunt aplicațiile Single-page web?

Aplicațiile web tradiționale funcționează după modelul care presupune că cererea de rezultat a fiecărui client are livrarea unei pagini HTML complete de pe server. Astfel de aplicații web se numesc aplicații cu mai multe pagini, respectiv aplicații Multi-page. Pe lângă acest model de funcționare a aplicațiilor web, în prezent, în lumea web-ului modern, aplicațiile web numite Single-page au prioritate.

La o aplicație Single-page, pagina nu este niciodată complet reîncărcată. Prima deschidere a aplicației Single-page livrează toată logica de client necesară browserului web, responsabilă cu comunicarea cu serverul și cu generarea prezentării. Astfel, aplicațiile Single-page primesc date în format JSON sau XML în loc de pagini HTML, pe care logica de client JavaScript le folosește pentru a genera prezentările.

La cursul JavaScript Application Development, cursanții au ocazia de a se familiariza cu abordările de dezvoltare a aplicațiilor moderne Single-page folosind cele mai populare biblioteci și cadre software din ziua de astăzi.

Ce este Vanilla JS?

Deși amintește de numele său, Vanilla JS este un termen care nu se referă la nicio bibliotecă JavaScript. De fapt, este un termen folosit pentru a desemna codul JavaScript pur, care este creat fără a utiliza biblioteci sau cadre software.

Noțiunea Vanilla JS a fost inventată în 2012 de Eric Wastl, ca o glumă pentru a le reaminti programatorilor frontend că și fără utilizarea bibliotecilor populare și moderne și a cadrelor software se pot crea aplicații JavaScript. Mai mult, apelarea excelentă a limbajelor JavaScript și a diferitelor API-uri web este o premisă pentru utilizarea cu succes a diferitelor biblioteci și cadre software folosite pentru dezvoltarea frontend. De aceea, o parte a cursului JavaScript Application Development este dedicată creării unei aplicații JavaScript reale, folosind în totalitate abordarea Vanilla JS - adică fără a utiliza vreo bibliotecă. Acest lucru ajută cursanții să înțeleagă celelalte abordări menționate mai târziu în curs.

JavaScript Application Development

Ce sunt Node.js și npm și care este aplicarea lor în dezvoltarea frontend?

Node.js este un mediu executabil JavaScript open-source care permite executarea codului JavaScript în afara unui browser web. Node.js reprezintă un fel de realizare, adică întruchiparea paradigmei JavaScript everywhere, care tinde să realizeze o dezvoltare web care presupune utilizarea unui limbaj de programare atât pe partea de client, cât și pe partea de server. Cu toate acestea, deși este destinat în primul rând executării logicii JavaScript pe server, Node.js a schimbat complet modul în care sunt create aplicațiile JavaScript moderne. Astfel, Node.js și managerul său de pachete (npm) au devenit instrumente indispensabile în arsenalul programatorilor frontend. Sunt folosite pentru a executa o serie de instrumente moderne implicate în dezvoltarea frontend.

La cursul JavaScript Application Development, cursanții se familiarizează cu mediul executiv Node.js și managerul de pachete npm din perspectiva dezvoltării frontend și, astfel, stabilesc baza pentru utilizarea cu succes a instrumentelor Angular CLI, Vue CLI, Create React App…

Ce este Vue?

Vue este un cadru software conceput pentru a dezvolta un strat de prezentare al aplicațiilor web. Deși se poate citi pe site-ul oficial că este un cadru software, Vue poate fi folosit și ca o simplă bibliotecă JavaScript. Este vorba despre cea mai tânără bibliotecă de acest tip, care este utilizată intens astăzi în timpul dezvoltării aplicațiilor web. Astfel, popularitatea bibliotecii Vue a crescut constant în ultimii ani, așa că este de așteptat ca Vue să-și atingă potențialul maxim abia în anii următori.

Vue facilitează multe aspecte ale programării frontend: conectarea datelor și a prezentărilor, generarea de cod HTML, procesarea evenimentelor, crearea de animații și tranziții... În cursul JavaScript Application Development, cursanții vor avea ocazia să învețe despre caracteristicile acestei biblioteci pe exemplul creării unei aplicații JavaScript reale.

Ce este React?

Cunoașterea diferitelor abordări pentru construirea de aplicații JavaScript continuă în cursul JavaScript Application Development cu povestea unei alte biblioteci foarte populare pentru programarea frontend. Este vorba despre o bibliotecă numită React.

React este o bibliotecă JavaScript folosită pentru a crea un strat de prezentare al aplicațiilor web. Este o bibliotecă open-source, creată de compania Facebook. Biblioteca React a fost publicată pentru prima dată în martie 2013. React este o bibliotecă utilizată în mod activ de Facebook pentru a dezvolta rețelele sociale Facebook și Instagram. Este o tehnologie foarte populară și complet matură, utilizată de multe companii IT naționale și străine în dezvoltarea de aplicații web. Prin urmare, cunoașterea React este una dintre condițiile prealabile pentru a îndeplini cu succes munca de programator frontend.

Ce este Angular?

Cel mai vechi și, în același timp, cel mai puternic și complex cadru software destinat programării frontend este Angular. Angular este un cadru de aplicații software (engl. framework) conceput pentru a crea partea de client a aplicațiilor web. Angular a fost dezvoltat de Google și a fost publicat pentru prima dată în 2010. Acest lucru îl face cel mai vechi cadru software pentru dezvoltarea frontend. Angular reunește toate instrumentele necesare pentru a crea aplicații web complexe, mari, într-un mod rapid și ușor.

În cadrul cursului JavaScript Application Development, cursanții au posibilitatea de a se familiariza cu abordările dezvoltării aplicațiilor web moderne folosind Angular, pe exemplul creării unei aplicații JavaScript reale.

Planul și programa cursului:

Modulul 1: Introducere 

 • Introducere în lumea aplicațiilor JavaScript
 • Crearea primei aplicații folosind Vanilla JS
 • Node.js

Modulul 2: Vue

 • Integrarea și bazele Vue
 • Șabloane Vue
 • Componente Vue
 • Vue CLI

Modulul 3: React

 • Integrarea și bazele React
 • Crearea aplicației React
 • Elemente React și JSX
 • Componente React 

Modulul 4: Angular

 • Instalarea Angular și elementele de bază
 • TypeScript din unghiul Angular
 • Module și componente Angular
 • Șabloane și directive Angular

JavaScript Application Development

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te