Baze de date MySQL. Administrare MySQL Server

Cursul MySQL Programming and Administration

Compania suedeză MySQL AB, aflată în proprietatea Oracle, a creat proiectul care folosește cod deschis, numit MySQL (Structured Query Language). MySQL reprezintă unul dintre cele mai cunoscute sisteme al căror rol de bază este gestionarea bazelor de date. În faţa sistemului MySQL menționat se află doar SQLite cu titlul de predominant deoarece iniţial vine cu fiecare dispozitiv mobil Android şi Iphone, precum şi cu fiecare browser de internet Chrome şi Firefox. 

Sistemul MySQL se ocupă cu bazele care formează colecţia de date organizate astfel încât acestea pot fi manipulate foarte simplu. Acest sistem se livrează fără niciun fel de instrumente, împreună cu mediul de utilizator pentru manipularea datelor.

Mediul sistemului MySQL este alcătuit din două părţi, dintre care una este serverul pe care se prelucrează datele, în timp ce a doua parte reprezintă clientul care cere de la server să execute anumite treburi. Experţii care lucrează în mediul MySQL deseori folosesc console integrate, respectiv command interface (CLI), precum şi alte instrumente cu mediul grafic de utilizator care vine separat de sistem. 

Pe parcursul acestui cursul MySQL Programming and Administration veţi avea ocazia să vă familiarizați cu utilizarea consolei menţionate, precum şi să învăţaţi totul despre utilizarea instrumentelor cu mediu grafic de utilizator. După finalizarea cu succes a cursului Programare şi administrare MySQL veţi avea toate cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru gestionarea bazelor de date prin sistemul MySQL. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Java DevelopmentAI & Python Development ProgramNouSoftware Development şi Programare PHP.

Descrierea şi obiectivele cursului de programare şi administrare MySQL

Principalul obiectiv al acestui curs este familiarizarea cursanţilor cu principalele concepte ale bazelor de date. Cunoştinţele dobândite vă vor pregăti pentru utilizarea practică a serverului MySQL în scopul realizării cât mai eficiente a problemelor concrete, iar după asimilarea cunoştinţelor despre bazele conceptului de bază de date veţi afla şi totul despre modelele relaţionale şi proiectarea sistemului corect pentru stocarea datelor. 

La curs veţi dobândi o imagine completă privind sintaxa limbajului SQl, precum şi despre funcţionalităţile avansate ale serverului. Apoi veţi asimila abilităţile necesare referitoare la convertirea practică a designului conceptual în logic. Pe măsura avansării cursului, profesorii vă vor familiariza cu noi termeni precum MySQL Workbench, chei primare şi secundare, cursoare şi declanșatoare etc. 

Veţi afla că MySQL Workbench reprezintă cel mai simplu mod pentru crearea bazei de date care nu solicită cunoaşterea interogării SQL. Aând în vedere că, cu timpul, veţi lucra la materiale tot mai complexe, exemplele practice vă vor ajua să vă consolidaţi cunoştinţele dobândite şi să învăţaţi şi mai bine cum funcţionează gestionarea bazelor de date. 

După ce deveniţi un expert calificat pentru gestionarea bazelor de date veţi putea să vă bucuraţi de numeroasele avantaje pentru care mulţi programatori aleg MySQL în comparaţie cu alte sisteme cu funcţii similare. Pentru început, acest sistem are cod deschis, ceea ce înseamnă că este accesibil tuturor care vor să-l folosească şi să-l modifice după propriile nevoi. 

Pe lângă faptul că MySQL are o largă răspândire, aveți în vedere că îl puteţi instala pe numeroase platforme şi că în general vine cu standardele care urmăresc majoritatea web hostring-urilor. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care acest sistem este ales de majoritatea experţilor îl reprezintă utilizarea  simplă şi completarea ideală cu limbajul de programare PHP.

În afara faptului că sistemul menţionat vă va permite să vă efectuaţi repede şi simplu obligaţiile zilnice, abilităţile utile pentru lucru cu MySQL vă vor oferi şi oportunitatea de a vă construi o carieră IT de succes. Datorită cunoştinţelor dobândite, nu va trebui să căutaţi un job, iar pe lângă aceasta veţi avea posibilitatea de a realiza un venit mare.

Cursul MySQL Programming este exact pentru voi

Cursul MySQL vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este MySQL

MySQL este sistemul pentru gestionarea bazelor de date. Un program care ajută alte programe cu gestionarea datelor. MySQL este gratuit și se poate folosi pe toate platformele populare (Windows, Mac OS sau Linux) și pentru diferite scopuri. Aceasta îl face foarte popular în categoria lui. Datorită flexibilității, simplicității și a caracteristicilor, MySQL se folosește într-un spectru de producție foarte răspândit – de la aplicații web și desktop simple și dinamice până la sisteme de afaceri complexe și aplicații enterprise.

2. MySQL este bază de date?

Deseori spunem că folosim baza de date MySQL, cu care de fapt gestionăm bazele de date, în timp ce bazele de date sunt fișiere structurate specific, create special pentru o modificare rapidă și eficientă. MySQL este o bază de date relațională. Aceasta înseamnă că datele din el sunt în tabele, care pot fi într-o relație reciprocă. Fiecare tabel reprezintă o noțiune a programului nostru și conține rânduri. Rândurile din tabel reprezintă exemple concrete a ceea ce reprezintă tabelul.  

MySQL este aplicație server. Alte aplicații se conectează la ea local sau prin rețea, apoi are loc un schimb reciproc de mesaje prin intermediul limbajului SQL.

3. MySQL și SQL sunt la fel?

SQL este limbajul cu care de obicei se comunică cu programele pentru gestionarea bazelor de date. Acest limbaj este universal, așadar, acesta ne permite să ne adresăm într-un mod similar sau același pentru gestionarea bazelor de date. Sistemele pentru gestionarea bazelor de date lucrează direct cu datele, cel mai des executând o comandă SQL. De aceea, MySQL și SQL nu sunt la fel. 

Deși SQL este un limbaj universal pentru manipularea datelor, acesta se deosebește de sistemele pentru gestionarea bazelor de date, de aceea fiecare dintre aceste limbaje are propriul dialect al limbajului SQL. 

Cursul MySQL programare si administrare

4. My SQL este singurul program de acest gen?

MySQL nu este singurul program pentru gestionarea bazelor de date. Mai sunt și alte programe de acest gen pe piață. Se deosebesc după modul de structurare a datelor, după tipul de manipulare a datelor, prețul, cantitatea și calitatea opțiunilor adăugate, popularitate etc. Una dintre clasificările acestor programe este și clasificarea în sistemele relaționale și NoSQL pentru gestionarea bazelor de date. MySQL este un sistem pentru gestionarea bazelor de date relaționale.

5. Unde putem întâlni MySQL?

Rareori, MySQL se poate întâlni direct, deoarece de obicei nu este vizibil pentru utilizatori, ci de cele mai multe ori doar pentru alte programe. Pe de altă parte, există multe programe care folosesc MySQL ca sursă de date. Printre cei mai numeroși consumatori de MySQL sunt programele scrise în limbajul PHP. Acest limbaj de programare este foarte răspândit printre aplicațiile web și de multe ori folosește MySL ca sursă de date. În afară de PHP, MySQL se folosește deseori în Java și în aplicații .NET, precum și în multe alte platforme.

6. Am nevoie de MySQL?

În funcție de tipul de aplicație la care lucrăm, MySQL ne poate fi util, dar nu indispensabil, la fel cum este cazul cu baza de date. Se pune întrebarea dacă vrem ca o dată din programul nostru să fie salvată pe termen lung sau nu? În primul caz, probabil vom avea nevoie de baza de date pentru care una din alegerile posibile ar fi MySQL. Dacă facem o aplicație web dinamică sau un desktop de afaceri, aproape sigur vom avea nevoie de baza de date. 

7. Învățând și cunoscând MySQL, cunosc automat și alte sisteme pentru gestionarea datelor?

Fiecare sistem pentru gestionarea bazelor de date este un program autonom. Învățând unul, nu înseamnă automat că le-am învățat și pe celelalte. Dar fiecare din aceste programe are același scop, care le face similare. De asemenea, toate aceste sisteme (dacă lucrează cu baze de date relaționale) folosesc SQL. Cunoașterea acestui limbaj facilitează trecerea de la un sistem  la altul. 

Totuși, datele în sine, structura și conținutul lor nu pot fi folosite în forma sursă între diferite sisteme. Baza creată pe un sistem nu este utilizabilă pe altă bază, doar dacă nu se exportă într-un mod corespunzător.

Planul şi programa cursului

1. Introduction to MySQL

 • Introducere în baza de date 
 • Instalarea şi activarea serverului MySQL
 • Proiectarea bazei de date 
 • MySQL Workbench

2. Database Design

 • Crearea primei baze de date 
 • Tipuri de date 
 • Chei primare şi străine 

3. Structured Query Language

 • Introducere în SQL 
 • Variabile şi operatori 
 • Comenzi pentru definiţie 
 • Comenzi de bază pentru căutare 
 • Conectarea datelor din mai multe tabele 
 • Comenzi pentru modificarea datelor 

4. MySQL Functionality

 • Indecși
 • Cunoaşterea vederilor care alcătuiesc funcţionalitatea MySQL
 • Rutine stocate - proceduri şi funcţii care reprezintă seturi de comenzi SQL
 • Funcţii stocate 
 • Cursoare şi declanşatoare
 • Tranzacţii 

5. Administration and management

 • Utilizatori şi drepturi de acces
 • Securitate 
 • Conexiuni 
 • Replicare pentru sincronizarea a două sau mai multe servere 
 • Backup şi migrarea 

My SQL Programming and Administration

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te