Cursul Digital Media Planning

Astăzi, marketingul digital este o parte indispensabilă a vieții noastre de zi cu zi. Companiile folosesc diferite canale media pentru a informa publicul despre noutățile lor de afaceri, evoluții sau modificări ale ofertei sezoniere. Există numeroase moduri în care companiile folosesc canalele digitale. Datorită canalelor digitale, companiile sunt capabile să atingă grupurile-țintă și să le atragă atenția. Marketingul digital de succes necesită strategie și înțelegerea grupurilor-țintă, precum și monitorizarea constantă a tendințelor și schimbărilor de pe piață.

Marketingul digital este unul dintre instrumentele cheie pentru formularea și comercializarea misiunii, viziunii și direcțiilor de afaceri ale dezvoltării unei afaceri. Fără prezență pe internet, pe platforme de afaceri precum FacebookInstagram sau LinkedIn, o companie nu poate supraviețui în mediul de afaceri de astăzi. Media tradițională este încă importantă, dar, pe lângă aceasta, sistemele digitale de comunicare cu publicul-țintă au devenit o parte indispensabilă a practicii moderne de comunicare în afaceri. Marketingul digital are multe avantaje, dar și anumite pericole care pot pune în pericol reputația afacerii dacă există o scăpare. Prin urmare, este important să proiectați și să creați în mod adecvat un plan media digital și un plan de comunicare pentru a evita greșelile și a păstra reputația.

Marketingul digital are un rol semnificativ în crearea unei imagini media adecvate în public, dar și în îmbunătățirea afacerii și atingerea obiectivelor de afaceri stabilite. Prin acest modul, participanții vor învăța cum să creeze o imagine media și cum sunt aliniate diferitele canale media cu nevoile de afaceri ale unei companii sau ale unui proiect specific.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerContent & SEO ManagerE-commerce Manager & Entrepreneur.

Cursul Digital Media Planning – descriere și scopuri

Marketingul digital necesită planificarea unei campanii media, determinarea grupului-țintă și analizarea și selectarea diferitelor canale media. În modulul dedicat planificării campaniilor media digitale sunt explicați termenii și caracteristicile instrumentelor de publicitate online. În plus, vor fi discutate câteva caracteristici mai importante ale canalelor tradiționale de comunicare și integrarea și conectarea lor cu mediile digitale. Acest modul ajută la înțelegerea mecanismelor marketingului digital, recunoscând elementele sale cheie pentru planificarea media și raționamentul analitic care verifică obiectivele (ne)realizate.

Ar fi bine să se pregătească o strategie media cuprinzătoare incluzând atât canalele de comunicare tradiționale, cât și pe cele digitale. În modulul Digital Media Planning, vor exista oportunități de a vă aminti importanța media tradițională în planificarea unei strategii media cuprinzătoare. De asemenea, vor fi explicați termenii și caracteristicile diferitelor medii tradiționale și digitale și se va pune un accent deosebit pe importanța cercetării de piață și a grupurilor-țintă în crearea unui plan media. Noile canale de comunicare digitală au simplificat oarecum crearea campaniilor și monitorizarea acestora pe internet. Cu toate acestea, fiecare campanie ar trebui să fie precedată de un plan media digital clar și de indicatori cheie clar formulați care să demonstreze că campania media oferă rezultatele dorite.

Scopul modulului Digital Media Planning este de a recunoaște și prezenta componentele cheie ale marketingului digital, caracteristicile lor media și indicatorii importanți în planificarea media. Modulul va fi util pentru formularea eficientă a unei campanii media digitale și pentru formularea planurilor media digitale utile și relevante. Datorită acestei practici problematizate și stabilite de planificare a campaniilor digitale, veți avea ocazia să obțineți o perspectivă asupra drumului de dezvoltare a mediei tradiționale către media digitală, dar și să recunoașteți de ce sinteza ambelor tipuri de comunicare media este importantă.

Media digitală facilitează vizualizarea oportunităților de pe piață și permit o definire mai simplă și mai rapidă a grupului-țintă. Totuși, toate aceste beneficii ale utilizării media digitale nu au diminuat importanța mediei tradiționale. În acest sens, veți afla de ce media digitală este un instrument de publicitate important care contribuie la comunicarea și relațiile create prin canalele media tradiționale. Modulul abordează și îmbunătățirile analitice ale canalelor de comunicare digitală și căile de dezvoltare ale canalelor media. Scopul acestui modul nu este de a oferi avantaje marketingului digital ca singura modalitate de a atinge obiectivele campaniei, ci ideea este de a recunoaște marketingul online ca un instrument util și funcțional al planului media modern. O atenție deosebită este acordată demonstrației și aspirației de a recunoaște marketingul digital ca o parte importantă a planului media pentru practica de afaceri de succes a fiecărei afaceri moderne.

Cursul va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce înseamnă procesul de planificare media?

Planificarea media este procesul de căutare a celor mai eficiente modalități de plasare a panourilor publicitare și de difuzare a spoturilor publicitare, adică reclame în televiziune, radio și social media, într-o anumită perioadă de timp a programului etc., pentru a ajunge la grupurile-țintă la cele mai mici prețuri posibile. Scopul planificării mass-mediei este determinarea precisă a grupurilor-țintă și a mesajelor și apoi a mediei prin care este transmis mesajul corespunzător. Datorită mass-mediei moderne și platformelor lor de publicitate, definirea grupului-țintă a devenit mai precisă și mai simplă, apoi mai favorabilă.

Media corectă și adecvată pentru publicitate a devenit cea care este urmată de publicul-țintă și care, în plus, prin natură și caracter, corespunde produsului sau serviciului care este comercializat către viitorii și potențialii consumatori. Pe lângă recunoașterea și utilizarea mijloacelor media adecvate ale grupului-țintă, este important să alegeți momentul potrivit pentru comunicare, precum și prețul care se încadrează în bugetul general de publicitate planificat.

2. Ce analiză de piață ar trebui făcută înainte de a crea un plan media?

Determinarea grupului-țintă (grupul căruia i se adresează afacerea, care este definit pe baza rezultatelor obținute prin cercetare și pe baza scopului sau scopurilor campaniilor) este o parte importantă în procesul de creare a unui plan media. Un plan media de succes este în acord cu publicul-țintă. Tocmai din acest motiv este important să se efectueze inițial o cercetare detaliată a grupurilor-țintă. Pe lângă determinarea tacticii planului media – ca un alt factor important în realizarea scopului stabilit anterior – este importantă și analiza competiției.

Este important de menționat că cercetarea poate fi primară sau secundară. Cercetarea primară este cercetarea efectuată pentru prima dată pentru a colecta date de bază. Spre deosebire de cercetarea primară, cercetarea secundară implică analizarea datelor (secundare) deja existente, adică a datelor sistematizate și disponibile. Astfel, datele secundare au fost colectate în alt scop, dar pot fi reutilizate în noi interpretări. În timpul cercetării de piață, este bine ca companiile să privească piața prin segmente, adică prin segmentare geografică, demografică, psihografică și comportamentală.

3. Care sunt cei mai importanți doi indicatori în planificarea media?

Având în vedere că există numeroase media, atât tradiționale, cât și digitale, se poate spune că există și mai mulți indicatori care pot indica faptul că o anumită media va obține succes într-o campanie media. De exemplu, indicatorii de succes în selecția media pot fi acoperirea media și frecvența vizitelor/afișărilor/reprezentării.

Reach-ul este folosit atunci când, la realizarea unui plan media, se dorește să se indice numărul de vizitatori ai site-ului; apoi, numărul de vizualizări ale conținutului video publicitar, numărul de interacțiuni realizate etc. În cazul reach-ului, întrebarea la care se răspunde este: „Câți internauți vor vedea mesajul media?”

Frecvența este folosită atunci când se vorbește despre numărul mediu de expuneri a unui utilizator de internet la un anumit conținut publicitar într-o anumită perioadă de timp clar definită. În acest caz, întrebarea importantă la care trebuie să răspundeți este: „Cât de des va fi capabil grupul-țintă să perceapă mesajul publicitar?”

Odată cu dezvoltarea mediei digitale și a serviciilor de publicitate online, indicatorii canalelor tradiționale au devenit mai preciși. Datorită analizei web, este posibil să se vadă căile de mișcare ale utilizatorilor de internet, timpul vizitei și durata vizitei, precum și interesele, timpul petrecut la vizionarea conținutului publicitar etc.

Date statistice pe calculator

Planul cursului

1. Advertising Campaign Optimization & Media Mix

 • Introducere în campania digitală
 • Planificarea campaniei digitale
 • Campanii multi-channel
 • Monitorizarea rezultatelor campaniei digitale

2. Digital Productivity Tools

 • Cum se îmbunătățesc rezultatele obținute din planul media digital
 • Indicatori cantitativi de bază în planificarea media și instrumentele online utile
 • Indicatori relevanți în planificarea media
 • Instrumente pentru o productivitate media digitală mai mare în cadrul planului

3. Integrating Digital Media and Marketing Channels

 • Mono- and Multi-channel
 • Cross- and Omni-channel
 • Single Customer View

* Pe pagina unui anumit departament, în lista derulantă a fiecărui modul, puteți vedea cursurile oferite pentru departamentul selectat pentru modulul dat.

Studenți învățând despre media digitală

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te