Internet marketing – 10 cărți pe care le recomandăm

În era digitală, nicio companie de succes nu poate supraviețui fără marketing pe internet. Adesea, campaniile online au mai mult succes decât campaniile clasice, deoarece pot ajunge la publicul țintă mult mai ușor. Pentru a deveni un expert, trebuie să vă perfecționați constant, motiv pentru care vă recomandăm 10 cărți despre marketingul pe internet.

Cărți despre marketingul pe internet

Marketingul pe internet include activități promoționale online prin rețele sociale, motoare de căutare, site-uri web etc. Este o formă relativ nouă de marketing care continuă să evolueze și să se extindă. Unul dintre motivele principale ale dezvoltării acestui domeniu sunt obiceiurile utilizatorilor care caută informații în primul rând pe internet și pe telefonul mobil. În consecință, a fost necesară îmbunătățirea constantă a strategiilor de internet.

O modalitate de a învăța este educația prin alegerea programului E-Business & Internet Marketing. Cu toate acestea, pentru a stăpâni pe deplin acest domeniu, este recomandabil să citiți cărți de specialitate. În spatele lor sunt experți dovediți care își transmit cunoștințele în acest fel. Cărțile din acest domeniu sunt utile chiar și pentru marketeri experimentați, deoarece oferă sfaturi pentru multe situații, așa că este bine să le aveți pe raft (sau în formă digitală precum eBooks).

10 cărți despre marketingul pe internet pe care trebuie să le citiți

Internet marketingul constă dintr-un șir de domenii precum email marketing, affiliate marketing, PPC, SEO etc. Pentru a învăța cât mai mult din acest domeniu și pentru a fi mai competitivi pe piața muncii, vă recomandăm 10 cărți care vă pot ajuta cu adevărat.

1. Digital Marketing 2020, Danny Star

Pe măsură ce ne apropiem de noul deceniu al secolului 21, la fel se schimbă și strategia de marketing pe internet. Dat fiind faptul că este vorba despre un domeniu specific, care depinde foarte mult de experiența practică, există numeroase titluri în spatele experților dovediți. La fel și în acest caz este vorba despre un marketer cu experiență, Danny Star. În cartea sa, el transmite experiențele acumulate de-a lungul carierei, concentrându-se pe metode eficiente dovedite.

Cartea Digital Marketing 2020 abordează subiecte precum: SEO, rețele sociale, publicitate online și magazine online precum Amazon. Fiecare capitol conține o introducere specifică pentru începători absoluți. În acest fel, puteți înțelege cu ușurință despre ce este vorba, precum și o listă de „argumente pro și contra” unei anumite strategii de marketing. Desigur, în carte veți găsi multe exemple grozave din practică care vă vor ușura munca pe mai departe.

2. Digital Marketing for Dummies, Ryan Deiss & Russ Henneberry

Deși pare o alegere evidentă, seria ... for Dummies are întotdeauna titluri minunate pentru începători. Dacă tocmai intrați în lumea marketingului pe internet, această carte vă va ajuta să navigați și să înțelegeți cu ușurință toate lucrurile importante. Ca întotdeauna cu această serie, textul este scris extrem de interesant, cu exemple minunate din viață.

Accentul a fost pus pe rețelele sociale, search engine marketing, bloguri, interpretarea și analiza datelor, planificarea unei strategii de publicitate online etc. Începătorii vor fi ajutați de ideile specifice pentru blogurile și categoriile din ele. În general, sunt oferite exemple și soluții specifice pentru fiecare zonă. Acesta este un ghid complet pentru începători, care este o completare excelentă pentru școlarizare. Chiar și cei cu experiență vor aprecia că au o mulțime de informații într-un singur loc cu soluții practice.

3. Digital Marketing, Dave Chaffey & Fiona Ellis-Chadwick

Dacă doriți să vă concentrați pe media și tehnologie digitală Digital Marketing: Strategy, Implementation and Practice este o alegere excelentă. Autorii leagă teoriile de marketing cu studiile de caz pentru a explica mai bine importanța implementării strategiilor corecte.

De asemenea, veți găsi aici studii de caz, precum și interviuri cu managerii unor companii cunoscute, precum Facebook și eBay. Acest lucru vă va face mult mai ușor să adoptați cele mai bune strategii de marketing digital folosind metode eficiente dovedite.

internet marketing 10 cărți

4. Blogging, Jo and Dale Reardon

În plus față de cărțile care acoperă multe domenii ale marketingului pe internet, este bine să analizați și  titluri care se specializează în anumite domenii. O astfel de carte este Blogging: A Practical Guide to Plan Your Blog: Start Your Profitable Home-Based Business with a Successful Blog. Acest titlu extraordinar de lung arată practic toată cartea, dar mai sunt câteva puncte de făcut.

Această carte se concentrează pe crearea de conținut online, cu sfaturi despre cum să fie și văzut ceea ce scrieți. Autorii s-au străduit să răspundă la întrebarea cum să devii blogger, cu sfaturi specifice pentru instrumente suplimentare. Crearea de conținut este extrem de importantă în marketingul digital, așa că această carte acordă o atenție deosebită modului de a scrie și a utiliza metodele SEO.

5. Email Persuasion, Ian Brodie

Comparând diferite strategii de marketing pe internet, e-mail-ul este una dintre cele mai vechi metode. Odată cu apariția noilor progrese tehnologice, se prognozează încetarea folosirii marketingului prin e-mail. Cu toate acestea, s-a întâmplat contrariul – este încă una dintre cele mai eficiente metode de marketing online. Aceasta este o strategie extrem de profitabilă, care este explicată în detaliu în cartea Email Persuasion: Captivate and Engage Your Audience, Build Authority and Generate More Sales With Email Marketing.

La fel cum dezvăluie subtitrarea, cartea se concentrează pe metodele necesare pentru a activa utilizatorii, a-și câștiga încrederea și a atinge obiectivul propus. Autorul dezvăluie ceea ce este nevoie pentru a convinge utilizatorul să deschidă e-mail-ul primit și să îndeplinească așteptările dvs. Sunt prezentate exemplele care vă atrag cel mai bine atenția, conving cititorii să citească e-mail-ul și să dea clic pe site-ul dvs. sau să cumpere un produs.

6. Social Media Marketing All-In-One for Dummies, Jan Zimmerman & Deborah Ng

Când vine vorba de rețelele sociale, regulile se schimbă atât de repede încât cărțile sunt deseori depășite înainte de a ieși de la tipar. Din fericire, Social Media Marketing All-In-One for Dummies are câteva sfaturi extrem de utile, deși este un titlu din 2017. Acest titlu este excelent pentru începătorii care caută să intre în tainele afacerilor pe rețelele sociale.

Cartea abordează cele mai populare platforme sociale: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, LinkedIn și multe altele. Unele capitole sunt dedicate analiticii și monitorizării activităților de marketing. Interpretând corect cifrele, veți ști întotdeauna dacă activitățile dvs. promoționale au avut sau nu succes. Există, de asemenea, sfaturi rapide, avertismente comune și fapte importante de reținut.

7. Digital Analytics for Marketing, Marshall Sponder & Gohar F. Khan

Analitica și interpretarea acesteia sunt esențiale pentru succesul unei campanii online. Prin urmare, este necesar să stăpâniți bine aceste domenii, folosind sfaturi de specialitate. Această carte oferă multe sfaturi de la experți de top, motiv pentru care reprezintă un material obligatoriu pentru fiecare marketer. Cu ajutorul sfaturilor oamenilor de succes, veți ști cum să măsurați succesul activităților digitale și să vă revizuiți strategiile în consecință.

Informațiile pe care le gestionați frecvent pot fi neclare. Această carte încearcă să vă ajute să interpretați informațiile pe care le obțineți de pe social media și instrumentele de analiză într-un mod corect. Astfel veți învăța cum să gestionați anumite situații și să luați decizii corecte.

internet marketingul

8. Social Media Marketing Workbook 2019, Adam Schaffner

Folosind cele mai recente informații din lumea rețelelor sociale, autorul cărții oferă cele mai bune soluții pentru afacerile online. Se concentrează pe teme precum crearea unei imagini de brand online, atragerea de clienți fideli, precum și strategii pentru creșterea vizitelor pe site sau creșterea vânzărilor. Numeroase strategii de apariție pe rețelele sociale Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat etc. au fost analizate în detaliu.

Structura cărții și scrierea ajută la găsirea mai ușoară a acesteia, astfel încât să o puteți folosi oricând aveți nevoie de sfaturi, chiar dacă sunteți un profesionist cu experiență.

9. Getting Digital Marketing Right, David J. Bradley

Creșterea afacerii moderne online este legată de eficacitatea planurilor de marketing pe internet. Datorită acestei cărți, veți învăța cum să vă îmbunătățiți afacerea într-un mod corect și să vă atingeți obiectivele. Deși este util pentru oricine dorește să se implice în marketing digital, proprietarii de companii mici vor beneficia cel mai mult.

Cartea explică modul în care o companie poate atinge obiective de afaceri cu un buget limitat. Prin aplicarea strategiilor corecte, este posibilă îmbunătățirea afacerii de mai multe ori, lucru pe care autorul îl dovedește prin exemple de succes.

10. The Little Book on Digital Marketing, Joseph Stevenson

Dacă doriți să cunoașteți cele mai recente rezultate ale cercetării și metodele de marketing, Little Book on Digital Marketing este o alegere excelentă. Deoarece autorul este un expert SEO, cartea se concentrează în primul rând pe metodele de optimizare eficientă a site-urilor. În carte veți întâlni explicații mai detaliate ale termenului, cu accent pe cercetarea cuvintelor-cheie. Îmbunătățirea cunoștințelor despre optimizarea SEO și alte domenii din marketing digital este cu siguranță o prioritate pentru oricine dorește să conducă o afacere online de succes.

Unde se poate învăța mai mult despre marketingul pe internet?

Cărțile reprezintă o sursă excelentă pentru rezolvarea preocupărilor particulare și adoptarea noilor tendințe. Cu toate acestea, pentru a deveni un profesionist, trebuie să dobândiți cunoștințe prin programe educaționale pe durata a cel puțin 12 luni. În acest caz, cărțile menționate sunt o completare excelentă a cunoștințelor și o combinație câștigătoare pentru o carieră de succes în domeniul marketingului pe internet.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te