Cum să câștigi bani pe Instagram

Instagram a trecut, într-un timp foarte scurt, de la o simplă platformă de partajare a fotografiilor într-un loc de top pentru a face bani. Aflați cum să câștigați bani de pe Instagram și dacă trebuie să deveniți influencer pentru a reuși.

Cum să câștigi bani pe Instagram

Spre deosebire de majoritatea celorlalte rețele sociale, Instagram este cel mai îndepărtat atunci când vine vorba de e-commerce. Din acest motiv, pe această rețea socială pot fi văzute multe soluții de afaceri. Faptul că mulți operează cu succes această rețea oferă un răspuns pozitiv la întrebarea - cum să câștigi bani pe Instagram?

Desigur, ca în orice afacere, și în acest caz este necesar să identificați ce veți vinde, adică care soluție de afaceri rentează cel mai mult. Pentru a începe, aveți nevoie de o idee bună pentru a atrage clienți, viitorii dvs. clienți. Există multe modele de afaceri de succes pe Instagram, dar toate se bazează pe o idee bună și pe modul în care le implementați.

Este clar că nu puteți mulțumi pe toată lumea, dar nu acesta ar trebui să fie obiectivul dvs. Este important să știți ce și cui îi prezentați. Pentru a înțelege ce opțiuni aveți în fața dvs., vă vom ajuta să rezolvați dilema numită - câștiguri pe Instagram.

Cum să fiți observați pe Instagram

Dacă doriți să fiți observați pentru a atrage atenția followerilor, adică potențiali clienți, este necesară o abordare specială. Expresia „fii cine ești” nu este adesea aplicabilă pe Instagram. Printr-un cont de afaceri nu vă adresați prietenilor, ci străinilor cărora le vindeți imaginea (și produsul).

Fiți atenți la propria persoană și la propriile postări 

Este extrem de important să ajungeți la public, iar de aici ajungem la termenul important - reach. Aceasta este o informație care spune la câte persoane a ajuns postarea dvs. Dacă postarea dvs. este interesantă, aceasta va apărea mai mult pe News Feed-ul utilizatorului. Veți ajunge la fani, în primul rând, prin utilizarea hashtag-ului (#) și a cuvântului-cheie potrivit.

Această platformă vă permite să urmăriți termeni specifici pe baza hashtag-urilor, ușurând accesul utilizatorilor. Cu toate acestea, deoarece unele cuvinte sunt mai populare decât altele, este posibil să fiți „îngropați” și neobservați.

Descrieți-vă bine propria persoană și afacerea

După ce cineva va intra pe profilul dvs. atras de conținut, va dori să afle cine se află în spatele postărilor. Aceste informații importante ar trebui să se afle la începutul paginii de profil, la linkul pentru site-ul dvs. Este important să precizați pe scurt cine sunteți și ce faceți și, în acest sens, faceți vizitatorul să dea clic pe link.

Dacă nu aveți un site, puneți un contact aici, astfel încât cineva să poată comanda produsul sau să se familiarizeze cu serviciul pe care îl oferiți. Mulți consideră că emoticoanele ajută foarte mult în acest caz, deoarece sunt atractive vizual și ușurează explicarea și navigarea pe lateral.

Angajați followeri

Obiectivul dvs., pentru început, ar trebui să fie cel puțin 1.000 de followeri, pentru a-i desemna pe cei care vor cumpăra ceva. Desigur, toți followerii sunt importanți, atâta timp cât se potrivesc grupului dvs. țintă. Chiar dacă nu au cumpărat nimic (deocamdată), sunt utili pentru afacerea dvs. dacă sunt activi, adică dacă dau like-uri și comentează la postări, etichetează prieteni și răspândesc o poveste pozitivă despre voi.

Comportamentul followerilor dvs. vă va spune dacă o postare a fost bună, respectiv dacă direcția în care mergeți este una bună. Dacă followerii sunt angajați în postările dvs., înseamnă că ați reușit să le stârniți interesul. Acest lucru este chiar mai important decât un simplu like, în care cineva a investit o fracțiune de secundă și a atins „inima”.

De regulă, activitatea este mai mare dacă puneți o întrebare în comentariul pozei sau solicitați o atitudine de la followerii dvs. Dacă activitatea este slabă sau inexistentă, înseamnă că nu ați făcut ceva corect. Desigur, în funcție de modelul de afaceri și produsul pe care îl oferiți, este posibil să nu aveți nevoie de o armată de followeri.

Dacă promovați, de exemplu, un curs IT și aveți un număr limitat de locuri pentru cursanți, vă va fi suficient să înscrieți câțiva zeci de followeri. Cu toate acestea, dacă vindeți un produs în masă, este în interesul dvs. să aveți un public cât mai mare. Uneori, 100 de utilizatori activi sunt mai utili decât 1.000 de observatori pasivi.

Modalități de câștig pe Instagram

Publicați conținut cu regularitate

Pentru a rămâne „în contact” cu adepții dvs. și pentru a atrage adepți noi, trebuie să publicați postări interesante în mod regulat. Aceasta înseamnă că fotografiile și clipurile dvs. ar trebui să intrige adepții să se dedice lor și să caute lucruri noi de la dvs. Nu uitați că Instagram este, mai ales, o rețea socială și că un anumit nivel de intimitate cu publicul este obligatoriu.

Este optim să postați o postare de calitate pe zi, deși nu vor dăuna nici dacă sunt mai multe. În acest fel, veți obișnui vizitatorii cu conținutul dvs., la care vor reacționa și, la rândul lor, vor apărea mai frecvent pe News Feed. În plus față de „cât de mult”, este important și „când”, ca să folosiți în mod corespunzător angajamentul crescut al followerilor dvs.

De aceea, este important să vă familiarizați cu obiceiurile publicului țintă. Dacă vă interesează adolescenții, atunci veți putea ajusta anunțurile la momentul în care merg la școală sau merg acasă, când au o vacanță mare sau când nu au niciun fel de obligații. În general, orele de seară și weekendurile reprezintă momentul în care se navighează mai mult pe internet decât în timpul programului de lucru.

Modalități de câștig pe Instagram

Cu siguranță, este posibil să câștigați bani grozavi prin Instagram și de dvs. depinde de cum va arăta această afacere. Cu toate acestea, înainte de a crea un plan de afaceri și de a crea un conținut (și produse), trebuie să știți să câștigați bani pe Instagram. Există mai multe moduri principale care generează venituri. Modul în care veți câștiga va depinde de afacerea dvs. completă, precum și de comunicarea dvs. cu clienții.

Vânzarea propriului produs

Vânzarea de produse autentice prin Instagram nu este un lucru nou. Cu toate acestea, acest mod de afaceri a câștigat în popularitate, ba chiar noi din regiune asistăm la dezvoltarea acestui mod de operare. Dacă nu aveți experiență în marketingul digital și promovare pe rețelele sociale, veți pierde posibilitatea de a realiza rapid profit. 

Dar lucrul bun este că fără o experiență grozavă, dar cu anunțuri excelente despre produse și calitate, cu siguranță veți găsi drumul către potențialii clienți. Un alt factor atenuant este că nu veți avea nevoie de un site pentru anumite tipuri de produse, ci veți folosi Instagram-ul ca un fel de catalog. În acest fel veți fi oarecum legat de Instagram, dar pe de altă parte, nu va trebui să administrați site-ul.

Revânzarea produsului

Cunoscut și ca affiliate program, vă puteți dezvolta afacerea prin prezentarea produselor altor persoane prin anunțuri. Acesta este unul dintre modurile mai simple de a face afaceri, deoarece, practic, nu produceți nimic, ci doar administrați un cont de Instagram. În timp ce această afacere este excelentă pentru un începător, vă puteți confrunta cu probleme cu dezvoltarea afacerilor.

Întrucât nu sunteți responsabil de expedieri, este posibil să nu ajungă la client, să primească pachetele greșite sau să dureze mult timp pentru a le expedia. În aceste cazuri, clienții se vor plânge chiar dacă nu puteți face nimic în acest sens. Soluția se află într-o afacere autonomă, unde veți folosi Instagram în scopuri promoționale.

Postări sponsorizate

Cele mai mari profituri pe Instagram provin din postările sponsorizate. Cu toate acestea, pentru ca o companie să vă plătească pentru a o promova în unele fotografii, trebuie să demonstrați că sunteți o persoană populară. Cu alte cuvinte, trebuie să deveniți un influencer cu un număr mare de followeri. Este important ca dorințele fanilor să fie în concordanță cu nevoile clienților, pentru ca postarea dvs. să aibă efect.

Cu acest mod de a câștiga bani se ocupă cele mai cunoscute personalități de pe această rețea, astfel încât costul publicității unui produs poate ajunge până la 500.000 de dolari pentru o postare! În mod clar, calea către acest profit este grea (și aproape imposibilă), dar vă poate schimba viața dacă reușiți. Mulți influenceri și-au făcut reputație în altă parte (reality show-uri, filme, sport, lumea modei...) și, adesea, Instagram este doar o altă platformă de promovare.

Vânzarea fotografiilor

Indiferent dacă sunteți amator sau profesionist în fotografie, Instagram este o provocare mare. Pentru a începe să câștigați bani din fotografiile dvs., trebuie să vă conectați contul la anumite site-uri de vânzări. Cu ajutorul lor vă puteți oferi serviciile, în timp ce Instagram este un fel de portofoliu, adică expoziție de lucrări.

Datorită site-urilor, precum Lobster sau Snapwire, este posibil să vindeți fotografii pe care le-ați folosit ca amator. Site-urile sunt, practic, agenții foto care vând fotografii de pe Instagram. De obicei, prețul este în jur de 5 dolari pe fotografie achiziționată, dar câștigurile pot fi mult mai mari, cu puțin noroc.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te