Cursul Database administration and Security

Administrarea de sistem pentru gestionarea bazelor de date are un rol decisiv în protecția și gestionarea bazelor de date ale organizațiilor. La acest curs veți avea șansa de a vă familiariza cu diferite roluri de administrare a bazei de date și cu instrumentele folosite pentru protejarea datelor. 

Pe lângă asimilarea cunoștințelor despre structura detaliată a datelor (baze, tabele, coloane), veți perfecționa și un limbaj interogativ structural foarte important (SQL), care vă va permite să faceți singuri toate tipurile de operații asupra bazei de date. Bazele de date sunt un segment foarte important în organizație care ne ajută să pierdem datele odată colectate, influențând astfel viteza și calitatea lucrului.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program.

Descrierea și scopul cursului Database administration and Security

Cursul conține elemente necesare pentru o planificare, modelare, implementare, testare și utilizare cu succes a diferitor tipuri de baze de date relaționale și NoSQL. În cadrul cursului, se studiază concepte generale ale bazei de date. Se explică rolul bazei în sistemul informatic, se prezintă diferite tipuri de stocare a datelor pe diferite sisteme de fișier și se prezintă diferite tipuri de sisteme pentru gestionarea bazelor de date. 

Se menționează și se analizează toate sistemele cunoscute pentru gestionarea bazelor de date, precum: MySQL, Postgres, Microsoft SQL Server, Oracle Database, MongoDB, Redis etc. Se prezintă conceptele de modelare a bazei de date relaționale și diferite tipuri de diagrame. 

Pe lângă modelarea și implementarea bazei de date relaționale, la curs veți învăța și administrarea sistemelor pentru gestionarea bazei de date. Vă veți familiariza cu SQL și cu diferite forme de manipulare a datelor cu ajutorul acestui limbaj. Pe baza materiei asimilate, veți putea explica ușor rolul tranzacțiilor în sistemul informatic, problemele pe care le poate provoca utilizarea tranzacțiilor și modalitățile în care se rezolvă aceste probleme. 

La curs vor fi explicate în detaliu tehnicile de asigurare a consistenței și a integrității datelor, precum și disponibilitatea înaltă a bazei cu ajutorul replicării și a clusterizării. 

Scopul cursului este pregătirea cursanților pentru operarea individuală a sistemului de gestionare a bazei de date, administrarea bazei, manipularea datelor, testarea și asigurarea integrității datelor și coordonarea utilizatorilor. După asimilarea materiei, veți putea să creați singuri un plan pentru crearea bazei de date, să modelați baza de date și să implementați modelul creat. Veți putea să identificați potențialele probleme în baza de date și să le rezolvați. 

Veți ști să identificați potențialele probleme provocate de suprasolicitarea bazei de date și să le rezolvați cu diferite tehnici, precum replicarea, partiționarea sau clusterizarea. 

Cu ajutorul limbajului de interogare structurat (SQL), care se studiază detaliat la acest curs, veți putea să faceți singuri tot felul de operații asupra bazei de date. Având în vedere că acesta este un limbaj foarte răspândit în sistemele informatice, utilizarea sa corectă este esențială pentru securitatea sistemului. 

După asimilarea materiei, veți putea să folosiți corect propriile interogări SQL sau să identificați neregulile în cele existente, dar și să adăugați și să ștergeți utilizatorii în cadrul sistemului pentru gestionarea bazei de date. Veți ști să alocați sau să luați diferite drepturi utilizatorilor asupra diferitor date. 

Cursul Database administration and Security

Planul și programa cursului

1. Introducerea în baze de date 

2. Structura datelor (baze, tabele, coloane)

3. SQL

4. Gestionarea utilizatorilor și a conexiunilor 

5. Conexiunea pooling 

6. Tranzacții 

7. Partiționare 

8. Clustering 

9. Replicare

Database administration and Security

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te