Cursul Test Driven Development and automatization

Cel mai important segment în dezvoltarea și mentenanța software-ului este tocmai testarea sa, care este importantă atât pentru îmbunătățirea calității, cât și pentru identificarea deficiențelor și a problemelor. Test Driven Development și automatizarea reprezintă o parte perfectă a procesului de dezvoltare și conține toate tehnicile de testare și diferite faze ale sale, cu care veți avea ocazia să vă familiarizați în detaliu în timpul acestui curs.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program.

Descrierea și scopul cursului Test Driven Development and automatization

În prezent, este imposibil de imaginat lumea modernă fără software. Software-ul a devenit o componentă esențială în luarea deciziilor de afaceri, la cercetări științifice și în munca multor ingineri. Companiile care se ocupă cu dezvoltarea software au cele mai mari pierderi dacă acest software livrat are anumite erori. 

Pentru a se evita așa ceva, principala sarcină a inginerilor de testare este să descopere cât mai repede problema și să o rezolve înainte ca produsul să ajungă la consumator. De la inginerii de testare se așteaptă să facă procesul de testare software cât mai eficient și cu cât mai puține costuri posibile, pentru a asigura funcționarea normală a unui anumit program. 

În prezent, testarea software reprezintă activitatea care cuprinde procesul complet de dezvoltare și mentenanță și, ca atare, este o parte foarte importantă a întregii construcții software. Testarea software nu este o activitate care începe doar după completarea fazei de codare, ci o activitate care se face pentru a evalua calitatea produsului și îmbunătățirea acestuia, prin identificarea defectelor și a problemelor.

Planificarea testării ar trebui să înceapă cu faza timpurie a procesului de preluare a cererilor. Asta înseamnă că planurile și procedurile de testare trebuie dezvoltate în mod sistematic și continuu și redefinite la nevoie. Adevărata atitudine față de calitate este prevenția – este mult mai bine să se evite problemele decât să se rezolve. Datorită tuturor celor menționate, este clar de ce testarea software este strâns legată de alte domenii ale ingineriei software, făcând astfel o parte importantă din materia pentru toți viitori experți din sectorul IT menționat. 

La acest curs vă veți familiariza cu toate domeniile testării software, conform IEEE Software Engineering Body of Knowledge. Pe această cale, veți obține o imagine completă despre tipurile de erori, precum și despre testarea unică, testarea integrală și criterii pentru finalizarea testării. 

Cursul este împărțit în două module, pentru a oferi cursanților dobândirea cât mai fundamentală a noilor abilități. La început sunt lecțiile care vă vor oferi cunoștințe de bază, iar mai târziu vă așteaptă abilități mai complexe. 

Modulul care vă așteaptă în acest curs se va ocupa de procesele de planificare și testare. La lecțiile din acest modul veți avea șansa de a aborda temele referitoare la planificarea procesului de testare software și a principiilor sale. Lecțiile vă vor oferi cunoștințe necesare pentru analizarea codului, testarea în faza de integrare și testarea componentelor de program. Apoi, urmează lecțiile care vă vor ajuta să măsurați eficiența și eficacitatea testului.

Scopul cursului este de a ajuta cursanții să înțeleagă rolurile și importanța testării software în procesul de dezvoltare a sistemului software. Parcurgând materia, veți învăța toate tehnicile de testare, fazele lor diferite și practicile recomandate. După finalizarea cursului, veți fi pregătiți să recunoașteți importanța testării de plan la momentul potrivit.

Cursul Test Driven Development and automatization

Planul și programa cursului

1. Testarea unităților 

2. Testarea integrării 

3. Testarea sistemului 

4. Testarea regresivă

5. Livrare continuă 

6. Integrare continuă 

7. Jenkins 

Cursul Test Driven Development and automatization

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te