Cursul Software Quality Introduction

Realizarea unui produs software de calitate presupune respectarea anumitor standarde și deținerea principalelor atribute, precum calitatea, fiabilitatea, utilizabilitatea, ușurința utilizării, securitatea și eficacitatea.

În această privință, calitatea software-ului este strâns legată de două noțiuni: calitatea funcțională a software-ului (ceea ce exprimă cât este de conform cu designul dat sau se adaptează lui pe baza cererilor sau a specificațiilor funcționale) și calitatea de structură (se referă la îndeplinirea cererilor extrafuncționale, precum robustețea, rezistența etc.). 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program.

Descrierea și scopul cursului Software Quality Introduction

În trecut se puteau găsi diferite definiții ale calității software-ului, de la cele care l-au putut descrie ca „conformitatea cu cererile de utilizator”, până la „atingerea unui nivel excelent de utilizare”. Totuși, nu cu mult timp în urmă, calitatea software-ului a fost definită ca un grad până la care setul de caracteristici esențiale îndeplinește cererile. 

După familiarizarea cu calitatea software-ului, este important să se evidențieze că această noțiune este analizată în mod special în timpul procesului complet de inginerie software și că este legat de toate domeniile de creare a programului. Cu alte cuvinte, calitatea software definește măsura care arată cât de bine este proiectat un software (Quality of Design) și cât de potrivit este software-ul cu designul respectiv (Quality of Conformance). 

Cursul Software Quality Introduction a fost creat ca să ajute cursanții să înțeleagă importanța conceptelor și a caracteristicilor calității și influența lor asupra dezvoltării și mentenanței software-ului. Când este vorba despre software, noțiunea de calitate nu este atât de simplă cum pare la prima vedere. Pentru orice produs de inginerie, există o mulțime de calități dorite relevante pentru o anumită perspectivă a produsului, care trebuie discutate și determinate în momentul stabilirii cerințelor de produs. 

Tocmai datorită tuturor motivelor menționate, acest curs, în combinație cu altele, în cadrul programului vostru de școlarizare, vă va oferi cunoștințe necesare care vă vor ajuta să găsiți repede un job și să începeți o carieră de succes. 

La cursul Software Quality Introduction vă veți familiariza cu aspecte importante pentru calitatea produsului software. 

Printre altele, acest curs abordează domeniile calității software-ului, conform IEEE Computer Society, Software Engineering Coordinating Committee, Guide to the Software Engineering Body of Knowledge, precum și alte standarde și modele ale calității software, Model de maturitate a capabilității (Capability Maturity Model – CMM), standarde ISO, sisteme de asigurare a calității software și strategia Six Sigma de îmbunătățire a calității și metodele sale. 

Ca să parcurgeți cursul fără probleme, să participați eficient la cursuri și să asimilați cu înțelegere abilități noi, nu aveți nevoie de anumite cunoștințe prealabile, având în vedere că materia este împărțită în module care vă introduc treptat către cel mai complex curs. 

Cursul complet se va desfășura pe module, dintre care primul vă va oferi cunoștințe de bază. La începutul acestui curs se află lecția dedicată calității software față de SWEBOK, care răspunde la întrebarea ce reprezintă de fapt noțiunea de calitate software. 

Apoi, urmează lecțiile cu focus pe procesul de gestionare a calității software, apoi și lecțiile care se vor ocupa de controlul și monitorizarea practică a calității software, respectiv tehnici de gestionare și de măsurare a calității software. După asimilarea acestor module, urmează a doua parte a cursului, care aduce cunoștințe referitoare la standardul și modelul calității software. 

Principalul scop al cursului este ca participantul, după frecventarea cu succes a lecțiilor, să înțeleagă toate modelele calității software și aplicarea lor pentru îmbunătățirea calității. Pe lângă asta, este foarte important să înțelegeți importanța și asemănarea noțiunilor de calitate a proceselor de dezvoltare și de calitate a produsului software.

Cursul Software Quality Introduction

Planul și programa cursului

1. Estimarea riscului

2. Estimarea costurilor 

3. Testarea software 

4. Testarea funcțională și nefuncțională 

5.Cutie albă și neagră 

6. Disponibilitate ridicată a aplicației (High Availability)

Software Quality Introduction

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te