Cursul Quality Control and Testing

Sistemele software complexe solicită o verificare detaliată și completă, ceea ce presupune abilități analitice și tehnice serioase ale participanților la acest proces. Tocmai de aceea, controlul calității reprezintă o parte importantă în sistemul testării complete, deoarece are scopul de a identifica toate deficiențele și îmbunătățirea calității. 

Pentru ca întregul produs software să fie la un nivel de invidiat, fiecare parte de elaborare a software-ului trebuie testată – de la design la produsul final. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software Testing and QA Program.

Descrierea și scopul cursului Quality Control and Testing

În acest curs, focusul este pe controlul calității, respectiv pe testarea aplicației sau a părților sale, după ce aceste părți sunt deja create. Se explică cum se creează cel mai bine planurile de test și cum se accesează testarea unui produs. O atenție deosebită se alocă testării aplicațiilor web, în special interfeței lor. Interfața se testează manual, apoi și cu ajutorul instrumentului popular Selenium. Acest instrument este esențial în munca de zi cu zi a echipei pentru controlul calității, motiv pentru care i se acordă o atenție deosebită și la acest curs. 

Testul de compatibilitate, care este tot un element important în procesul de testare a aplicației, se studiază în timpul cursului. Se analizează problemele în combinarea diferitelor tehnologii executate pe diferite platforme și reprezintă modalitățile prin care acestea se pot identifica și depăși. 

Pe lângă interfață și compatibilitate, se studiază și alte elemente importante pentru aspectul și funcționalitățile produsului final, precum testarea fiabilității și a siguranței. 

Scopul cursului este pregătirea cursanților pentru munca de controlor de calitate a sistemului informatic sau a părților sale. După asimilarea materiei, veți putea face un plan detaliat de testare a sistemului și să-l prezentați echipei. Veți putea să definiți cazurile de testare țintă și să alegeți tehnologiile cu care vor fi implementate testele. 

Vă veți familiariza în detaliu cu infrastructura aplicației web, precum și cu platforma populară pentru testarea interfeței web – Selenium. Cu ajutorul acestei platforme și a unuia dintre limbaje de programare, el poate automatiza și accelera testele. 

La curs veți învăța să identificați elementele cheie ale aplicației și să verificați compatibilitatea lor la diferite platforme, precum diferite dispozitive, sisteme de operare, browsere web etc. Pe lângă asta, cu diferite teste puteți stabili dacă aplicația este suficient de fiabilă, poate suporta diferite variante ale utilizării necorespunzătoare și dacă este suficient de sigură. 

Vă veți pregăti să creați singuri raportul privind testarea efectuată și să-l prezentați membrilor de echipă. 

Quality Control and Testing

Planul și programa cursului

1. Planuri test

2. Testarea interfeței web (Selenium)

3. Testarea compatibilității 

4. Testarea fiabilității 

5. Rapoarte test

6. Testarea securității 

Cursul Quality Control and Testing

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te