Ce face un expert SEO

Pentru a obține informații online, ne bazăm mai ales pe căutarea Google. În spatele rezultatelor acestei căutări se află experți SEO, care se ocupă de optimizarea conținutului.

Ce face un expert SEO

Când căutăm la un termen, de obicei nu ne gândim la modul în care vor fi prezentate informațiile. Ne interesează în primul rând să obținem un rezultat cât mai relevant posibil pentru a găsi ceea ce ne interesează. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, multe lucruri trebuie acoperite. Pentru început, există multe informații pe internet, deci trebuie să clasificați conținutul corect.

Google are câteva reguli în ceea ce privește crearea de conținut, așadar, printre altele, și pe baza aceasta se face clasificarea în căutări. Pentru a îndeplini corect criteriile cerute, trebuie să aveți cunoștințe de optimizare SEO.

De ce este nevoie de expertiză SEO

Mulți oameni se întreabă ce este SEO și de ce ar trebui să se bazeze pe asta atunci când site-ul are (potrivit acestora) conținut foarte bun. Spre deosebire de impresia subiectivă a calității conținutului, procesul Search Engine Optimization face o analiză obiectivă a situației, după care acționează pentru rezolvarea problemelor identificate.

După cum îi spune și numele, Search Engine Optimization (SEO) este un proces care reprezintă optimizarea conținutului pentru a-l clasifica mai bine în căutare. Este un proces complex care presupune lucrul pe site și în afara acestuia.

Calitatea conținutului în sine și optimizarea acestuia pentru (mai ales) Google depinde de unde se vor găsi informațiile de pe site-ul dvs. în căutări. Trebuie menționat că SEO se preocupă exclusiv de îmbunătățirea clasamentelor în rezultatele căutării organice.

În acest caz, site-urile sunt clasificate în mare parte pe baza calității conținutului și a optimizării acestuia. Rezultatele care apar în partea de sus a căutărilor și sunt marcate cu un „as” reprezintă reclame plătite. De această publicitate se ocupă PPC marketing și este o soluție bună în sine, combinată cu optimizarea site-ului web de calitate.

Cu toate acestea, fără optimizarea site-ului de calitate, este dificil să te bazezi pe succesul pe termen lung. Adică, dacă nu vă poziționați în topul căutărilor, site-ul vostru este practic invizibil pentru utilizatori – și acest lucru este rău pentru afaceri. Ca să nu se întâmple asta, se angajează experții SEO pentru a analiza site-ul și pentru a lucra la elemente care vor îmbunătăți clasamentul.

De ce sunt de neseparat SEO și Google

Toate acestea sunt făcute pentru a permite utilizatorilor să găsească cel mai relevant conținut. Accentul este pus pe căutările Google, deoarece acestea reprezintă aproximativ 90% din toate căutările pe internet. Este clar că optimizarea pentru un astfel de motor de căutare dominant este mult mai utilă decât una care are o cotă de piață de 3-4%.

Acesta este motivul pentru care experții SEO funcționează în conformitate cu algoritmii folosiți de Google. Totuși, nu este atât de ușor pe cât poate părea. Cum să optimizezi un site conform algoritmului dacă nimeni nu știe exact cum funcționează? Google oferă îndrumări despre ceea ce este bun și ce nu, dar nu dezvăluie detaliile motorului său de căutare. Cu toate acestea, un bun expert SEO știe să interpreteze cifrele și rezultatele analizei pentru a înțelege „unde scârțâie”.

Pentru a interpreta cu succes „ceea ce Google vrea să facem”, este nevoie de ceva experiență, cunoașterea regulilor (care se schimbă adesea), precum și intuiție. Indiferent de numeroasele obstacole, obiectivul principal al SEO este întotdeauna același – creșterea vizitelor pe termen lung în mod natural. Traficul organic aduce utilizatorii care sunt cu adevărat interesați de conținutul oferit de site, ceea ce influențează direct implementarea obiectivului (creșterea vânzărilor, activități promoționale, informarea publicului etc.).

Pentru a atinge obiectivul dorit, este necesar ca site-ul să se afle în vârful rezultatelor căutării. Acest lucru înseamnă că prioritatea este nu doar să fiți pe prima pagină de căutare, ci și pe primele poziții. Multe studii au arătat că, pentru rezultate deosebite, este esențial să fiți în vârful rezultatelor căutării pentru a fi observat de utilizatori.

Analiza site-ului

Ce trebuie să știe un expert SEO

Pentru a avea succes în această afacere, trebuie să stăpâniți toate segmentele de optimizare SEO. Pentru început, trebuie să analizați corect site-ul, să cercetați cuvintele, dar și să vă familiarizați cu piața și concurența. Cu alte cuvinte, trebuie depuse toate eforturile pentru a poziționa cu succes site-ul și a începe să atragă vizitatori.

Analiza site-ului

Înainte de orice intervenție pe site, expertul SEO va analiza mai întâi situația actuală. În acest scop, toate aspectele site-ului sunt studiate, după care problema este corectată.

Analiza tehnică

Aceasta este o analiză a setărilor tehnice de pe site-ul propriu-zis. Există o serie de reguli tehnice care trebuie respectate la crearea unui site. Deși mulți nici măcar nu sunt conștienți de importanța acestor „tehnici”, ele sunt cruciale pentru succesul site-ului. Cu toate acestea, abordarea corectă poate evita problemele din start. Din aceste motive, analiza tehnică a site-ului este o parte indispensabilă a procesului de optimizare.

Analiza on-page

După rezolvarea problemei „sub capotă”, următorul pas este revizuirea conținutului de pe site. Această analiză presupune verificarea modului în care sunt scrise textele, care sunt titlurile, descrierile paginilor, dacă sunt respectate regulile SEO la crearea de conținut etc. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru clasamentul final al paginilor dintr-un motor de căutare. Este, de asemenea, cea mai vizibilă parte a activității SEO, deoarece optimizarea on-page afectează în mod direct conținutul pe care îl văd utilizatorii.

Analiza off-page

Cu această ocazie, se face o analiză a linkurilor care duc la studiul site-ului. Aici este foarte important să știm pe ce site-uri sunt linkurile, dacă sunt site-uri care sunt autorități în domeniile lor. Principiul este clar, este important ca alte site-uri să partajeze linkuri către site-ul dvs., deoarece aceasta este o dovadă suplimentară că conținutul dvs. este de bună calitate.

Analizarea cuvintelor cheie

Site-ul este analizat cu scopul final de clasare cât mai posibil în rezultatele căutării pe internet. Aceste căutări se bazează pe cuvinte cheie, adică termeni pe care utilizatorii le introduc într-un motor de căutare pentru a găsi ceea ce îi interesează. Când căutăm ceva, de obicei tastăm un cuvânt sau mai multe pentru a-l găsi.

Sarcina unui expert SEO este de a analiza cuvintele cheie care descriu cel mai bine cu ce se ocupă site-ul care se optimizează. Când se face acest lucru, site-ul trebuie optimizat pentru a apărea ca rezultat al căutării pentru acele cuvinte. De exemplu, dacă tastați „Cum să deveniți expert SEO” sau „Cele mai bune cursuri SEO”, atunci un site care se ocupă de acest subiect este de așteptat să fie în topul rezultatelor căutării. Acest lucru este valabil și pentru orice alt tip de site, analiza de cuvinte cheie este de cea mai mare importanță.

Din fericire, nu trebuie să vă bazați doar pe intuiția dvs. pentru a analiza cuvintele cheie. Există numeroase programe specializate în acest proces. Acestea oferă informații despre cuvinte cheie și date despre popularitatea lor în căutare, precum și multe alte informații. În funcție de nevoile dvs., puteți opta pentru programe gratuite sau plătite. În timp ce programele gratuite pot fi un aliat excepțional pentru lucru, deseori programele pe care le plătiți oferă beneficii suplimentare.

Pe lângă aceste abilități care sunt direct legate de SEO, pentru a avea succes, trebuie să dețineți alte calități. Un bun expert SEO înțelege marketingul digital, este capabil să creeze conținut de calitate, cunoaște legile internetului și are mintea analitică pentru a interpreta și împacheta toate acestea într-un produs de succes.

Expert SEO ocupație rentabilă

Cine se poate ocupa de SEO

Deși SEO este un domeniu complex, vestea bună este că nu vă împiedică nimic să vă ocupați de acest lucru! Desigur, este nevoie de timp pentru a învăța elementele de bază și a câștiga experiență, dar dacă sunteți dedicat, în 12 luni veți fi pregătiți pentru primul vostru job serios. Și în timp ce există multe cursuri SEO, puține pot oferi cunoștințe aplicabile și certificări SEO.

Fiind vorba de un domeniu în care este necesar să urmăm tendințele și să ne perfecționăm constant, este crucial cine va transmite cunoștințele pe care le puteți aplica cu adevărat. Învățarea în acest fel ajută pentru că numai învățând de la experți SEO experimentați puteți aborda corect toate provocările pe care le implică jobul.

La urma urmei, doriți să vă dedicați unei cariere care nu va fi doar o provocare profesională, ci vă va aduce și un mare câștig. SEO este una dintre cele mai profitabile profesii moderne, pentru că oferă provocări, dar și condiții de muncă profesionale excepționale, chiar dacă alegeți să fiți freelance de acasă!

Expert SEO – ocupație rentabilă 

Ca în cazul tuturor locurilor de muncă, puteți găsi cu ușurință un loc de muncă dacă aveți cunoștințe și talent. Piața este plină de „experți” care cred că știu afacerea și de fapt creează doar noi probleme. Unii dintre ei o fac din ignoranță pură, în timp ce alții vor să obțină rapid rezultatele pe care le vor prezenta clientului.

Cu siguranță, astfel de soluții nu sunt bune deoarece pot face mai mult rău decât bine. Ideea este întotdeauna să schimbăm site-ul în bine, pentru a fi rentabil clientului pe termen lung. Din această cauză, experții SEO care înțeleg cu adevărat nevoile clientului sunt extrem de apreciați și bine plătiți. Acest job poate fi și mai profitabil dacă aveți un certificat recunoscut internațional. Astfel veți deschide ușa companiilor din întreaga lume.

Acum că știți ce face un expert SEO, vă va fi mai ușor să decideți cum să vă îmbunătățiți cariera. Chiar dacă doriți doar să vă îmbunătățiți site-ul fără ajutorul altora, având cel puțin cunoștințe SEO de bază vă vor ajuta de multe ori. Cuvântul dvs. cheie este - „o carieră de succes ca expert SEO”?

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te