Jobul part time sau cum să câștigi de acasă

Venitul suplimentar, lucrul de acasă și organizarea individuală a timpului sunt principalele avantaje ale unui job part time. În același timp, sunt și principalele motive pentru care mulți preferă acest tip de job în detrimentul celui clasic la birou. Aflați cum puteți avea și voi succes în carieră pe cont propriu.

Job part time în afara biroului

De ce ne mai luăm un job? Ca să ne mărim veniturile. Totuși, acest tip de angajare poate fi abordat diferit. În timp ce pentru unii este o sursă de venit suplimentar, pentru alții este sursa principală.

Alegerea jobului depinde de cât timp vreți să-i alocați. Așa vă veți face mai ușor o idee despre ce tip de job căutați. Dar cel mai important lucru care vă va ajuta în acest sens este să vă perfecționați cunoștințele.

Îmbunătățindu-vă cunoștințele, vă veți pregăti cel mai repede pentru joburi care oferă câștiguri bune. E bine de știut și că această formă de muncă, pe lângă venit, aduce și alte avantaje, precum mai mult timp liber și posibilitatea de a lucra de acasă.

Avantajul lucrului de acasă 

Lucrând de acasă vă puteți reduce mult costurile. În primul rând, economisiți timp, deoarece nu trebuie să mergeți la lucru. Acest lucru este valabil și dacă jobul part time are scopul de a vă rotunji salariul, nu doar dacă este ocupația principală.

Imaginați-vă situația în care după jobul vostru obișnuit ar trebui să mergeți la un alt job. Vă răpiți timp liber prețios pe care l-ați putea petrece cu cei dragi. Lucrând de acasă nu economisiți doar timp, ci și bani.

Când lucrați de acasă, nu aveți costuri suplimentare, precum transportul, mâncarea și băutura. Aveți și avantajul că lucrați într-un mediu cunoscut, la biroul de acasă creat special pentru voi, dar și un sentiment de siguranță, deoarece stați acasă unde vă simțiți cel mai confortabil.

Toate aceste avantaje îmbunătățesc și eficientizează experiența de muncă. Rezultatul este o atmosferă mai relaxantă în care proiectele se finalizează mai repede și mai ușor. Nu este întâmplător faptul că tot mai mulți experți aleg să lucreze individual decât într-o corporație.

Desigur, de voi depinde cel mai mult unde și ce veți lucra. Totuși, unele joburi solicită muncă pe teren sau vizitarea clienților. În acest acest caz, din nou este plăcut ca după terminarea lucrului, să vă întoarceți acasă unde veți putea să vă planificați în continuare cariera.

Cunoștințe necesare pentru un venit suplimentar

Puteți găsi oricând un job care să vă aducă venituri suplimentare. Totuși, cele mai bine plătite joburi solicită și cunoștințe specifice. Dar, tocmai din acest motiv câștigul poate fi unul mare.

Dacă vreți să obțineți un venit suplimentar, dar nu aveți experiență, nu strică să vă familiarizați cu profesiile care garantează joburi cu câștiguri mari. În acest sens vă poate ajuta studiul la distanță care reprezintă o bază excelentă pentru un viitor job online.

Designer 

Jobul part time de designer este unul foarte satisfăcător deoarece nu pune accent pe unde vă aflați, ci pe cum vă faceți treaba. Această ocupație necesită anumite predispoziții, ca talentul pentru desen și pentru proiectarea obiectelor. Desigur, înclinația către această profesie nu este suficientă, trebuie să-i învățați și bazele. De asemenea, este nevoie și de cunoștințe de Adobe InDesign și Photoshop.

Acest job este extrem de creativ și vă oferă posibilitatea să vă realizați ideile și să le aplicați în viața de zi cu zi. Designerii sunt căutați în multe domenii de afaceri, deoarece toată lumea are nevoie de o soluție grafică, indiferent de ocupație. De aceea, designul grafic este extrem de căutat atât în România, cât și în străinătate.

Și cum să nu fie, când orice produs pe care îl vedeți în jurul vostru a fost creat vizual în prealabil. De exemplu: automobile, logouri, companii, mobilă, telefoane, obiecte casnice etc. Când vine vorba de joburile care se concentrează pe soluții vizuale, aveți deschisă ușa angajatorilor din întreaga lume, chiar dacă nu cunoașteți limba engleză foarte bine. Abilitățile vorbesc în locul vostru.

Cum accesați cunoștințele: Iată o cale bună pentru programatori: Product Design Program și Print & Graphic Design Program.

Fotograf

Profesia de fotograf este direct legată de dezvoltarea tehnologiei. Aparatele foto profesionale sunt acum și niște camere video extraordinare, capabile să filmeze la rezoluții înalte. Acest lucru oferă noi posibilități care extind sfera activităților unui fotograf și în zona video. Și cerințele clienților cresc, având în vedere că acum înregistrarea video a devenit mai ușoară. Noile posibilități oferite de tehnologie deschid ușa unor noi posibilități de câștig.

Un fotograf trebuie să cunoască acum foarte bine programele de editare a fotografiilor, precum Photoshop. De asemenea, trebuie să știe să înregistreze și să monteze materiale video. De aceea, are nevoie de cunoștințe avansate de Adobe Premiere.

Jobul de fotograf vă oferă numeroase opțiuni, în special angajamente temporare. Dacă vă decideți pentru joburi clasice puteți să fotografiați evenimente, să înregistrați filme corporative, să vindeți fotografii artistice…

Ca fotograf aveți posibilitatea să lucrați și pentru clienți străini pe care îi puteți contacta accesând numeroase site-uri care publică joburi pentru freelanceri, dar și prin intermediul agențiilor de site-uri care vând fotografii.

Dacă alegeți un job online, de la voi se așteaptă să aveți o bază tehnică și să dețineți cunoștințe avansate din domeniul editării fotografiilor și videoului. De aceea, trebuie să vă creați un portofoliu cu lucrările realizate. Este de preferat să creați și un site personal pentru a vă prezenta munca într-un mod profesionist.

Poate părea că un job part time de fotograf necesită multe cunoștințe și pregătire, dar acest lucru este necesar în primul rând datorită specificității jobului și clienților. Pe de altă parte, o fotografie bună vă poate schimba viața și vă poate aduce un client excelent. De aceea, este important să obțineți la timp cunoștințele necesare pentru a profita de fiecare ocazie.

Cum accesați cunoștințele: Programul New Media Design vă oferă cunoștințele necesare pentru o carieră de succes.

Mediul de muncă pentru un freelancer

Programator 

Nu mai este niciun secret că programarea este poate cea mai căutată profesie din lume. Industria IT se dezvoltă atât de repede încât suferă de o lipsă permanentă de experți. Oricât de mulți programatori educați ar apărea, locurile de muncă sunt și mai multe. Din acest motiv, dilema alegerii unei profesii dispare pentru foarte mulți.

Însă, trebuie să avem în vedere că programatorii sunt atât de apreciați, în primul rând pentru că nu oricine poate face asta. Trebuie să dețineți foarte multe cunoștințe pentru a putea profesa în acest domeniu. Și deși foarte mulți încep să învețe bazele încă din liceu (generațiile noi se familiarizează cu această profesie chiar și mai devreme), niciodată nu este târziu să obținem cunoștințe noi.

Cu abordarea potrivită, după doar un an de școlarizare puteți dobândi nu doar abilitățile necesare, ci și certificări recunoscute la nivel internațional. Acestea sunt foarte importante pe piața internațională deoarece reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că dețineți cunoștințele căutate.

Dacă sunteți dispuși să vă perfecționați în permanență, programarea vă va oferi posibilitatea de a vă construi o carieră fantastică lucrând de acasă, online. Având în vedere că în majoritatea cazurilor veți lucra pentru străini, puteți conta pe un câștig mai mare decât salariul mediu în România. Un beneficiu suplimentar este că în programare cel mai mult se apreciază cunoștințele, așadar de acest job se pot ocupa și cei care nu cunosc foarte bine limbile străine sau sunt timizi.

Cum accesați cunoștințele: dacă vă interesează programarea, PHP Web Development Program este alegerea perfectă.

Asistent virtual 

Asistentul virtual este alegerea perfectă pentru toți cei care pășesc în lumea afacerilor online. La început foarte multă lume nu știe exact ce ar vrea să facă și de aceea această ocupație este ideală datorită spectrului larg de abilități necesare. Este vorba despre un job care se desfășoară exclusiv online, ceea ce ușurează îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Un asistent virtual ușurează munca clientului preluând din responsabilitățile acestuia. Acestea pot fi de natură administrativă, precum jobul de secretară de afaceri virtuală. Mulți asistenți se ocupă și de administrarea rețelelor sociale, PPC marketing manager, de activități de PR sau de organizarea activităților pentru angajați și de rezolvarea nevoilor acestora.

La fel ca în cazul oricărui job, și aici aveți posibilitatea de a primi cu timpul mai multe responsabilități și prin urmare, și un venit mai mare. Dacă vă străduiți, cu puțin noroc, în foarte scurt timp veți avea mai mulți clienți pentru care puteți lucra simultan.

Cum accesați cunoștințele: există o varietate mare de profesii, iar până acum mulți au ales să studieze unele dintre limbajele de programare populare, pe când alții au ales să fie experți pe internet.

Expert CAD

Unul dintre cele mai profitabile joburi care se poate face online este cel de proiectant, expert CAD (Computer Aided Design). Este vorba despre un job extrem de apreciat, care presupune lucrul la proiecte mari din domeniul arhitecturii, construcțiilor, mecanicii, electrotehnicii și alte sfere tehnice. Este vorba despre proiecte mari care necesită cunoștințe tehnice, dar și o mare doză de creativitate.

Ceea ce mulți numesc desen este, de fapt, o muncă voluminoasă care nu se poate face fără cunoștințe de AutoCAD. Acest program a înlocuit metoda clasică a hârtiei și creionului accelerând semnificativ procesul muncii. Astfel, aspectul vizual al proiectului se creează mult mai ușor, iar având în vedere că totul se face electronic, proiectul este mult mai ușor de prezentat clientului.

Un alt program important fără de care nu se pot face proiecte avansate este sotware-ul de modelare, animație 3D și randare 3 ds Max. Acesta se folosește în industria modernă pentru a crea cele mai bune soluții pentru jocurile video, filme, reclame, dar și proiecte arhitecturale.

Cum accesați cunoștințele: Primul pas în dobândirea cunoștințelor este cu siguranță Computer Aided Design (CAD) Program.

Cum găsiți un job part time 

Primul pas este să găsiți un job care oferă o relație bună dintre timpul investit și câștig. De voi depinde cel mai mult ce domeniu veți alege, dar este clar și că momentan cel mai mare și mai sigur câștig vine din sectorul IT. Dacă aveți abilități căutate pe piață (națională sau străină), dețineți deja un mare avantaj.

Odată ce v-ați decis asupra jobului, trebuie să vă definiți și obiectivele, pe termen scurt sau lung. Până la urmă, un job part time suplimentar este totuși o obligație care vă va lua timp. De aceea, este important să faceți un plan realist care vă va ajuta să câștigați bani, dar fără să vă sacrificați viața personală. Deși sună complicat, cu o abordare corectă, totul se poate rezolva, atâta timp cât acceptați proiecte pe care le puteți termina la timp.

Când știți ce doriți, urmează căutarea jobului. Spre deosebire de joburile „standard”, în general, angajamentele se găsesc online. Există site-uri pe care se publică anunțuri pentru freelanceri. Este important să vă creați o reputație pentru ca angajatorii să știe că sunteți un partener de încredere.

La început, va trebui să depuneți efort și să vă demonstrați cunoștințele acceptând și joburi plătite mai slab. În schimb, vă veți construi o reputație pozitivă cu care veți obține joburi mai bine plătite. Este vorba despre site-uri precum Freelancer sau Upwork, care sunt și cele mai populare portaluri pentru găsirea unui al doilea job.

Jobul part time - Atmosferă de lucru a lucrătorului onorific

Adeseori, comisioanele pot fi mai mari decât un salariu 

Acum când știm cum se pot câștiga bani și part time, se pune întrebarea - exact despre câți bani vorbim? Asta depinde de mai mulți factori: experiența, abilitățile și reputația voastre, timpul pe care îl investiți, starea de pe piață și profesia aleasă.

Unele joburi pur și simplu aduc un câștig mai mare datorită cerere mari de pe piața globală. Aici ne referim în primul rând la IT și la profesii precum programator sau designer web. Și pe lângă cererea mare, experții nu sunt niciodată de ajuns, ceea ce crește prețul serviciilor.

Dar, indiferent de jobul ales, scopul trebuie să fie un venit de minim 200 EUR lunar. Desigur, câștigurile pot fi mult mai mare dacă alegeți exclusiv part time-ul. În acest caz, de voi depinde cel mai mult cât veți câștiga deoarece vă veți stabili singuri obligațiile și zilele libere. Totul se reduce la cunoștințele avute și la ce puteți oferi pe piața muncii.

Jobul part time - un sinonim pentru o carieră de succes 

Mulți își iau un job part time din dorința de a obține un venit suplimentar pe perioada școlarizării sau când au un job plătit mai slab. Totuși, cu timpul se poate ajunge la situația în care acest „hobby” care se desfășoară de acasă, să aducă mai muți bani decât jobul principal. Și asta pentru că îl facem cu mai multă pasiune, deoarece de cele mai multe ori este vorba despre un job care ne place cu adevărat.

De aceea, nu sunt rare cazurile în care mulți își părăsesc „jobul de la 9h la 17h” și salariul clasic, pentru a lucra pe comision. Într-adevăr, este mai riscant, dar de departe, mult mai rentabil decât munca într-o firmă. Din fericire, nimeni nu vă obligă să luați o decizie rapid. Întotdeauna puteți lucra part time în timpul liber, testându-vă astfel cunoștințele. Dacă se dovedește un job mai bun decât jobul vostru „clasic”, vă va fi mult mai ușor să alegeți o direcție nouă în carieră.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te