Curs SEO Content Writing

SEO copywriting este unul dintre segmentele cheie în contextul optimizării conținutului pentru site-uri web. Acest subiect este abordat în cursul SEO Content Writing și este considerat unul dintre subiectele deosebit de importante ale comunicării online moderne. Astăzi, internetul reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente din lumea afacerilor, iar conținutul creat pe internet are o importanță deosebită în procesul de comunicare.

Conținutul de pe internet include diverse medii, cum ar fi text, imagini, videoclipuri, grafice, infografice, bannere, podcasturi, gif-uri și alte formate. Conținuturile de pe internet sunt din ce în ce mai diverse și mai interesante, dar este imposibil ca un text să fie vizibil pentru toți internauții din cauza numărului mare de texte digitale. Pe internet pot fi recunoscute diferite tehnici de copywriting SEO, care transmit mesaje unor grupuri țintă importante, interesate de diferite domenii tematice. Prin urmare, scriitorul trebuie să stăpânească regulile de bază ale optimizării pentru a obține vizibilitatea textului pe internet.

De aceea, în ultimii ani, un număr mare de scriitori sunt din ce în ce mai interesați de tehnicile de creare a conținutului pentru site-uri web și se străduiesc să îmbunătățească această abilitate. Datorită cursului SEO Content Writing, veți avea ocazia să învățați despre importanța creării de conținut care să îndeplinească toate regulile unei bune optimizări. Este important să se cunoască regulile de creare a conținutului și de optimizare a acestuia, pentru că numai așa pot fi îndeplinite cerințele scrisului modern online. Cunoașterea acestor reguli vă va oferi cunoștințele necesare despre cum să atrageți publicul dorit cu un text online. Tehnicile de copywriting SEO devin din ce în ce mai importante – aplicarea lor este reprezentată în aproape toate aspectele lumii afacerilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community Manager şi Content & SEO Manager.

Descrierea și scopul cursului SEO Content Writing

Focusul cursului SEO Content Writing este pe interpretarea practicii de scriere a textelor pentru pagini web, cu accent pe cuvintele-cheie, datorită cărora textele sunt clasate în rezultatele căutării afișate pe motoarele de căutare de pe internet.

Deoarece acest curs este despre practicile de copywriting digital pentru site-uri web, o parte specială este dedicată poveștii abilităților de copywriting SEO și regulilor de creare a conținutului digital promoțional și de vânzare. Prin urmare, există și o scurtă prezentare generală a clarificărilor unor abilități importante de copywriting. Deoarece regulile SEO sunt aplicate și în scrierea textelor de vânzare, considerăm că este important să subliniem utilizarea tehnicilor SEO și funcționalitatea acestora în crearea de conținut textual de diferite tipuri. Este foarte important să recunoaștem importanța optimizării SEO, dar și să subliniem consecințele regulilor SEO aplicate prost în textele online. Unele dintre problemele importante discutate în acest curs se referă la diferențele dintre practicile de writing și practicile de copywriting. Veți avea ocazia să vă familiarizați cu sensul de bază al termenului copywriting și unele caracteristici ale conținutului creat de copywriteri.

Tehnologiile moderne influențează faptul că din ce în ce mai puține texte tipărite sunt cumpărate și consumate, în timp ce textele digitale ating un număr tot mai mare de cititori. Cu toate acestea, crearea de conținut pe internet are anumite reguli. Și anume, este nevoie de anumite cunoștințe în domeniul SEO – în caz contrar, conținutul nu va fi vizibil unui public mai mare și, deci, nu va fi citit.

Datorită cursului SEO Content Writing, participanții vor putea învăța câteva dintre regulile de bază ale scrierii SEO pentru site-uri web, precum și regulile de optimizare atunci când se scrie conținut de vânzări. Textele care sunt scrise folosind aceste cunoștințe și optimizate în consecință pot deveni extrem de relevante și pot fi căutate. Toate acestea sunt predispoziții pentru ca un conținut să iasă în evidență în SERP și să atragă un număr mai mare de utilizatori de internet și potențiali clienți care vor acorda atenție nu numai conținutului care a fost creat, ci și produsului, adică serviciului care este promovat și vândut pe internet prin intermediul acestuia.

Cursul SEO Content Writing vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. De ce este importantă optimizarea SEO pentru textele online?

Optimizarea pentru motoarele de căutare permite paginilor web să fie mai bine poziționate în rezultatele căutării motoarelor de căutare precum Google, Bing și Yahoo!. Datorită unei bune optimizări, numărul de vizite crește – mai exact, crește traficul pe site, care este unul dintre factorii cheie pentru afaceri de succes pe internet. Prin aplicarea adecvată a regulilor și cuvintelor-cheie SEO, conținutul de pe internet poate fi poziționat printre primele rezultate de căutare, ceea ce în timp crește vizibilitatea conținutului în căutări și contribuie astfel la un interes mai mare al utilizatorilor față de produsele/serviciile oferite. Optimizarea SEO adecvată a textului de pe internet poate fi importantă pentru obținerea unor rezultate bune de căutare, dar și pentru un succes mai mare în afaceri pe internet.

2. Care este diferența dintre copywriting și content writing?

Copywriting-ul este recunoscut ca o tehnică de scriere a mesajelor publicitare care promovează servicii, produse sau companii. Copywriterii sunt scriitori de conținut publicitar care promovează produse sau servicii prin broșuri, reclame video sau audio, bannere, panouri publicitare și alte materiale promoționale și publicitare. Scriitorii cu experiență în copywriting sunt cel mai adesea angajați de agenții de publicitate sau agenții specializate în copywriting. Scopul fiecărui copywriter este de a obține grupul-țintă adresat de copie/text pentru a cumpăra produsul/serviciul. Scrierea de conținut se concentrează pe crearea de conținut de calitate și optimizat pentru motoarele de căutare, dar este folosit cel mai adesea pentru a crea conținut pe site-uri web, bloguri și alte tipuri de conținut care nu sunt direct promoționale. Spre deosebire de un copywriter, un redactor de conținut este angajat de o companie care dorește să-și extindă prezența online și astfel să atragă atenția publicului, adică cu conținut online creat și poziționat, își mărește prezența pe internet și creează conștientizarea despre marcă sau produs.

3. Ceea ce precede crearea unui text optimizat adecvat pe o pagină de internet?

Crearea de conținut online optimizat adecvat pe o pagină web este precedată de câțiva pași importanți. Primul pas se referă la analiza grupului-țintă și a pieței, adică la cercetarea concurenței. Ca parte a celui de-al doilea pas, este important să monitorizăm activitatea concurenților și să cercetăm cuvintele-cheie folosite de concurenți în conținutul online. Următorul pas este să creați un titlu și să folosiți cuvinte-cheie în text, iar apoi să monitorizați cu atenție frecvența și poziționarea acestora pe SERP. Ultimul pas care precede crearea unui conținut online optimizat adecvat este scrierea de conținut relevant, unic și util, care este adaptat pentru o citire ușoară. Toate aceste etape sunt foarte importante pentru optimizarea cu succes a textelor de pe internet și pentru obținerea unor poziții superioare (primele zece) în prima pagină a motoarelor de căutare.

SEO Content Writing

Planul și programa cursului

1. Bazele SEO și SEO Content Writing

  • Cele trei categorii principale de SEO (SEO Tehnic, SEO On-page, SEO Off-page) și elementele lor de optimizare
  • White hat SEO / Black hat SEO – caracteristici, avantaje și dezavantaje
  • Caracteristici ale SEO content writing și copywriting și diferențele lor cheie

2. SEO Content Writing

  • Crearea de conținut de calitate optimizat pentru motoarele de căutare

Participanții la cursul seo content writing

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te