Cursul SEO Fundamentals

Cursul Search Engine Optimization Fundamentals abordează subiecte din industrie – optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare web. Cursul se va focusa pe cei mai importanți termeni și reguli necesare pentru a înțelege elementele de bază ale optimizării pentru motoarele de căutare web. Lumea afacerilor s-a mutat de mult din spațiul fizic și și-a transferat modelele de afaceri și de câștiguri online. În fiecare zi se creează noi site-uri și se definesc reguli care ar trebui urmate pentru a diferenția afacerea și a deveni mai competitive pe piață. Lumea online a devenit un instrument legitim pentru crearea credibilității și a reputației, dar și pentru crearea de noi modele de afaceri. Tocmai din această cauză, multe companii au intrat în lupta pentru o poziție mai bună pe motoarele de căutare și astfel s-au remarcat ca fiind mai competitive în comparație cu cele de sub ele în rezultatele căutării.

Regulile de bază ale optimizării pentru motoarele de căutare web au devenit foarte importante în contextul afacerii. Tehnicile de optimizare trebuie înțelese ca un instrument de marketing util pentru plasarea produselor, serviciilor sau poziționarea mărcii pe internet. Deși SEO poate părea o tehnică gratuită la prima vedere, totuși implică anumite investiții. Pentru acest tip de activitate de vizibilitate și marketing online este necesar să investim nu doar un efort mare, continuu, ci și timp.

Este important de reținut că munca de optimizare a prezentărilor web începe cu decizia de a lansa site-ul. Din acest motiv, sunt necesare cunoștințe de bază, indiferent dacă sunteți proprietarul site-ului sau doar editați paginile de pe site. Cunoașterea elementelor de bază ale optimizării site-urilor pentru browsere web poate fi de o importanță esențială pentru afaceri de succes în lumea digitală. Aceste cunoștințe pot ajuta la construirea unei prezențe online de calitate, la fidelizarea clienților și la creșterea vânzărilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community ManagerContent & SEO ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerPPC & Digital Channels Manager.

Cursul SEO Fundamentals – descriere și scopuri

Cursul Search Engine Optimization Fundamentals (Bazele optimizării motoarelor de căutare) este o introducere în SEO (Search Engine Optimization) și are două module. În primul modul, participanții vor învăța despre principalele concepte și termeni ai acestei tehnici de marketing. Acest modul include o prezentare istorică a celor mai importante concepte, care va completa cunoștințele teoretice despre funcționarea motoarelor de căutare.

În timpul dezvoltării internetului, au fost dezvoltate și motoarele de căutare. Procesul de clasare a site-urilor pe paginile motoarelor de căutare a evoluat, așa că o atenție specială la curs va fi concentrată asupra algoritmului motorului de căutare. Algoritmii sunt programe de calculator care evaluează paginile și le indexează pentru căutările viitoare ale utilizatorilor. Cu alte cuvinte, participanții vor afla de ce motoarele de căutare sunt responsabile pentru calitatea și rezultatele căutării relevante.

Pentru a obține succesul SEO, trebuie să urmați anumite reguli pe care algoritmul le cere. Cu toate acestea, în cadrul industriei SEO, regulile sunt ignorate în mod deliberat sau neintenționat, ceea ce duce la apariția diferitelor practici bune și rele. De aceea, o parte specială a cursului SEO Fundamentals este dedicată diferitelor tipuri de optimizare SEO, adică împărțirii primare în trei tipuri de optimizare, precum și tehnicilor și metodelor bune și rele ale acestora.

Al doilea modul se concentrează pe tehnici specifice de optimizare, necesare pentru ca o pagină să câștige o poziție ridicată în rezultatele căutării. Tehnicile folosite în optimizare vor fi sistematizate ca practici SEO on-page, tehnice și off-page. Cunoștințele de bază în domeniul SEO includ modalități de planificare și selectare a cuvintelor-cheie sau a frazelor pentru optimizare.

Scopul cursului este ca participanții să se familiarizeze mai bine cu metodele de lucru ale motoarelor de căutare și cu istoria acestora. Ideea este de a face procesul de clasare pe motoarele de căutare cât mai simplu posibil pentru participanți și de a le oferi răspunsuri la întrebări precum: ce tipuri de optimizare SEO există, dacă toate tehnicile SEO sunt bune sau sunt rele, dacă toate metodele sunt profitabile și care sunt unele dintre cele mai cunoscute. În plus, participanții vor putea desfășura în mod independent diverse activități în cadrul optimizării diverselor elemente de pe site, să aleagă cuvinte-cheie adecvate etc.

Cursul SEO Fundamentals vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este termenul SERP și cum afectează algoritmul Google căutarea utilizatorilor?

SERP (Search Engine Results Page) este o pagină cu rezultate de căutare care este afișată după ce un utilizator introduce cuvinte-cheie într-un motor de căutare, cum ar fi Google. Această pagină conține o listă de pagini web care sunt relevante pentru o anumită interogare și este afișată utilizatorului ca rezultat al căutării.

Algoritmul Google, care este de fapt un sistem complex care clasifică paginile web în funcție de relevanță și autoritate, afectează modul în care rezultatele sunt afișate pe SERP. Algoritmul ia în considerare mulți factori, inclusiv cuvintele-cheie, calitatea și relevanța conținutului, linkurile de pe alte site-uri web, viteza de încărcare a paginii, optimizarea pentru dispozitive mobile și mulți alți factori. Google se străduiește întotdeauna să arate utilizatorului cele mai relevante și de înaltă calitate pagini web în partea de sus a SERP. Algoritmul este actualizat și îmbunătățit în mod constant pentru a îmbunătăți calitatea căutării și pentru a preveni încercările de manipulare a clasamentului.

2. Ce este white hat și black hat, dar optimizarea gray hat?

Când vorbim despre tehnici și metode care sunt aplicate în cadrul optimizării site-urilor web, le putem grupa în trei divizii.

 • White hat SEO implică tehnici și metode de optimizare care respectă pe deplin regulile și liniile directoare și includ de obicei crearea de conținut de calitate, utilizarea cuvintelor-cheie relevante, optimizarea paginilor web și construirea de linkuri externe de calitate. Tehnicile white hat sunt considerate o abordare etică și pe termen lung a optimizării.
 • Tehnicile și metodele black Hat SEO includ manipularea cuvintelor-cheie, plagiatul și copierea conținutului, redirecționările ascunse, umplerea cuvintelor-cheie etc., toate de dragul clasării unui site în cea mai scurtă perioadă de timp. Acest lucru este considerat neetic și ineficient pentru site pe termen lung.
 • Tehnicile și metodele grey hat SEO combină tehnicile white hat și black hat. Acestea sunt metode care nu sunt interzise în mod explicit, dar în unele cazuri sunt la limită sau discutabile, adică incorecte din punct de vedere etic. Tehnicile grey hat pot include cumpărarea de domenii expirate, descărcarea și editarea conținutului altor persoane, așa-numitele linkuri de caritate etc.

3. Ce tipuri de optimizare SEO există?

SEO (Search Engine Optimization) poate fi împărțit în trei categorii principale: SEO on-page, SEO off-page și Technical SEO.

 • On-page SEO include toate activitățile care se desfășoară pe site-ul propriu-zis pentru a îmbunătăți vizibilitatea și clasarea în motoarele de căutare. Aceasta include optimizarea titlurilor paginilor, meta descrieri, introducerea de cuvinte-cheie pentru fiecare pagină, alt taguri pentru imagini și alte elemente de conținut. On-page SEO include, de asemenea, viteza de încărcare a paginii, optimizarea pentru dispozitive mobile, harta site-ului etc.
 • Off-page SEO se referă la activitățile desfășurate în afara site-ului pentru a îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare. Aceasta include construirea de linkuri externe de calitate către site, crearea de conținut de calitate etc.
 • Technical SEO include toate aspectele tehnice ale site-ului, astfel încât motoarele de căutare să poată indexa în mod adecvat paginile web. Aceasta include îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginii, controlul roboților motoarelor de căutare, codurile de stare a serverului etc.

SEO Fundamentals

Planul și programa cursului

1. Motoare de căutare și introducere în conceptul SEO

 • Conceptul, istoricul și principiul de funcționare a browserelor web
 • Algoritmi pentru motoarele de căutare
 • Conceptul, diviziunea și scopul optimizării SEO
 • Tipuri de optimizare SEO: White hat, Black hat i / și Gray hat SEO

2. Bazele SEO

 • Tehnici de optimizare și Search Engine Results Pages (SERP)
 • SEO – conținut și cuvinte-cheie

Participanții la cursul SEO Fundamentals

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te