Curs Programare avansată în Java

După cum îi spune şi numele, acest curs oferă cursanţilor posibilitatea de a asimila tehnicile programării avansate în Java. Acest limbaj de programare face parte dintre cursurile mai uşor de învăţat, datorită în primul rând orientării pe obiecte şi a mai multor caracteristici funcţionale. Este important de evidenţiat că Java nu se leagă de un sistem de operare, ceea ce înseamnă că codul scris în acest limbaj de programare este funcţional atât pe calculatoarele desktop, cât şi pe dispozitivele mobile şi tablete.  

La învăţarea programării avansate în Java,  vă vor fi de mare ajutor cunoştinţele de bază pentru lucru în acest limbaj de programare. Tocmai din acest motiv, pe cursanţii acestui curs îi sfătuim să finalizeze cu succes cursul Core Java Programming pentru a-şi putea îmbunătăţi cât mai uşor cunoştinţele şi pentru a se perfecţiona pentru lucru în cel mai căutat program din zilele noastre.

Datorită caracteristicilor sale, care permit ca Java să se adapteze la majoritatea dispozitivelor, competenţele de lucru în acest limbaj de programare vă vor prezenta, de fapt, instrumentul cu o aplicare largă în lumea IT. Din motivele menţionate, Java îşi merită superlativul de cel mai căutat limbaj de programare de pe piaţă, iar programatorii săi fac parte din experţii IT cu un salariu foarte mare. 

Pur şi simplu,dacă vă perfecţionaţi cunoştinţele pentru lucru în limbajul de programare menţionat, veţi fi pregătiţi să lucraţi pe numeroase poziţii care presupun crearea jocurilor video, realizarea aplicaţiilor Android sau programarea software-elor de aplicaţie.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Java Development şi Android Mobile Development.

Descrierea şi obiectivul cursului Advanced Java Programming

În acest curs se va pune accent pe studierea conceptelor avansate de programare într-unul dintre cele mai căutate limbaje de programare din lumea IT - Java. Ca şi cursant la Advanced Java Programming, veţi avea ocazia de a cunoaşte utilizarea bibliotecilor Java specifice. În afară de acest curs, vă veţi ocupa şi de concepte obiectuale avansate prin tipuri generice şi reflexii, dar şi de manipularea avansată a fluxurilor, şirurilor, graficii, reţelei şi a bazelor de date.

Pentru un studiu cât mai eficient, cursul Advanced Java Programming este împărţit în 5 unităţi tematice, respectiv module, prin care cursanţii vor dezvolta treptat competenţe noi, pentru ca întregul proces de perfecţionare să le fie mai uşor. 

Prima parte a cursului vă va ajuta să obţineţi o imagine completă despre programare avansată orientată pe obiecte. În acest modul veţi afla cum se manipulează tipurile de date generice, ce este reflexia şi ce reprezintă noţiunea de eveniment în programarea Java. Pe lângă aceasta, veţi învăţa la ce se folosesc expresiile regulate, cum funcţionează lucrul avansat cu clasele şi ce este cu exactitate designul şablonului.  

În continuarea cursului, profesorii vă vor prezenta lucrul cu bazele de date MySQL, apoi vă vor învăţa cum se manipulează reţelele. Această parte a cursului vă va oferi cunoştinţe care se referă la protocoale de reţea de internet, manipularea HTTP şi Java Mail. Apoi, urmează modulul dedicat firelor de execuție, respectiv celor mai mici secvenţe ale instrucţiunilor de program care pot fi manipulate independent. 

Ultimul modul vă va ajuta să învăţaţi ce este  AWT (Abstract Window Toolkit) care permite manipularea interfeţei grafice cu utilizatorul în limbajul de programare Java. Folosind această bibliotecă a claselor, veţi putea să creaţi programe care se execută în fereastră şi au mediu grafic. În afara de asta, această parte a cursului vă va asigura tehnici cu ajutorul cărora veţi manipula grafica bidimensională, textele şi imaginile.  

Cursul Advanced Java Programming are scopul de a pregăti toţi cursanţii pentru utilizarea practică a limbajului de programare menţionat în realizarea problemelor concrete. Pe lângă asta, după finalizarea cu succes a cursului, cursantul va avea toate cunoştinţele necesare cu ajutorul cărora va putea să creeze independent clase complexe şi va fi pregătit pentru utilizarea proceselor multilinie, a reţelei şi bazei de date.

Advanced Java Programming

Planul şi programul cursului

1. Advanced Object Programming  

 • Tipuri generice de date
 • Ce este reflexia şi când se foloseşte?
 • Familiarizarea cursantului cu noţiunea de eveniment
 • Când şi cum se folosesc expresii regulate?
 • Lucru avansat cu clasele 
 • Şabloane de design

2. Lucru cu baza de date 

 • Introducere în lucru cu bazele de date
 • Lucru cu baza de date MySQL

3. Manipularea reţelei 

 • Introducere în protocoale de reţea de internet 
 • TCP Socket Programming
 • UDP Socket Programming
 • Manipularea HTTP-ului
 • JavaMail

4. Fire de execuție (Threads)

 • Introducere în fire de execuție
 • Manipularea firelor de execuție
 • Concurenţa şi sincronizarea firului de execuție

5. AWTşi Java 2D

 • Introducere în grafica 2D şi AWT
 • Layout-uri JAVA AWR
 • Controale Java AWT
 • Java 2D – manipularea geometriei 
 • Manipularea textului şi a imaginilor 
 • Tiparul

Cursanţii de la Advanced Java Programming

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.