Publicitate pe Instagram

Rețelele sociale nu sunt folosite exclusiv pentru comunicarea privată, ci și pentru diferite aspecte ale afacerii. Întrebarea de bază pe care și-o pun antreprenorii este ce rețea să aleagă pentru afaceri. Răspunsul corect este, probabil – pe toate. Cu toate acestea, publicitatea pe Instagram s-a impus ca un plus obligatoriu pentru orice afacere.

Publicitate pe Instagram

Prin personalizarea profilului Instagram al companiei pentru reclame puteți obține rezultate semnificative pe termen lung în promovarea afacerii voastre mici sau mari. Pentru că Instagram este o platformă care înregistrează o creștere uriașă.

În ultimul timp, întreprinderile de toate dimensiunile, companiile mari și mici, precum și antreprenori independenți își doresc să fie prezenți în această rețea mai mult decât în ​​altele. În acest fel, ei pot ajunge la un număr mai mare de persoane, inclusiv la grupul lor țintă.

Probabil că nu v-ar surprinde să aflați că Instagram are aproximativ un miliard de utilizatori activi pe lună. Acesta este întrebuințat în mare măsură de companii pentru a-și promova brandurile. De asemenea, foarte folosit este affiliate marketing-ul, prin care utilizatorii își direcționează urmăritorii către o pagină, pentru a cumpăra produse sau servicii. Aceasta este doar una dintre modalitățile de a utiliza această rețea pentru afaceri.

Sfaturi pentru publicitate pe Instagram

Dacă vreți să vă promovați, iată sfaturile experților în marketing pentru Instagram, care vă pot ajuta să obțineți mai mult succes în publicitatea brandului vostru.

Folosiți fotografii pătrate 

Se spune că un profil de Instagram este la fel de bun ca fotografiile. Dacă vă întrebați de unde să începeți să vă construiți profilul, răspunsul este: de la fotografii de calitate.

Una dintre modalitățile dovedite este să creați și să folosiți fotografii pătrate pentru profilul vostru. Aceasta nu este un impediment prezent, deoarece majoritatea aparatelor foto digitale și smartphone-urilor au opțiunea de a face astfel de fotografii în setările camerei lor.

Nu uitați că realizarea fotografiilor speciale cu opțiuni în aplicație poate fi limitativă când vine vorba de calitatea fotografiilor. Totuși, nu trebuie să aveți un aparat foto profesional de înaltă rezoluție pentru a crea conținut de calitate satisfăcătoare pentru publicitatea de pe rețelele sociale. Dimpotrivă, un smartphone de nivel mediu este suficient. Cu ajutorul diferitor aplicații de procesare a fotografiilor și puțină creativitate, veți putea realiza fotografii plăcute.

Folosiți un link personalizat pentru monitorizarea traficului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă promova brandul este metrica. Întrebarea la care vreți să răspundeți este cât de atrași sunt vizitatorii de profilul vostru Instagram și dacă crește traficul pe pagina voastră web.

Din păcate, popularul serviciu Google Analytics nu vă poate oferi informații și trafic precis atunci când un utilizator vă vizitează site-ul web prin intermediul profilului său mobil Instagram. De aceea, pentru monitorizarea ratei exacte de clicuri deseori se folosesc linkurile adaptate Bitly.

Verificând datele Bitly, veți avea o perspectivă clară privind câte clicuri de pe profilurile Instagram trimit de fapt utilizatorii pe site-ul vostru web. Pentru a urmări cu succes traficul o perioadă mai lungă de timp, creați noi linkuri Bitly de fiecare dată când schimbați ruta către una dintre paginile voastre de destinație sau aveți o nouă campanie. Singurul factor limitativ este că linkurile pot fi postate doar în biografia Instagram.

Gândiți strategic despre postări 

Dacă doriți să profitați la maximum de această platformă de publicitate, va trebui să planificați mai mult și să lăsați mai puține lucruri la voia întâmplării.

Pentru a maximiza potențialul Instagramului, trebuie să aveți un plan pe termen lung pentru postări și reclame. Pentru început, fiecare afacere are câteva date care sunt importante pentru promovare și vânzări (Black Friday, Crăciun, Anul Nou, prima zi de școală, Ziua Îndrăgostiților etc.). În consecință, planificați activitățile în avans pentru a vă concentra pe evenimentele de zi cu zi de-a lungul anului.

Planificarea în avans este importantă datorită naturii Instagramului, adică focusul pe fotografii și clipuri video. Dacă vreți ca profilul vostru să ajungă la un nivel înalt, acesta trebuie să cuprindă fotografii originale, realizate în conformitate cu strategia de afaceri și evenimentul pe care îl acoperiți. Pentru a face acest lucru, trebuie să adoptați cunoștințele pe care le au designerii grafici sau să angajați un profesionist care să vă ajute.

Nu trebuie să omiteți nici opțiunea Instagram Story, precum nici posibilitatea de a posta clipuri video scurte ca parte a postărilor. Pentru a vă familiariza cu modul specific de lucru și de comunicare în această rețea, priviți cum o fac influencerii deja afirmați, dar și companiile de renume mondial.

Cea mai bună utilizare a conținuturilor video și a fotografiilor 

Având în vedere că, conținutul video poate genera până la de trei ori mai multe linkuri de intrare în comparație cu scrierea de comentarii, acesta este un instrument extrem de valoros. Folosiți-l pentru a intra în legătură cu urmăritorii voștri și pentru a-i implica în comunicare, precum și pentru a câștiga alții noi.

Nu trebuie să fiți un specialist în publicitate pe Instagram pentru a înțelege că aceasta este o platformă care se concentrează pe povestirea vizuală. Cu toate acestea, numeroși experți în relații publice și experți în marketing pe internet încă nu profită de toate avantajele oferite de conținutul video, în calitate de instrument pentru storytelling.

Pe de altă parte, unii sunt extraordinari la asta. De exemplu, dacă vă uitați la brandurile Oreo sau McDonalds, veți vedea idei foarte bune pentru conținut video. Clipurile lor plasează produsul chiar în centrul clipului video, dar într-un mod special – astfel încât conținutul să nu devină o reclamă clasică.

Așa-numitul conținut video „stop motion” este distractiv și interesant, iar publicul este bucuros să împărtășească astfel de materiale cu prietenii. Cel mai bun lucru este că utilizarea pluginurilor de editare video Instagram vă oferă posibilitatea de a le crea cu ușurință. Cum? Tot ce trebuie să faceți este să țineți apăsat butonul de captură ori de câte ori doriți să faceți o fotografie nouă. De asemenea, mai aveți o opțiune – puteți posta oricând un video pe Instagram pe care l-ați pregătit deja cu telefonul, camera sau aparatul foto.

Dacă nu vreți să vă promovați singur produsul astfel încât brandul să poată fi remarcat în fiecare clip video, aflați că nu este obligatoriu. De fapt, este de preferat ca alții să o facă pentru voi. Cel mai bine este să încercați să vă încurajați urmăritorii Instagram să creeze conținut video cu produsul vostru, astfel încât brandul să fie vizibil. Adunați toate aceste clipuri video create de fani și postați-le pe pagina voastră. Cel mai important este ca fiecare clip video să fie despre publicul vostru țintă, nu doar despre companie, despre voi sau despre brand.

Rezultatele promovării pe Instagram

Folosiți expresii care sunt în tendințe

Utilizatorilor le este mai simplu să găsească conținuturile legate de hashtag-uri, facilitat de pluginul Instagram Explore. Acestea sunt expresii precum #stayhome și #ILINKAcademy.

Situația ideală este atunci când se află în trend tocmai acele semne care sunt relevante pentru brandul vostru. În acest caz, nu uitați să le includeți la timp în postările voastre, pentru că astfel grupul țintă vă va găsi mult mai ușor. Un timing bun poate fi mai eficient decât cel mai bun „call to action”.

Când vorbim despre căutare, Instagramul și-a extins gama. Cu ceva timp în urmă, a fost prezentată posibilitatea căutării după emoticoane. În ceea ce privește emoticoanele, respectați regulile pentru frazele în trend și hashtag-uri. Cu alte cuvinte, dacă credeți că puteți conecta emoticoanele cu brandul vostru în vreun fel, nu ezitați să o faceți.

Rețelele sociale sunt un spațiu media și de publicitate important

În acest moment, un număr mare de povești populare pe Instagram sunt cu caracter business. Potențialul acestei rețele pentru afaceri este incontestabil. Pentru a face publicitate și singuri pe Instagram la nivel profesional, trebuie mai întâi să cunoașteți elementele de bază ale marketingului digital și să stăpâniți instrumente avansate.

Pe de altă parte, Instagram-ul este și o meserie profitabilă, ceea ce nu este de mirare având în vedere cifrele de la începutul acestui text. Se pare că în prezent nu există aproape nicio afacere pe care Instagram să nu o folosească pentru a-și promova afacerea. De aceea, piața este în căutare de community manager și online PR manager cu o cunoaștere aprofundată a acestei rețele sociale.

Dacă vreți să învățați comunicare și publicitate astfel încât brandul vostru să fie în trend, iar grupul vostru țintă să aibă din ce în ce mai mulți urmăritori, trainingurile și cursurile de marketing pe internet sunt o soluție logică. Dar, atenție! Țineți cont că, cursurile scurte și școlile prin corespondență nu sunt soluția potrivită.

Așadar, nu pierdeți timp prețios pe cursuri prea scurte pentru care veți plăti mult. Acordați-vă cel puțin un an pentru a învăța bine meseria, lucrând la proiecte reale, cu ajutor din partea mentorilor. Există numeroase motive pentru a folosi Instagram-ul, atât în interes personal, cât și ca persoană juridică, pentru a vă crește veniturile curente sau pentru a genera altele noi.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te