Cum să câștigați bani și să aveți o carieră de succes?

Aflați cum să vă schimbați viața și să aveți o carieră de succes, făcând ceea ce vă place cel mai mult. Trebuie doar să fiți hotărâți și dornici de a învăța lucruri noi, să avansați, iar joburile bine plătite nu vor lipsi.

Cum să câștigați

Mulți se întreabă cum se câștigă banii, chiar dacă știu răspunsul deja – orice loc de muncă bine plătit necesită o combinație de cunoștințe și abilități. Problema este că mulți oameni își dau seama târziu că trebuie să urmeze o școlarizare pentru un job profitabil. Aceasta nu este o decizie ușoară, dar este singura corectă dacă vreți să urmați cariera la care ați visat dintotdeauna.

Înainte de a face pasul decisiv, trebuie să creați un echilibru între dorință și afinitate. Nu urmăriți jobul în funcție de venit. Dacă veți face ceva ce nu vi se potrivește, nu vă veți atinge obiectivul. Veți fi nemulțumiți chiar dacă aveți un salariu mare.

De aceea, este important să decideți care sunt lucrurile care vă aduc împlinire și care vă ajută să vă dezvoltați. Echilibrul corect între abilitățile aplicabile și aptitudini este calea către salarii mari și o carieră de succes. De aceea, este important să luați chiar acum o decizie despre ceea ce doriți să faceți, iar dacă veți face ceea ce vă place va fi și mai ușor să învățați ce este necesar.

Cum să câștigați bani în România?

Mulți spun că este greu să găsești un serviciu bun. Adevărul este că pentru cel care are calitățile necesare se găsește întotdeauna de lucru. Priviți doar cât sunt de căutați experții în IT și care sunt salariile unui programator în România. Desigur, nu trebuie să vă îndreptați către programare dacă nu aceasta este dorința dumneavoastră. 

Un lucru bun este faptul că în țara noastră puteți găsi și multe alte locuri de muncă dacă aveți abilitățile necesare. Piața locurilor de muncă este plină de oferte de muncă, în spatele cărora stau companii în căutare de experți.

Cineva se va întreba pe bună dreptate - cum să câștigi mai mulți bani în România când salariile sunt de multe ori prea mici. Acest lucru este doar într-o mică măsură adevărat. Adevărul este că există joburi în care sunt oferite salarii peste medie. Cu cât este necesară mai multă experiență sau creativitate, cu atât veți fi mai bine plătit pentru capacitățile dumneavoastră. Pentru a găsi astfel de locuri de muncă, trebuie să vă familiarizați cu mediul, concurența și potențialii angajatori.

Cercetați piața, aflați care sunt sarcinile cerute la postul de muncă și căutați-le pe cele pe care doriți să le faceți. După aceea, interesați-vă de ce este nevoie pentru a dobândi abilitățile pe care le necesită respectivul job. Veți fi surprins când veți afla că există joburi bine plătite și pe care le puteți face cu doar puțină perfecționare. De aceea, trebuie să știți ce vreți, dar să și fiți pregătiți să lucrați independent, de acasă.

De ce să nu fiți propriul dumneavoastră șef?

Dacă aveți cunoștințele și abilitățile potrivite, există posibilitatea de a găsi un job bine plătit în România. Totuși, poate este o soluție și mai bună să vă creați propria afacere, folosindu-vă de cunoștințele și abilitățile dumneavoastră. Cum să faceți acest lucru? Pentru început, puneți pe hârtie care sunt calitățile pe care le aveți și pe care le puteți valorifica. Multe companii mari au apărut de la idei simple, dar originale.

Faceți o analiză obiectivă asupra propriei persoane și a ceea ce știți să faceți. Puteți face acest lucru răspunzând la câteva întrebări:

Ce faceți în timpul liber? – Cele mai bune idei de afaceri se găsesc deseori în locurile la care ne așteptăm cel mai puțin – când „nu facem nimic”. De ce nu ați câștiga din hobby-ul dumneavoastră? Acest lucru poate consta în jocuri, desen, administrarea unui blog, comerțul cu bitcoin, crearea de aplicații… Pentru început concentrați-vă pe ceea ce știți să faceți mai bine și să concepeți o idee; la perfecționarea abilităților vă puteți gândi ulterior.

Ce spun ceilalți despre dumneavoastră? – Dacă nu sunteți sigur de potențialul dumneavoastră, întrebați-vă prietenii ce cred. Acesta este un mod excelent de a afla mai multe despre propriile abilități. Consultați-vă cu oamenii în care aveți încredere și întrebați-i care sunt calitățile pe care le apreciază cel mai mult la dumneavoastră. Foarte ușor se poate întâmpla să fiți surprins. Și anume, deseori suntem prea critici cu noi înșine, neînțelegând ce potențial avem. De aceea, aici sunt ceilalți pentru a vă oferi o evaluare obiectivă.

Cât timp puteți dedica? – Chiar și cea mai bună idee este proastă dacă nu o puneți în practică. De aceea, este necesar să fiți realiști și conștienți de limitele și de potențialul dumneavoastră. Un bun proiect necesită timp pentru a învăța lucruri noi, dar și pentru a realiza proiectul propriu-zis. La acest lucru trebuie adăugat faptul că este probabil ca deja să aveți și alte obligații (școală, serviciu) pe care nu le puteți ignora. De aceea, este important  să fiți realiști și conștienți de la început de propriul potențial. Din fericire, noile tehnologii permit studiul la distanță pentru alte responsabilități și lucrul de acasă.

Cum să câștigați bani de acasă

Cum să câștigați bani de acasă?

Sigur ați auzit că mulți câștigă bani lucrând de acasă. Deși mulți leagă o astfel de activitate cu freelancingul, adevărul este că astăzi multe companii oferă această posibilitate. Acasă devine tot mai mult o alternativă în favoarea biroului clasic. 

Unul dintre motive este că multe joburi nu necesită prezența fizică. Vă prezentăm câteva dintre joburile excelent plătite pe care le puteți face de acasă, independent sau chiar fiind angajat la o firmă.

Designer grafic

Principalele calități ale unui designer grafic sunt creativitatea și abilitățile care îl ajută să-și pună ideile în practică. Treaba dumneavoastră va fi să găsiți o soluție pentru presă sau pentru internet, în funcție de ce aveți de făcut. 

Acest lucru înseamnă că trebuie să știți ce programe sunt utilizate în designul grafic, să urmăriți cele mai noi tendințe, dar și pentru a știi să creați soluția dorită. Având în vedere că este vorba despre o activitate deosebit de creativă unde se caută abilități tehnice, designerii grafici sunt foarte căutați atât în România, cât și în străinătate.

Pentru a începe să câștigați ca designer, vă recomandăm să învățați programul Web Design sau Print & Graphic Design.

Copywriter

Dacă aveți talent la scris, în prezent vi se oferă un număr mare de opțiuni pentru un salariu excelent. Aici ne gândim în primul rând la crearea conținutului pentru site-uri web. Conținutul (content) se apreciază tot mai mult, deoarece calitatea sa influențează direct clasarea site-ului.

Copywriting-ul vă oferă posibilitatea de a scrie pe diverse teme, atât pentru clienții autohtoni, cât și pentru clienții străini. Sunt extrem de căutați cei care sunt pricepuți și care stăpânesc bine limba engleză, așa că dacă veți cunoaște această limbă poate fi un plus uriaș în carieră. Dacă scrieți bine, vă puteți valorifica abilitățile lucrând la o agenție de marketing, în mass-media, dar și lucrând prin intermediul internetului pentru clienți străini.

Tocmai această flexibilitate este un mare avantaj pentru că vă puteți ocupa de ceea ce aveți de făcut din orice loc. Ca echipament, vă trebuie doar un computer, o conexiune la internet și o mare doză de creativitate.

Dezvoltatorul web

Dezvoltatorul web

Crearea și întreținerea site-urilor web reprezintă o activitate extrem de profitabilă. Motivul este simplu – oricine dorește să conducă o afacere de succes trebuie să aibă un site respectabil. Pentru a avea succes, trebuie să stăpâniți unul dintre limbajele de programare, dar și numeroase instrumente și tehnologii de sprijin.

Pentru a deveni un dezvoltator web de succes, se va aștepta de la dumneavoastră ca, pe lângă limbajul de programare, să vă pricepeți și la programare SQL, baze de date, protecția datelor și a sistemelor informatice. Este vorba despre o activitate care garantează o carieră de succes dacă obțineți cunoștințele necesare.

Pentru mai multe informații despre programarea și activitatea web vedeți programul Frontend JavaScript Development.

Asistentul virtual 

Dacă nu sunteți sigur ce veți face, dar știți că doriți să lucrați de acasă, poate e cel mai bine să vă dedicați profesiei de asistent virtual. Este vorba despre o profesie unde sunteți ajutorul online pentru companii în rezolvarea numeroaselor sarcini. După nume vă puteți da seama că este vorba despre un asistent personal, adică un fel de secretară.

Și anume, multe activități ale asistentului virtual se pot descrie ca „asistent al directorului” sau „office manager”. Pe de altă parte, mulți vor cere ajutor de la dumneavoastră în administrarea rețelelor sociale, introducerea produselor în site-uri de e-commerce sau administrarea unor alte activități unde compania pur și simplu nu are angajați. Ca asistent virtual veți învăța multe despre ceea ce se întâmplă pe internet, iar acest lucru vă va ajuta să vă concentrați pe sarcinile și abilitățile care vă avantajează cel mai mult.

Cum să câștigați bani online?

După cum ați putut concluziona până acum, internetul oferă oportunități incredibile pentru realizarea unei cariere de succes. Acum cu siguranță vă întrebați cum să câștigați bani online și de unde să începeți. Există multe avantaje ale lucrului pe internet.

În acest mod nu sunteți limitat la piața internă, ci puteți lucra la nivel mondial. Acest lucru înseamnă că puteți câștiga mult mai mult decât ați putea câștiga în România sau în regiune. Motivul principal este acela că veți lucra cel mai adesea pentru angajatori care provin din țări care au un standard mult mai ridicat și, prin urmare, vă vor plăti mai mult.

Pentru a câștiga primul dumneavoastră onorariu prin intermediul internetului, trebuie să fiți sigur de cunoștințele dumneavoastră, să stăpâniți bine cel puțin limba engleză (fiecare limbă suplimentară reprezintă un bonus), precum și să știți să vă prezentați bine. Veți ajunge să lucrați prin contactarea potențialilor angajatori online. Acest lucru este posibil în primul rând prin site-uri care oferă joburi freelance.

Sistemul funcționează pe baza contului dumneavoastră pe unul dintre site-uri, precum Upwork și să porniți în căutarea unui job. La început va fi necesar să găsiți clienți și să le oferiți un preț mai acceptabil pentru a obține șansa de a lucra la proiect. 

Pe măsură ce veți avea tot mai multe proiecte și recomandări de succes din partea angajatorilor, costul muncii dumneavoastră va crește. Desigur, va trebui să evoluați constant, deoarece sunt cel mai bine plătiți acei experți ale căror abilități sunt perfecționate constant. Dacă vă regăsiți într-unul dintre aceste propuneri, nu pierdeți timpul, ci alegeți un program de educație care vă va ajuta cel mai bine să vă atingeți scopul.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2023/24. se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.