Cum să devii influencer?

Cu toții am auzit de influenceri, personalități publice online care influențează fanii care îi urmăresc prin comportamentul lor. A fi influencer este excelent pentru afaceri, deoarece companiile își bazează deseori campaniile pe aceste persoane. Deși pare că influencerii sunt mai mulți ca oricând, adevărul este că încă există loc pentru noi fețe pe piață. De ce să nu faceți parte din această lume?

Cum să devii influencer

Oportunitățile oferite de internet combinate cu noile tehnologii permit multor oameni să se prezinte în fața publicului. Acum este extrem de ușor să vină cu ideea originală datorită rețelelor sociale și serviciilor video, cum ar fi YouTube sau Twitch. Din această cauză s-a ajuns la apariția unui număr mare de influenceri care câștigă foarte bine din propria faimă.

Ce este un influencer?

Un influencer este o persoană care folosește mass-media, și mai presus de toate platformele de internet, pentru a comunica cu publicul. Deși în regiunea noastră, youtuberii pot fi cel mai faimos exemplu al acestei „profesii”, practic fiecare industrie are reprezentanții săi de seamă. Mai mult, comunicarea nu trebuie să fie online! Adesea, experți influenți sunt, de fapt, autori de cărți de experți, creatori de conținut educațional pentru televiziune...

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor moderne, s-a ajuns la o combinare a tuturor canalelor de comunicare. Aceasta a oferit mai multe modalități de a promova influencerii. Așadar, un youtuber va avea un canal YouTube accesat, cu clipuri video, un cont Instagram cu fotografii și o carte cu sfaturi, de ex. „Cum să devii influencer?”

Desigur, accentul cel mai mare este pus pe platformele online care permit comunicarea directă cu fanii. Desigur, există și beneficii financiare și oportunități de promovare pe care le aduc rețelele sociale. Prezența online a acestor personalități este crucială pentru popularitatea lor. În acest fel, influencerii creează o legătură mai strânsă cu fanii, împărtășind cu ei viața lor de zi cu zi (și postări sponsorizate).

Cum se începe o carieră de influencer?

Dacă simțiți că aveți suficient talent pentru a sta în fața camerei și pentru a împărtăși părerile cu alții, sunteți pe drumul cel bun. Pentru început, trebuie să decideți despre ce să vorbiți, despre ce să faceți și despre cine este grupul dvs. țintă.

Găsiți-vă domeniul

Este foarte important să definiți ce veți face. Acest lucru vă va facilita legătura cu viitorii fani, precum și cu potențiali clienți. Este important să excelați în acest domeniu concret pentru a obține autoritate, adică pentru a deveni cineva privit de fani. Există mai multe domenii pe care le puteți aborda. Acestea sunt în principal domenii de interes pentru utilizatorii de internet, unde ei caută conținut care variază de la sfaturi la divertisment. Când alegeți domeniul dvs., asigurați-vă că aveți cu adevărat cunoștințe și / sau interes atunci când vorbiți despre un anumit subiect.

Desigur, nu există granițe stricte între categorii, dar pentru început ar trebui să fie clar cui vă adresați și cu ce aveți de-a face. De exemplu, dacă sunteți profesionist în domeniul IT și doriți să testați o tehnică, puteți adăuga tot timpul jocuri, de exemplu. Când veți deveni popular și veți câștiga fani fideli, veți putea ieși și din „genul” vostru.

 Desigur, accesul la subiect trebuie să atragă atenția, deoarece nu sunteți singurul care dorește să aibă succes în această afacere. Asta înseamnă că perioada de timp pe care o ia cineva pentru a viziona videoclipul dvs. este extrem de scurtă – profitați la maxim! În general, cu cât ieșiți mai mult din matriță și oferiți ceva nou, cu atât veți ajunge mai rapid la un public fidel.

Cum să câștigați ca influencer

Focusați-vă pe o platformă

La fel cum este important să alegeți o zonă specifică de activitate la început, este important să optați și pentru o platformă online. Acest lucru este important deoarece la început ar trebui să vă concentrați pe construirea imaginii și prezentarea conținutului. Lucrul pe mai multe rețele sociale și site-uri va dura prea mult timp, ceea ce va afecta calitatea și cantitatea.

Cineva va dori să devină blogger, concentrându-se pe dezvoltarea unui site și conținutul acestuia. Alții vor încerca să se afirme ca youtuberi sau tweeteri. Totuși, cei mai mulți vor opta pentru Instagram, deoarece oferă cele mai bune rezultate, mai ales dacă sunteți începător. Motivul este simplu – în această rețea accentul este pus pe fotografii. Este, de asemenea, ușor de utilizat, nu necesită cunoștințe despre munca în WordPress, utilizarea programelor de asamblare etc.

Ar trebui să știți că Instagram nu este ideal pentru fiecare domeniu. Deși mulți citează această rețea ca fiind cea mai bună pentru influenceri, dacă vă ocupați de jocuri sau IT, nu veți avea un succes de invidiat. Cu toate acestea, dacă vă concentrați pe subiecte în care fotografiile ies în prim-plan, atunci această rețea este ideală. Dacă aveți de-a face cu sfaturi de afaceri, bursă, criptomonede și alte modalități de a face afaceri, LinkedIn este prima opțiune, cu Twitter și, eventual, cu Facebook.

Pe de altă parte, este clar că oricine care are adolescenții drept grup țintă își va concentra atenția pe YouTube, Twitch și Snapchat (pe lângă Instagramul menționat deja). După cum puteți vedea, fiecare domeniu aduce cu sine o anumită platformă care i se potrivește cel mai bine. Concentrarea pe o platformă nu înseamnă ignorarea celorlalți, dar pentru început, este important să vă prezentați corespunzător viitorilor adepți și potențiali clienți.

online internet influencer

Conținutul creat trebuie să fie original!

Poate cea mai importantă regulă, fără de care restul nu este valabil, este originalitatea. Pur și simplu, trebuie să oferiți ceva ce celălalt nu a făcut, sau ceva făcut mai devreme să refaceți într-un mod mult mai bun și mai distractiv. Poate sună ca o sarcină dificilă, dar dacă vreți să vă diferențiați de restul, trebuie să atrageți atenția asupra dvs. Pentru început, va fi nevoie de multă muncă pentru a veni cu o cifră solidă de fani. Acest număr va crește dacă continuați să furnizați conținut care are valoare pentru fani în mod regulat. 

În funcție de platforma pe care o alegeți, conținutul poate afișa postări pe blog, fotografii, clipuri video și podcast-uri. În condiții ideale, o postare va deveni foarte populară, adică virală, care va atrage atenția asupra activității voastre. După aceea, continuați să produceți conținut care să fie în concordanță cu cel care v-a adus succesul inițial.

Comunicați cu publicul potențial 

Este important să urmați reacțiile publicului pentru a ști care este cel mai căutat. Poate fi foarte ușor să găsiți o nișă specială din ideea inițială, ascultând reacțiile fanilor. În acest fel vă veți prezenta ca persoană de autoritate într-o anumită zonă, oferind un număr mare de fani interesați. Pentru a câștiga urmăritori (followers) fideli și angajați, trebuie să interacționați cu ei în mod regulat, să le cereți păreri și să le îndepliniți dorințele dacă sunt în acord cu afacerea dvs.

Astfel veți crea un fel de grup de urmăritori (followers) pe care îi influențați. Acest lucru este important pentru că aduce profit direct. Când vine vorba de YouTube, un număr mare de fani înseamnă mai multe vizualizări, de unde youtuberii primesc bani direct de la Google. În plus, un număr mare de fani deschide ușa pentru sponsorizarea conținutului.

Dobândiți cunoștințe necesare pentru lucru 

În spatele fiecărei postări a unui text pe un blog, a unui clip video pe un serviciu de streaming se depune un efort uriaș. Pentru a face orice vă atrage atenția, trebuie să vă familiarizați cu tehnicile. De exemplu, ca blogger ar trebui să fiți familiarizați cu optimizarea SEO, dar să știți și WordPress. Pentru materiale video, înseamnă că aveți cunoștințele pe care le are de exemplu, Video & Sound Production.

Indiferent de platforma pe care o alegeți, cunoașterea domeniilor community management și internet marketing este esențială. Astfel veți ști să vă promovați munca în mod corect, dar și să găsiți și să păstrați fani.

Cum să câștigați ca influencer?

Lucrul bun este că nu trebuie să ai milioane de adepți pentru a câștiga bani buni. În ultima perioadă, mulți marketeri au căutat microinfluenceri. Acestea sunt personalități care au un public fidel care se potrivește cu un anumit brand. Va fi mult mai eficient ca o companie să plătească pentru o promoție pe care o vor vedea clienții interesați de produs și vor să-l cumpere, decât cifra celor 500.000 de fani pasivi.

Imaginați-vă o companie care caută să își promoveze ultima mașină de lux pe un canal popular de Youtube. Totul pare perfect pe hârtie – este popular, fiecare clip video are un număr mare de vizualizări și are sute de mii de fani. Totuși, se dovedește că modul în care comunică distruge brandul companiei, iar fanii sunt în mare parte copii. Tocmai în acest pas apare un accent pe conținut specific și profilarea urmăritorilor (followers).

După cum puteți vedea, nu este ușor să răspundeți la întrebarea cum să devii un influencer și nici nu este un drum ușor. Totuși, dacă doriți să deveniți cineva ale cărui cuvinte, fotografii și clipuri video se vor auzi și se vor vedea departe, cu sfaturile noastre și cunoștințele necesare suntem siguri că veți reuși!

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te