Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Online Content Creation and Distribution

Acest curs abordează teme care sunt importante pentru înțelegerea procesului de creare și distribuire a conținuturilor digitale. Vă veți familiariza cu concepte precum content marketing, conținut online și offline, copywriting, optimizare SEO și veți afla care sunt principalele diferențe dintre content marketing și marketingul tradițional, precum și ce beneficii aduce aplicarea de content marketing. Dacă ați fost întotdeauna interesați de conținut, de puterea cuvintelor și de vânzări - veți găsi acest curs interesant și foarte util.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Content & SEO ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerSocial Media, Online PR & Community ManagerE-Business & Internet Marketing.

Descrierea și scopul cursului Online Content Creation and Distribution

Prima parte a cursului abordează apariția internetului ca un nou mediu de comunicare, se ocupă de definirea content marketingului, ce reprezintă acesta și care sunt diferențele față de conținutul clasic de vânzări. În primul rând, participanților li se vor explica clar diferențele dintre modalitățile de creare a conținutului online și offline, li se vor oferi principii pentru crearea de conținut online în funcție de canalele de comunicare pe care vor fi publicate.

Luând în considerare conceptul de distribuire de conținut pe internet, se va explica ce platforme există, unde putem publica conținutul nostru, de ce este foarte important să partajăm conținutul în mod corect și cum să distribuim eficient conținutul pe canalele potrivite pentru atingerea scopurilor stabilite. În plus, va fi explicată și crearea de conținut pentru radio și televiziune.

A doua parte a cursului abordează aplicarea practică a strategiei de dezvoltare a conținutului, copywriting, native advertising și optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). Conceptul de native advertising se va explica clar, prin exemple concrete, ce reprezintă și sub ce formă ar trebui publicat pentru a nu afecta experiența utilizatorului.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să învețe ce este SEO Content Writing & Sales Copywriting, la ce se folosește, cum să creeze un text web bun, optimizat pentru motoarele de căutare, precum și cum să creeze conținut de vânzări în raport cu locul în care se află utilizatorul în pâlnia de vânzări.

Scopul principal al acestui curs este ca participanții să învețe ce este content marketingul și cum diferă de marketingul tradițional, cum și unde se aplică, precum și să le explice participanților cum să creeze și să distribuie conținut digital pentru diferite canale de comunicare.

Apoi, cursul îi va ajuta să învețe să aleagă o strategie de conținut adecvată în funcție de obiectivele planificate, le va explica diferența dintre copywriting și native advertising, precum și elementele de bază ale optimizării pentru motoarele de căutare și protecție a datelor pe internet. De asemenea, unul dintre obiectivele cursului este ca participanții să învețe când trebuie să creeze conținut de vânzări și când să creeze conținut care are ca scop educarea și informarea utilizatorului.

Cursul Online Content Creation and Distribution vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este content marketingul?

Scopul principal al content marketingului este atragerea potențialilor clienți prin mijloace precum social media, conținut multimedia și scriere creativă. Content marketingul poate fi definit ca și crearea de conținut creativ într-un format convenabil și inovator, precum și prezentarea acestuia, pentru a face grupul țintă interesat de produsul sau serviciul oferit.

Unul dintre obiectivele content marketingului este acela de a stabili cele mai puternice legături posibile cu grupul țintă, astfel încât consumatorii să simtă o conexiune cu brandul și să devină clienți fideli ai produsului sau serviciului vostru, și nu ai produselor sau serviciilor concurenților voștri. Toate acestea se fac cu un singur scop, și anume, creșterea vânzărilor produselor și serviciilor pe care compania voastră le oferă.

De ce content marketing?

Există mai multe motive pentru care content marketingul se consideră a fi cea mai bună abordare atunci când vine vorba de relații publice, comerț și publicitate. În marketingul și publicitatea tradițională, există puțin interes pentru a interacționa cu potențialii consumatori: brandul vrea doar să le spună consumatorilor că produsul lor este cea mai bună alegere și nu se obosește să explice de ce.

Oferind potențialilor clienți informații bine adaptate și utile despre produse, care sunt prezentate într-un mod interesant și creativ, compania nu va implica doar potențialii consumatori, ci consumatorii înșiși vor deveni activi și vor împărtăși informații despre produs cu alte baze de potențiali clienți. Aceasta înseamnă că tot mai mulți oameni vor fi informați despre produs.

Scopul content marketingului este de a moderniza modul în care marketingul este privit și utilizat, adaptându-l la vremurile și instrumentele moderne. Dacă marketingul digital și de conținut merg deja mână în mână cu resurse moderne, cum ar fi blogurile și rețelele sociale, atunci piețele ar trebui să profite de acest lucru.

Care este diferența dintre content marketing și marketing tradițional?

Principala diferență dintre publicitate și content marketing este că, în cazul celui din urmă, companiile încearcă să-și cunoască potențialii clienți fideli și folosesc campanii directe, videoclipuri, rețele sociale și toate celelalte mijloace pentru a concepe strategii de dezvoltare a conținutului util despre produs, pentru a le stârni interesul clienților și pentru creșterea vânzărilor. În publicitate nu există un asemenea grad de angajament față de consumatori și tocmai aceasta este principala diferență dintre aceste două concepte.

Peste 80% dintre companii folosesc o formă de content marketing și acest lucru ne spune multe despre succesul acestora în lumea corporativă și de afaceri. S-ar putea spune chiar că content marketingul este același lucru cu publicitatea, dar cu un scop anume: colectarea de informații despre nevoile și dorințele consumatorilor, ceea ce oferă un mare avantaj content marketingului, deoarece poate direcționa întocmai resursele pentru satisfacerea acelor dorințe și nevoi, și astfel să obțină profit.

Online Content Creation and Distribution

Ce este strategia de dezvoltare a conținutului?

Strategia de dezvoltare și distribuire a conținutului este un termen foarte larg care cuprinde diverse aspecte. Această strategie se bazează în esență pe planificarea și dezvoltarea tuturor tipurilor de conținut, precum și pe managementul acestora. Conținutul poate fi în formă scrisă sau într-o altă formă. Strategia de dezvoltare a conținutului este o parte integrantă a managementului conținutului. Conținutul puternic și de încredere, precum și o strategie de dezvoltare a conținutului concepută inteligent, ne ajută foarte mult să ne atingem obiectivele.

Acest termen a început să fie folosit în 1990 și se referea exclusiv la conținutul de pe internet. Sarcina principală a strategiei de dezvoltare a conținutului la acel moment era legată în primul rând de experiența utilizatorului cu conținuturile de pe internet. Ulterior, strategia de dezvoltare a conținutului a câștigat importanță, așa că astăzi include analiza de business, managementul conținutului și dezvoltarea conținutului, precum și comunicarea tehnică.

Dicționarele definesc strategia de dezvoltare a conținutului ca pe un plan pentru dezvoltarea conținutului, publicarea și distribuirea conținutului și gestionarea conținutului utilizabil sau util. Există o serie de tehnici, instrumente și abordări utilizate în cadrul unei strategii sau unui plan de dezvoltare a conținutului. Experții specializați în domeniul strategiei de dezvoltare a conținutului sunt numiți strategi.

Ce beneficii aduce aplicarea de content marketing?

Principalul beneficiu adus de utilizarea content marketingului este o mai mare vizibilitate a paginilor companiei și a brandurilor pe motoarele de căutare de pe internet. Când este implementat corect, marketingul în motoarele de căutare poate fi foarte util pentru o companie. Numărul de interacțiuni ale urmăritorilor și abonaților pe rețelele de socializare va crește dacă compania va aplica strategii și abordări din domeniul marketingului de conținut.

Un alt avantaj al content marketingului este că orice informație interesantă, videoclip, imagine, infografică sau altele este împărtășită cu un număr mare de oameni și devine disponibilă pe scară largă. Răspândirea informațiilor, adică disponibilitatea produsului, este cheia în content marketing. Cu acest tip de marketing, potențialul de conversie este mult mai mare decât în ​​cazul reclamei și al tehnicilor sale monotone și învechite. Dacă un potențial consumator este interesat de conversație și de mesajele pe care i le transmiteți, probabilitatea ca acesta să se transforme într-un cumpărător al produsului vostru este foarte mare.

Ce sunt copywritingul, native advertisingul și optimizarea SEO?

Copywritingul sau scrierea mesajelor publicitare este unul dintre domeniile publicității. Se referă la scrierea de conținut pentru panouri publicitare, broșuri, site-uri web etc. Copywritingul este de fapt procesul de publicitate folosind materiale promoționale. Native advertisingul este un alt tip celebru de publicitate. Cel mai adesea, acestea sunt reclame disponibile pe internet. Principala diferență dintre native advertising și publicitatea obișnuită este că anunțul natural (native) se adaptează atât stilistic, cât și la nivel de conținut mediului, adică site-ului pe care se află, astfel încât uneori este dificil să se determine faptul că este conținut plătit. 

Forma conținutului și funcția sa de bază pe orice platformă sunt similare. În cazul native advertisingului, conținutul reclamei este aliniat cu conținutul de pe o anumită platformă. Conținutul poate fi sub formă de text, înregistrare audio sau video, dar cel mai adesea este sub forma unui articol sau videoclip. SEO este prescurtarea pentru Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de căutare).

Este o metodologie specială care mărește vizibilitatea și clasarea unui anumit site pe motoarele de căutare de pe internet precum Google, Yahoo!, Bing etc. Cu ajutorul optimizării SEO, conținutul unui anumit site apare în partea de sus a rezultatelor căutării, ceea ce crește automat traficul acestuia, adică numărul de vizitatori.

Planul și programa cursului:

Modulul 1 – Online Content Creation and Distribution

  • Internetul ca un nou mijloc de comunicare
  • Content marketing
  • Instrucțiuni de creare a conținutului online
  • Distribuirea conținutului online
  • Diferențele dintre conținutul offline și online și crearea conținutului offline
  • Strategia de dezvoltare a conținutului și Content Curation
  • Native advertising
  • SEO Content Writing & Sales Copywriting

Online Content Creation and Distribution

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te